מחפשים עוגה חגיגית ומרשימה שידובר בה רבות? זו העוגה.
מצרכים לבצק:
בקערה מתאימה למיקרו שמים:
200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
5 כפות סוכר
1/4 כוס נס קפה חלש על בסיס חלב פושר
ממיסים לסירוגין ומערבבים ביחד
מוציאים ומוסיפים 5 חלמונים ומערבבים היטב
מקציפים במיקסר את החלבונים בלי שום תוספת ומערבבים עם קרם השוקולד לקרם אחיד
יוצקים לתבנית קפיץ גדולה מספר 26 ואופים כ-15 דקות בחום 175. לבדוק שמוכן ולצנן.
מצרכים לקרם המלית:
חבילה אחת בישקוטים
קערת נס קפה עם חלב (משקה פושר/קריר ולא חם לטבילת הבישקוטים )
בקערת המיקסר להכין קרם שמנת גבינות:
2 מיכלי שמנות מתוקות
3 כפות אבקת סוכר +3 כפות סוכר
2 שקיות אינסטנט פודינג וניל
1/4 כוס חלב קר
להקציף ביחד לקרם ולהוסיף בערבול עדין:
500 גרם גבינה מסקרפונה או גבינת שמנת לבנה 5%מסוג אחר באותו משקל.
200 מ"ל שמנת חמוצה
3 כפות ממרח ריבת חלב (אני לא הוספתי) לערבל בעדינות עד שיתקבל קרם אחיד.
הרכבת העוגה:
על הבצק האפוי והקר יוצקים חצי מהקרם
על הקרם מסדרים שכבת בישקוטים מורטבים בנס קפה (הרטבה מאד מהירה)
יוצקים את יתר הקרם על הבישקוטים ומיישרים.
לפני ההגשה, לסנן דרך מסננת קטנה אבקת שוקולית, או אבקת קקאו או לגרר שוקולד מקופלת .
אני זיגגתי גם סירופ מייפל אבל לא חובה.
תהנו.
זו העוגה שבזכותה וזכותך פירגה כמובן זכיתי בסוף שבוע זוגי בים המלח….
אמממממממממממממממממממ עוגה מעולה.
liat94
חייב גבינת מקספורנה? יש תחליף?
פילדלפיה זה טוב? איזה מרקם יש למקספורנה כדי לבדוק אם י פה משהו דומה?
תודה רבה
מיכלוש,
את יכולה כל סוג של גבינה שמנה.מנסיון יוצא טעים מאד גם עם תחליפים.
סימפוניה,פילדלפיה וכו'…….
בהצלחה ותהנו חג שמח
היי פירגה
שוטטתי בשנים קודמות על עוגות הגבינה שלך, ונראה לי שזו מהממת. הולכת להכינה.
אני לא מבינה איך לא קלטו את המעדן הזה?
שבת נפלאה
רחל,זו עוגת פרס,עוגת רושם, ה…..עוגה….
את כבר תראי. משגעת ומהודרת.
מי שלא קלט? פשוט הפסיד ובגדול.
שבת נפלאה ובהצלחה
היי
אני רואה בתמונה תבנית שקופה ואת רשמת לעשות בתבנית קפיצית היא לא תתפרק??.
אפשר בתבנית עגולה אטומה רגילה??.
יש לי פיירקס מלבני האם זה יתאים?..
אפשר עם פתי בר או לשונות חתול??
גנט בקר טוב
כל תבנית מתאימה,מה שבא לך.
לגבי העוגיות,ענין של טעם אישי.
תהנו מהעוגה. היא מדהימה כמו שהיא.
מצטערת על הנידנוד
האם אפשר להקפיא יומיים ואז להפשיר קצת בגלל שהכנתי את העוגה ביום חמישי בערב והכנסתי למקפיא עד שבת בבוקר ואז אפשיר במקרר כמה שעות כי אני נוסעת לגיסתי בצהריים המוקדמות ולוקחת באוטו
הנסיעה כ 45 דקות האם היא לא תימס???
תודה על התשובות המהירות שלך ושנה טובה :P
גנט יקרה
תקפיאי את העוגה ותקחי אותה קפואה.עד שיגישו אותה היא תפשיר.
שתהנו וחג שמח
היי פירגה יקרה
לפני שקראתי את התשובה שלך הקפאתי לשעתיים ואז לא הייתי בטוחה והכנסתי למקרר
עכשין העוגה במקרר מהלילה
האם אפשר להכניס שוב להקפאה לאור התשובה שלך??.
כי אני מפחדת שאקח איתי והיא תימס מהמקרר……..
חשבתי שניסע בערב ואז כבר קריר בסוף נוסעים בצהריים ועשיין די חם
תעזרי לי מהר
תודה
גנט,את בהחלט יכולה להקפיא שוב.אין בעיה בכלל.
תודה רבה רבה על תשובתך המהירה
שבת שלום
מחר אני אמורה לשנע את העוגה הזו מירושלים לתל אביב, האם אוכל להקפיא אותה במשך כל הלילה, והאם הטעם לא יגרע מכך שאני מקפיאה אותה. אם זה אפשרי בכלל…
תודה, דחוף….
ליאתי
ליאתי יקרה , תקפיאי אותה כל הלילה. שימי אותה על מצע קרח ומיד כשתגיעי תמשיכי להקפיא.
תהנו.
בוקר אור לך,
אני אמורה לשנע את העוגה הזו מחר מירושלים לתל-אביב, האם ניתן להקפיא אותה כל הלילה???? האם זה לא יגרע מטעמה המדהים????
תודה ליאתי
לא מצליחה להעלות כאן את הקובץ של העוגה, העליתי אותה בפורום מתכונים של תפוז.
אני מזמינה אותך ללכת לראות….
תסמני לי שראית כשאת שם…
אוהבת אותך….
ליאתי
תודה ליאתי מתוקה,אני יודעת שהכנת אותה ושזכית בפרס . כיף גדול.
אני גם ממליצה להכין אותה לחג.היא יפהפיה ומרשימה במיוחד.
חיבוק וחג שמח.
פירגה,אפיתי עוגה זו לחג,עוגה טעימה ביותר,אכן עוגה חגיגית ומרשימה!! אין כמוך!!! :lol: :lol:
לבריאות ובאהבה אידית.
היי פירגה,
אני מתכוננת לאפות את העוגה לכבוד אורחים ביום שבת, – אנחנו בטורונטו.
רציתי לדעת – בקרם הגבינות – כמה גרם היא כל קופסא של שמנת מתוקה? כי אצלנו יש חבילות גדולות וקטנות .
והאם אפית את העוגה בפיירקס כמו בתצלום?
או בתבנית ? גם כן תצלום.
– במקום ריבת חלב מה אני יכולה להחליף ?
בת ו ד ה על תשובתך,
המרשמים שלך מדהימים ותמיד מצליחים לי.
תודה
שרית חמדתי ערב טוב
250 מ"ל יש בשמנת מתוקה
אפיתי בפיירקס עגול מספר 26
את יכולה לאפות בתבנית מסוג אחר.אין בעיה.
במקום ריבת חלב יתאים כל ממרח מתוק אחר שאת אוהבת. ממרח לא ריבה.
המשך טעים ובהצלחה