יש שפע שזיפים.תכינו עוגות בחושות.
מצרכים ל-18 מאפינסים:
7 שזיפים אדומים ג ד ו ל י ם חתוכים לקוביות
מיכל שמנת חמוצה
3/4 כוס סוכר + 4 כפות סוכר חום לקירמול השזיפים
שקית סוכר וניל וכפית קינמון לטעם
1/2 כוס דבש או סילאן
2 ביצים גדולות טרופות במזלג
3/4 כוס שמן
קליפת לימון או תפוז/או 2 כפות ליקר פירות
1/2 2 כוסות קמח תופח .
לציפוי לפני האפייה: סוכר וקינמון
אופן הכנה:
לשים את קוביות השזיפים עם הסוכר החום במחבת ולבחוש כ-7 דקות עד שהכל מתקרמל
לקרר ולצקת לקערה עם יתר המצרכים למעט הקמח
לבחוש היטב.
את הקמח לנפות ולהוסיף בסוף – לבחוש רק שתתקבל בלילה אחידה
לצקת לתבניות מאפינס רצוי מסיליקון. מי שרוצה להכין עוגה במקום מאפינס,אין בעיה
רצוי לשמן את התבנית עם טחינה גולמית ומעט סוכר מעל.
לפני האפייה לצפות את המאפים בקינמון וסוכר
לאפות בחום 175 כ-30 דקות, לבדוק בשיטת הקיסם.
לצנן ולהוציא מהתבניות
אפשר להקפיא.
"טיפ"
אם אין קמח תופח שימו קמח רגיל+שקית אבקת אפיה.
ניתן להמיר את השזיפים בפירות אחרים .
תהנו
ניצול מיטבי של המצוי בשווקים
כמה שזיפים? 7 או 18?
18 זאת התבנית?
סליחה, הבנתי, 18 זה קרוב לודאי מספר המאפינס
האם את השזיפים מקרמלים רק עם הסוכר החום ואת 3/4 כוס הסוכר מוסיפים לבלילה?
כן,אביבה.,בהצלחה
המון ברכות ,פירגה ,על מתכונים נפלאים.
במה ניתן להמיר את גביע השמנת החמוצה להפיכת העוגה לפרווה?
תודה
רחל בקר טוב.
יש שמנת מתוקה פרווה.
תכיני ותהנו