002 - תפוחי אדמה בתנור הכי טעימי שיש

תפוחי אדמה בתנור הכי טעימי שיש

002 1 - תפוחי אדמה בתנור הכי טעימי שיש

 

תפוחי אדמה בתנור הכי טעימי שיש
את המתכון קיבלתי אתמול מחברתי הטובה גולי.
גולי סיפרה לי שהיא טעמה אצל גיסתה הבשלנית והטעם עדיין מלווה אותה.
רבותי,רוצו להכין, כי המתכון באמת שווה ברמות ובלתי נשכח.

מצרכים:
2 כפות קמח רגיל שעושה את כל ההבדל.
6 תפוחי אדמה אדומים (קליפה אדומה) מקולפים
5 כפות שמן זית
2 כפות מים מהברז
עלה רוזמרין,מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:
בסיר גדול מרתיחים מים.
כשהמים רותחים מכניסים את תפוחי האדמה בשלמותם (מקולפים) פנימה ומבשלים על להבה ברתיחה עוד 10 דקות..
מ י ד מסננים את המים ומניחים את התפוחים השלמים על מגש.
מחכים בסבלנות עד שהתפוחים יתקררו לגמרי. כ-30 דקות.
שמים בכוס חד פעמית את השמן והמים ומערבבים.
לחתוך כל תפוח אדמה לאורך ולקוביות גדולות
לסדר את הקוביות בתבנית גדולה של התנור.
לחמם תנור לחום 220 מעלות
לשטח את קוביות התפוחים ולהבריש אותם בשמן והמים
לפזר מלח ופלפל וקמח.
לערבב בידיים ולסדר שכבה אחידה בתבנית.   לפזר קצת עלי רוזמרין טרי , או מיובש.
לאפות עד שהתפוחים ישחימו. לא מכוסה. כ-30 דקות,אבל לבדוק….לא צריך לערבב או להפוך.
הבחוץ מתקבל שחום וקריספי והבפנים רך ונפלא.
תהנו.

33 תגובות על “תפוחי אדמה בתנור הכי טעימי שיש

  1. אולי אפשר לערבב את השמן והמים והקמח,מלח ופלפל, ולערבב את הקוביות בקערה, ואז לססדר אותם בתבנית

  2. פירגה יקרה,

    נקרא מעולה, וואווו, גרמת לי לריר………….ואני בכלל בעבודה!
    ברשותך, שכחת לציין לגבי העלה רוזמרין…

    חיבוק ענק

  3. לי יש מתכון גם מאוד טעים. חותכים תפוחי אדמה לקוביות או פרוסות או לאורך בצורת פטטוס מערבבים שמן זית ואבקת מרק בצל מפזרים על נייר אפייה ואופים בתנור בסביבות שעה או עד שהם רכים ושחומים.
    הכמות לפי הצורך האישי והתיבול בהתאם. יוצא נהדר טעים והמשפחה מהללת.

  4. עכשיו יצאו מהתנור קריספים וטעימים מאוד ואכן ערבבתי הכל בקערה מכיוון שיותר נח כך

  5. שלום לך פירגה היקרה והשפית הגדולה מכולם..,מתכון טעים ביותר ,עשיתי ליד סטיק,הילדים נהנו,תודה רבה.ואלוהים ישמור אותך.

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *