dscf8775 - אוסובוקו טלה

אוסובוקו טלה

DSCF8775 - אוסובוקו טלה

נשמע מסובך? ממש לא. אפילו קלי קלות.

מצרכים:
4 נתחי אוסובוקו (ככה לבקש מהקצב)
2 גזרים לא גדולים – מקלפים ופורסים לעיגולים
2 בצלים לא גדולים – חצויים ופרוסים דק
3 שיני שום פרוס
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
כוס יין לבן או אדום שטעים לכם.
מלח ופלפל שחור לטעם ואפשר קצת אגוז מוסקט.מי שאוהב יכול להוסיף כף סילאן וקורט קינמון.

אופן הכנה:
שמים שמן זית במחבת עמוקה ורחבה ומחממים קלות
צורבים את הנתחים מכל הצדדים ומוציאים לצלחת.אפשר לטבול אותם תחילה בכל סוג של קמח,זה משבח את הרוטב.
מזהיבים גזר, בצל ושום ומוסיפים יין ותבלינים.
מניחים ברוטב את הבשר וממלאים בגובה התכולה מים.מוסיפים פטרוזיליה.
מבשלים שעה על הגז ומעבירים לתנור לעוד שעה בחום 200 מעלות .
הסיר סגור עם מכסה תואם (שמתאים לתנור)
לטעום במהלך הבישול ואפשר להפוך פעם אחת את הנתחים.
מגישים על אורז לבן
תהנו.

12 תגובות על “אוסובוקו טלה

  1. פירגה, נראה מעולה. יש לי שאלה. האם צריך לבשל את הנתחים לפני הכל כדי לנקות מליכלוכים כמו קצף וכד'

    תודה רבה

  2. פירגה חביבתי,חייבים להעביר לתנור או אפשר להשאיר על הגז על אש קטנה?

  3. הי פיגרה ,ל-8 סועדים (מבוגרים לא ילדים)כמה חתיכות אני אבקש מהקצב ?
    וכך לבקש מהקצב נתחי אוסובוקו ,את תוכלי לכתוב לי כיצד אדע שהחתיכות שהוא יתן לי הן טובות ?
    איך בודקים? את יודעת לפעמים הקצבים מזהים כשלא מבינים ואז הם נותנים מה שבא להם.
    אני רוצה לבוא עם ידע ובביטחון לקנות את הבשר. לסיכום:אני רוצה אומדן של כמות ל 8סועדים
    ובדיקת איכות הנתחים.
    תודה

    • הי ענת
      מה שאת רואה בתמונה זו חתיכה אחת יפה לסועד אחד.
      את רואה את הנתחים במקרר של הטרי.
      תגידי שייתן לך את אלה שיש עליהם יותר בשר ושהם גדולים במיוחד.
      הם מתכווצים בזמן הטיגון אבל המנה נשארת יפה ומשביעה.

      בקיצור תבחרי 8 מנות יפות. אישיות. תגידי לקצב :אוסובוקו ותראי שיש בכל נתח עצם גדולה ומסביבה בשר.
      חג שמח וטעים ותהנו smile

  4. (נשלח למייל))

    הי פירגה.

    הכנתי את האוסובוקו בסיר בישול איטי.

    כך זה מאפשר לי גם לצאת מהבית ולא לחשוש מגז דולק.

    יצא מהמם מהמם.

    הרבה שעות היות ועשיתי כמות גדולה.

    אכן לא צריך להוסיף דבר כפי שהצעת.

    תודה רבה,

    רונית.

    • תודה רבה רונית.
      שימחת אותי ועוד רבים אחרים שיש להם סיר בישול איטי.
      לבריאות ותהנו.
      שנה טובה smile

  5. היי פירגה יש לך מתכון. לאוסובוקו עם בצל ועגבניות בתנור?וגם שאלה חשובה איך לרכך אותו לפני התנור?והאם יין לבן מסוג אמרלד ריזלינג חצי יבש מתאים?תודה וסליחה על החפירות smile

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *