בוקר טוב, פירגה,הכנתי בשבוע שעבר את העוגה הזאת – עם שינוי קל, שגם הוא לקוח ממך: את הבצק שנותר חילקתי לשניים. לחלק אחד הוספתי שוקולד מריר מומס ולחלק האחר – ממרח חלווה, ויצקתי את שני החלקים גושים-גושים על הבצק. התקבלה עוגה בטעם חלווה ושוקולד. הטעם היה עשיר ונהדר – לפי הביקורות. מיד ביקשו מתכון והיו אף מי שהגדילו עשות ואמרו שהיא טעימה יותר מהעוגה הכושית-קוקוסית – שזאת המחמאה האולטימטיבית – כי היא נחשבת אצלנו להכי-הכי.בקיצור, עוגה מעולה ותודה רבה לך.
רותי410
רותי410
את עוגת הקוקוס הטעימה והרכה הזו הכנתי בלי לדעת שאחרי עוד נסיונות היא מתחפשת לה לעוד עוגות שיש במליות נפלאות .
עוגת שיש קוקוס בנגיעות שוקולד
המצרכים בקערה גדולה:
2 כוסות קוקוס
2 כוסות מים (ניתן להמרה)
3 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
וניל לטעם
כוס שמן
3 ביצים טרופות במזלג
3/4 1 כוסות סוכר
אופן הכנה:
לערבב בכף עץ לתערובת אחידה
לערבב בכף עץ לתערובת אחידה
לצקת לתבנית 1/2 מהבלילה
לבלילה שנשארה בקערה להוסיף:
200 גרם שוקולד מריר מומס או 3 כפות מ ל א ו ת שוקולד השחר/נוטלה
לערבב היטב לתערובת אחידה
לצקת בכפית גושים על פני כל העוגה באופן שווה
וליישר .
לצקת בכפית גושים על פני כל העוגה באופן שווה
וליישר .
לאפות בחום 175 כ-30 דקות או לפי הצורך.
לבדוק בשיטת הסכין בכמה מקומות.
לזרות אבקת סוכר או להגיש עם סירופ שוקולד כמו בתמונה
אם העוגה משחימה מדי אחרי 30 דקות ועדיין רכה, יש לכסותה בניר כסף עד תום האפיה.
תבניות מתאימות: 2 אינגליש קייק, תבנית עגולה מספר 26, תבנית מלבנית 27X33
"טיפים"
1. אפשר לאפות את כל הבלילה בלי תוספת השוקולד ולהוסיף 2 חופנים של שוקולדצ'יפס לבן/מריר
מנסיון,יוצא נהדר.
2. ניתן להחליף את תוספת השוקולד בממרחים : ריבת חלב,ממרח חלבה,קונפיטורות שונות, ממרח ערמונים וכד'…וזאת כדי לקבל עוגות שיש במגוון טעמים.
וכאן העוגה הנהדרת שהכינה וצילמה: silvia-too
ועוד…..הכינה רותי410
וגם…. תהנו מפרוסות עוגה שהכינה פירגה:
פירגה היקרה.
אפיתי את העוגה הנ"ל, כמה דקות בלבד של הכנה ויצאה רכה ועסיסית וטעימה מאוד. הכנתי עם שוקולד השחר ויצאה טעימה, להבא אנסה עם טעמים שונים.
תודה, דינה כץ.
עוגה מעולה הכנתי עם כוס וחצי מים וחצי כוס מיץ לימון …שמתי חופן שוקלדציפס לבן וחופן שוקלדציפס חום ..
3 תבניות אנגליש קיק ,חד פעמיות יצא מעולה .
תודה פריגה
הי פירגה
יש לך בלוג מקסים
הכנתי את העוגה עם שוקולד השחר ב 5 דקות עבודה ויצא מעולה.
תודה
רוב תודות על העוגה הטעימה!
עשיתי כמה שינויים, בהתאם לרכיבים שנמצאו אצלי בבית (קמח תופח במקום רגיל, שני מיכלי יוגורט +תוספת משלימה של חלב, כוס וחצי סוכר ושוקולד נוטלה במקום השחר) ויצא ממש טעים….
אגב, העוגה הזכירה לאבי עוגה שהייתה מכינה אישה מבוגרת שמאוד אהב ואז החל לדקלם את הרכיבים אחד לאחד!
מתכון קלאסי- אומץ בחום למשפחתנו.
בוקר טוב, פירגה,
הכנתי בשבוע שעבר את העוגה הזאת – עם שינוי קל, שגם הוא לקוח ממך: את הבצק שנותר חילקתי לשניים. לחלק אחד הוספתי שוקולד מריר מומס ולחלק האחר – ממרח חלווה, ויצקתי את שני החלקים גושים-גושים על הבצק. התקבלה עוגה בטעם חלווה ושוקולד. הטעם היה עשיר ונהדר – לפי הביקורות. מיד ביקשו מתכון והיו אף מי שהגדילו עשות ואמרו שהיא טעימה יותר מהעוגה הכושית-קוקוסית – שזאת המחמאה האולטימטיבית – כי היא נחשבת אצלנו להכי-הכי.
בקיצור, עוגה מעולה ותודה רבה לך.
מינימום כלים מלוכלכים,[קערה,כף.כוס],מינימום עבודה ו מ ק ס י מ ו ם תוצרת !!! עוגה נ ה ד ר ת !! ;)
שירית,בדיוק כמו שאני אוהבת מינימום הכנה מקסימום הנאה :lol: ;)
תודה.
את זו גם אפיתי יצאה טעימה אך לא כל כך יפה כמו שלך.
אנסה שוב בתבנית כמו שלך.
ניצה הי
תנסי כל פעם לשדך את הערבוב בצורה אחרת.
יופי ששיתפת ויופי שאהבת תודה :lol:
היי פירגה,
גם אני חלקתי את הבצק שנותר לשני חלקים. לאחד הוספתי ממרח דבש חלווה שקבלתי באיזה חבילת שי וזו היתה הזדמנות טובה להשתמש בו (קודם לא ידעתי מה לעשות אתו) ולחלק השני הוספתי נוטלה. שמתי גושים -גושים כמו שכתבת על הבצק שבתבניות (אינגליש קייק). יצא רך וטעים, חסלנו כמות בלי להרגיש.
בק אור ריקי יקרה
באמת אחלה רעיון.תודה ששיתפת.
תהנו ויום נפלא
:cool: :cool:
היי פירגה, אפשר להשמיט או להחליף את הקוקוס? אני לא אוהבת כל כך קוקוס ויש פה המון..
רז הי
אני חושבת שבמקום כוס קוקוס ניתן להחליף לחצי כוס קמח.
אפשר גם להחליף כוס קוקוס אחת בכוס פרג.
ניסיתי, יצא נהדר. תודה
נדי,יופי שעדכנת,כל מי שהכין התמוגג ממנה.עוגה נפלאה.
תוד ה
שלום פירגה,
שאלה קטנה…. האם אפשר לשים מיץ תפוזי במקום חלב? יש לי רק חצי כוס חלב
ונשאר לי כוס מיץ תפוזים בקרטון….
תודה ולילה טוב :shock:
מאיה ב.
מאיה תחליפי,רק קחי בחשבון שיש טעם של תפוזים.אפשר להחליף לכל נוזל.גם מים.
בקר נפלא לך
הכנתי את העוגה, יצאה נהדר !
5 כוכבים, התה בדרך לעוד פרוסה ביום קריר
תודה פירגה .
מאיה
ואואואווו איזו עוגה טעימה.אני מבינה אותך.חהחהחהחהחה
תהנו ותתפנקו לכם תודה.
אצלי בתנור עכשיו
הריח…
פירגה בוקר טוב!!
הכנתי את העוגה,יצאה פצצה,מדהים!
שרית יקרה,העוגה באמת פצצה.כל השידרוגים שלה פצצות.
תהנו ותודה רבה לך
בוקר טוב פירגה
אתמול אפיתי את העוגה,היות שבני הקטן אוהב מאוד קוקוס.
אפיתי אותה בתבנית עגולה מס 26 אבל משך האפייה היה 50 דקות. העוגה נימוכה ורכה מאוד
תענוג צרוף ליד כוס תה או קפה
תודה לך ממני אנטה
נ.ב. אני מופיעה משום מה אנונימית לא מזוהה
אנטה יקרה
תודה על הפירגון והמחמאות לעוגת שיש קוקוס שוקולדה. אחת העוגות האהובות עלי….
יצאת משם המשתמש שלך ואז את מופיעה כאנונימית. תבדקי.
חיבוק והמשך יום נפלא
היי פירגה.
מה שלומך?
מה זאת אומרת וניל לטעם?התכונת לתמצית וניל?כמה לשים?
אני שמה שקית סוכר וניל. את יכולה להשתמש באיזה שאת רגילה.
תהנו
העוגה לא יצאה עסיסית. אולי צריך להוסיף עוד נוזלים?
תודה
ברכה שלום,אפית יותר מדי זמן? אולי ייבשת אותה? העוגה עסיסית כמו בתמונות.
בדקי אם דייקת במצרכים.
לילה טוב
כל מי שהכין שיבח את העוגה, (ראי בתגובות) תבדקי מה עשית לא בסדר. תנסי לשחזר.
תודה.
אפשר עם קמח מלא או קמח תופח מלא?
עם קמח מלא יוצא מרקם קשה לדעתי.
גם תופח מלא?
אפשר שמנת בימקום המים??
למה? יוצא נפלא עם המים,למה לקלקל