בצק פלאים להכנת סהרונים אפויים,בורקס וכרוכיות במליות מלוחות או מתוקות לבחירתכם.
בצק להכנה בקערה:
מערבבים 1/2 2 כוסות קמח עם כף שמרים יבשים עד שייבלעו בקמח
מוסיפים:
1/2 כוס מים פושרים
3/4 כוס שמן קנולה
קורט מלח
למליות מתוקות להוסיף לבצק 2 כפות סוכר רצוי דק.
אופן הכנה:
לשים הכל ביחד לבצק רך וגמיש
אם הבצק רך מדי מוסיפים כ ף אחת של קמח ,לשים שוב ור ק אם צריך מוסיפים עוד כף.
שמים את הבצק במקרר ל- 30 דקות. בינתיים מכינים את המליות.
לחלק את הבצק ל-2 או 3 חלקים שווים.
המצרכים למלית:
200 גרם גבינה בולגרית/פטה מפוררת
150 גרם גבינה צהובה מכל סוג מגוררת.
ביצה שלמה
מלח במידה וצריך,כדאי לטעום קודם.
2 קופסאות טונה- סחוט מהשמן
כף עיטורי עגבניות (או עגבניות מיובשות בצנצנת) או זיתים קצוצים
אופן הכנה:
מכל חלק לרדד עלה מלבני
למרוח מהגבינות וקצת עיטורי עגבניות
לפזר טונה ולגלגל לכרוכית
תבנית 27X33 מרופדת בניר אפיה- להניח את הכרוכיות עם ה"תפר" למטה. התבנית מתאימה בדיוק ל-3 כרוכיות.
להקציף קצת את החלבון , להבריש אותו על הבצק ולפזר שומשום
לסמן עם סכין חדה למנות (לא עד הסוף מספיק עד לחצי)
לאפות בחום 175 כ-40 דקות או עד שישחים קלות.
תהנו
הי פירגה לא צרי להתפיח את הבצק?
נאוה, שמים במקרר. שימי לב למתכון. להכין ב ד י ו ק כפי שרשמתי.
תןדה
האם ניתן להשתמש בטונה במיים – אנחנו משתדלים לחסוך בשמן
לא טעים. עדיף לסחוט את השמן.
לשיקולך :lol:
פירגה! יופי של מתכון יוצא מעולה !!!! תודה רבה
אסתי, לבריאות
באהב ה
שאלת "מתחילים עם שמרים" – כשכתוב כף שמרים יבשים= כף שטוחה או בהריון?
כשכתוב אם הבצק רך להוסיף כף קמח= שטוח או כף הריונית?
חייבת לנסות פשוט
תודה
מירי
מירי שלום,
כף שמרים כמה שנכנס בכף.
כף קמח כמה שנכנס בכף….וממשיכים בהתאם לצורך..
בהצלחה
מה זה ההריון? ;) :twisted:
הי
מה שלומך שאלה לי
באם רוצים מילוי לא גבינות מה אפשר
תודה
כן. שהמלית לא תהיה רטובה.
אפשר בצק מוכן קנוי?
מה זה בצק מוכן?
פירגה, נשמע ממש מעולה.
אני מאוד רוצה לנסות את הבצק הזה.
מאחר שנמנעים אצלנו מלאכול דגים עם מוצרי חלב – אפשר להכין גבינות לחוד וטונה לחוד.
נראה לי ממש רעיון מצוין.
תודה רבה לך.
רותי ערב טוב
אני בטוחה שיצא נפלא.
תכיני ותהנו
היי פירגה. זה נראה מצויין ואני מתכוון לנסות בקרוב מאוד. הילדים לא כ״כ אוהבים טונה. זה צפוי לצאת טעים גם בלי זה? יש לך הצעה להכניס משהו במקום הטונה ושהכרוכית עדיין תישאר מלוחה?
הכנתי באתר קטגוריה למליות:
http://pirge.co.il/ארוחות-מהירות/מבחר-מליות-לבצקים-במאפים-מלוחים
הי,
רשמת ביצה שלמה, איך היא משתלבת? עם מה מערבבים אותה?
והאם הקצפת החלבון להברשה הוא מביצה נוספת?
שרון,כנסי שוב למתכון.
בבצק אין בכלל ביצה.
יש ביצה במלית.
ההברשה עם חלבון מוקצף (נוסף)
שלום לך
רצתי לשאול כמה אני צריכה
לכפיל בבצק אם אני רוצה ל 10
אנשים תודה רבה
יהודית לא להכפיל כלום.
מהכמות הזו יוצא 3 כרוכיות יפות וזה יספיק בהחלט.
בהצלחה ותהנו.
היי פירגה.
הכנתי והתוצאה טעימה מאוד התמונה עשתה לי חשק ובעזרת אימי יצא ניפלא.
נהנו ביחד . תודה רבה.
טליה תודה לך ותודה גם לאמא לבריאות