המצרכים וההכנה:
500 גרם אטריות ברוחב בינוני
להרתיח בסיר גדול הרבה מים . להכניס את האטריות ולבשל 5 דקות.
לסנן ולשים בקערה ולהוסיף מיד:
1 ביצה
1/4 כוס זיתים קצוצים
1 קופסה גבינת קוטג'
3 כפות שמן
מלח ופלפל לטעם
לערבב היטב ולשטח קצת יותר מ- 1/2 כמות בתבנית משומנת (27X33)
לפזר על הספגטי :
250 גרם גבינת טוב-טעם – או בולגרית מעודנת ולהניח גושים קטנים
150 גרם גבינה צהובה מגוררת מכל סוג
כוס עד 2 כוסות תירס/פטריות/חצילים קלוי/אפויים/ פרוסות בטטה אפויות.
קופסה טונה קטנה מסוננת היטב מהשמן
שימו לב:
(אני שמתי רק על חצי מאפה כי אולי לא כולם אוהבים). אם אתם לא אוהבים טונה אל תשימו בכלל.
לכסות עם האטריות שנשארו ולפזר מעט פפריקה מתוקה לצבע
להכין ב כ ו ס רוטב ללא בישול:
1/2 כוס שמנת מתוקה מכל סוג
2 ביצים שלמות
3 כפות שמן
2 כפות גבינה צהובה מגוררת/פרמזן או אחר
מלח פלפל
לערבב.
לצקת עם כף על פני הספגטי
אפשר לפזר מעט פירורי לחם.
לאפות בתנור שחומם מראש לחום 175 כ-35-40 דקות.
להתחיל לאפות עם ניר כסף כ-30 דקות וכשהפשטידה מוכנה להסיר ניר ולהזהיב מספר דקות.
להגיש חם.
"טיפים"
נשמרת טעימה במקרר מספר ימים.
כמובן שניתן להכין עם שלל גבינות שיש לכם במקרר.הכל שאלת טעם אישי.
תהנו
מעולה! שבוע טוב.
חן חן ממוש דליוש
יש לך רעיון במה אפשר להחליף את השמנת המתוקה (קצת פחות אחוזי שומן)
מיכל ערב טוב
בשמנת מתוקה לייט.
היי פירגה.
טעים מאוד. שילוב טעמים מעניין.
מאוד אהבנו. תודה רבה.
לבריאות רננה יקרה
תודה לכם ושבת נפלאה.
זה נראה טוב. ןכל המתכונים טעימים וקל להכנה. ישר כח
בכיף כרמלה, הכל באהבה.
תכיני ותהנו
שבת שלום