מתכון שניסיתי על בני ביתי וקצר הצלחה ענקית.
מצרכים:
10-12 נתחים של דג (אפשר פילטים)
רוטב גזר:
5 גזרים מקולפים ופרוסים עיגולים
2 בצלים קצוצים
4 כפות שמן קנולה
1/2 כוס כוסברה קצוצה + 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
כף אריסה או פלפל חריף לפי טעם אישי.
3-4 כפות רסק עגבניות
כף גדושה פפריקה בשמן
כפית סוכר לבן
3-4 שיני שום קצוצות
מלח ופלפל שחור + כפית מיץ לימון טרי
מים
אופן הכנה:
לטגן בשמן את הבצל ולהזהיב.להוסיף גזרים ולטגן כ-5 דקות.להוסיף שום.לערבב.
להוסיף את יתר המרכיבים עם 2 כוסות מים ולערבב.
להרתיח את הרוטב ולסדר את הדגים בתוכו. לטעום ולשפר טעמים.
לכסות את הדגים במים .
להנמיך להבה. לסגור מכסה ולהשאיר פתח צר מאד ליציאת אדים.
לבשל כ-40 דקות.
במשך הבישול אפשר לנער את סיר לא לבחוש ולא לגעת.
תהנו
בדגים אני לא הכי מבינה. תכתבי איזה בדיוק סוג של דג? מה שמו? קרפיון. סול. וכדומה.
נראה טעים, ואני רוצה להכין :lol: :lol: :lol:
דגים עם גזר
שאלה: במה אפשר להחליף את הגזר
תודה על תשובתך
אילה
תשובה לאילה
אולי עם תפוחי אדמה.
יש המון מתכוני דגים. כנסי לראות.
את הגזר ניתן להחליף בדלעת ,או דלורית ,
שלום פירגה
האם דג הלברק יתאים להכנת המנה הזו
בתודה
לא,צריך דג לבישול יותר ארוך כ-40 דקות.
לברק מתאים לאפייה עם רוטב בתנור..
נפלא.תהנו
בוקר טוב.
הכנתי את הרוטב בסיר, ואח"כ אפיתי את הדגים עם הרוטב בתנור.
נפלא, טעים ביותר.
תודה רבה שרה.
יופי שבחרת להכין את הדגים הטעימים.
לב ריאות
היי פירגה היקרה
פירגה שבת שלום וחג שמח יקרה.יש לי שאלה אני רוצה להכין לר"ה נסיכת הנילוס בתנור עם בצל ועגבניות בתנות וכמובן תבלינים השאלה שלי אם להוסיף מים אוציר ירקות או שהשמן שאני אשים זה מספיק?אני אשמח לקבל תשובה תודה מיכלי
מיכלי הי,
שימי עגבניות + שמן זית ובצל זה ייתן רוטב טבעי נהדר בלי תוספת מים.
תצטרכי כמובן להפוך.
שבת שלום ושנה טובה לכם
תודה פירגה היקרה
תודה פירגה היקרה עוד שאלה וחצי…באיזה אופן לטבל את העגבניות והבצל בשכבות או בקערה ואז לסדר?וגם לגבי הנסיכת נילוס לשמן אותה מעטלפני הסידור בתבנית?
מיכלי, את יכולה לשים את התבלינים מעל לדגים.בכל מקרה המים מכסים אותם כך שהכל יתערבב.
שנה טובה
שנה טובה ומתוקה.אני עושה מתכון אחר זה שהזכרתי עם הנסיכה ללא המים