מצרכים לבצק בקערה:
2 חלמונים
200 גרם חמאה או מרגרינה רכה
3 כוסות קמח תופח
1/2 כוס סוכר
כף ליקר או גרודת תפוז
1/2 כוס מיץ תפוזים
ללוש לבצק עדין ונעים. ולהוסיף קמח במידה וצריך.
לחלק ל2/3 ו-1/3 . את ה-1/3 שמיועד לפירורים שימו בפריזר בחתיכות קטנות על צלחת וכך יקל עליכם הגירור.
לשטח 2/3 בתבנית 27X33 משומנת
ולאפות בחום 175 בתנור שחומם מראש כ -10 דקות.
לקרר ולמרוח ריבת תפוזים
את 1/3 הבצק שמחכה בפריזר לגרר לפירורים
להמשיך לאפות עד שהפירורים משחימים. בערך עוד כ-20 דקות.
לקרר.
לחתוך לריבועים ולשמור בקופסה נאה להגשה.
תהנו
אין על העוגיות האלה. אני מוסיפה לבצק חופן מלא של אגוזים קצוצים. מעולה גם עם ריבה אחרת. רצוי לחתוך כשעוד חם.
בוקר טוב פירגה אפשר להכין מקמח כוסמין? רוצה להכין לשבת תודה
ציפי בקר טוב
אני עדיין לא השתמשתי בקמח הזה.
פירגה , מה גודל הכוס עבור הקמח ?
בקר טוב אילן
כוס רגילה סטנדרטית עם ידית. לא מאג. 240
אפשר שמן במקום מרגרינה
שחר בקר טוב
לא ניסיתי עם שמן. תמירי לחמאה.
כשאני מכינה עוגיות אלה פשוט לוקחת כוס מפרורים שנוצרים מקמח סוכר וחמאה ושמה בצד ואותם מפזרת על העוגה וממשיכה את האפיה
פירגה – כל הכבוד על המתכונים מצליחים אחד אחד
שבוע טוב
מירי
מירי שבוע טוב חמודה
תודה שאת משתפת אותי
פירגה היקרה.
אני מחפשת מתכון ישן שלך שהכנתי אותו פעמיים ועכשיו אני לא מוצאת.
זו הייתה עוגה שהתחתית שלה בצק,באמצע מילוי שוקולד ומעל פרורי בצק.
וזו לא העוגה שמופה פה בטעם קפוצינו…
אשמח למתכון.
אורנה יקרה
הנה העוגה ויש לה עוד דומות עם שדרוגים שעשיתי :
http://pirge.co.il/נוסטלגיה/מתכון-עוגת-מוס-שוקולד-אפויה-לקטגוריה-ה
גמר חתימה טובה
המון הנאה