dscf4144 800x600 - מאפה אטריות בשכבות צבעוניות

מאפה אטריות בשכבות צבעוניות

DSCF4156 - מאפה אטריות בשכבות צבעוניות

 

המצרכים וההכנה:
500 גרם אטריות ברוחב בינוני
להרתיח בסיר גדול הרבה מים . להכניס את האטריות ולבשל 5 דקות.

לסנן ולשים בקערה ולהוסיף מיד:
1 ביצה
1/4 כוס זיתים קצוצים
1 קופסה גבינת קוטג'
3 כפות שמן
מלח ופלפל לטעם
לערבב היטב ולשטח קצת יותר מ- 1/2 כמות בתבנית משומנת (27X33)
לפזר על הספגטי :
250 גרם גבינת טוב-טעם – או בולגרית מעודנת ולהניח גושים קטנים
150 גרם גבינה צהובה מגוררת מכל סוג

כוס עד 2 כוסות תירס/פטריות/חצילים קלוי/אפויים/ פרוסות בטטה אפויות.
קופסה טונה קטנה מסוננת היטב מהשמן

שימו לב:

(אני שמתי רק על חצי מאפה כי אולי לא כולם אוהבים). אם אתם לא אוהבים טונה אל תשימו בכלל.

לכסות עם האטריות שנשארו ולפזר מעט פפריקה מתוקה לצבע

להכין ב כ ו ס רוטב ללא בישול:
1/2 כוס שמנת מתוקה מכל סוג
2 ביצים שלמות
3 כפות שמן
2 כפות גבינה צהובה מגוררת/פרמזן או אחר
מלח פלפל
לערבב.
לצקת עם כף על פני הספגטי
אפשר לפזר מעט פירורי לחם.

לאפות בתנור שחומם מראש לחום 175 כ-35-40 דקות.

להתחיל לאפות עם ניר כסף כ-30 דקות וכשהפשטידה מוכנה להסיר ניר ולהזהיב מספר דקות.
להגיש חם.

"טיפים"
נשמרת טעימה במקרר מספר ימים.
כמובן שניתן להכין עם שלל גבינות שיש לכם במקרר.הכל שאלת טעם אישי.
תהנו

8 thoughts on “מאפה אטריות בשכבות צבעוניות

  1. זה נראה טוב. ןכל המתכונים טעימים וקל להכנה. ישר כח

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *