תפוחי אדמה בתנור הכי טעימי שיש
את המתכון קיבלתי אתמול מחברתי הטובה גולי.
גולי סיפרה לי שהיא טעמה אצל גיסתה הבשלנית והטעם עדיין מלווה אותה.
רבותי,רוצו להכין, כי המתכון באמת שווה ברמות ובלתי נשכח.
מצרכים:
2 כפות קמח רגיל שעושה את כל ההבדל.
6 תפוחי אדמה אדומים (קליפה אדומה) מקולפים
5 כפות שמן זית
2 כפות מים מהברז
עלה רוזמרין,מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
בסיר גדול מרתיחים מים.
כשהמים רותחים מכניסים את תפוחי האדמה בשלמותם (מקולפים) פנימה ומבשלים על להבה ברתיחה עוד 10 דקות..
מ י ד מסננים את המים ומניחים את התפוחים השלמים על מגש.
מחכים בסבלנות עד שהתפוחים יתקררו לגמרי. כ-30 דקות.
שמים בכוס חד פעמית את השמן והמים ומערבבים.
לחתוך כל תפוח אדמה לאורך ולקוביות גדולות
לסדר את הקוביות בתבנית גדולה של התנור.
לחמם תנור לחום 220 מעלות
לשטח את קוביות התפוחים ולהבריש אותם בשמן והמים
לפזר מלח ופלפל וקמח.
לערבב בידיים ולסדר שכבה אחידה בתבנית. לפזר קצת עלי רוזמרין טרי , או מיובש.
לאפות עד שהתפוחים ישחימו. לא מכוסה. כ-30 דקות,אבל לבדוק….לא צריך לערבב או להפוך.
הבחוץ מתקבל שחום וקריספי והבפנים רך ונפלא.
תהנו.
אולי אפשר לערבב את השמן והמים והקמח,מלח ופלפל, ולערבב את הקוביות בקערה, ואז לססדר אותם בתבנית
האם יצליח
גם עם תפוחי אדמה לבן?
אכן יותר הגיוני.
הי כולם.
אני נצמדתי למתכון..
לשיקולכם ובהצלחה לכולם
איזה רעיון נהדר! מזכיר את ה BREAD PUDDING רק עם תפוח אדמה ופרווה. תודה פירגה!
באהבה ותהנו
פירגה יקרה,
נקרא מעולה, וואווו, גרמת לי לריר………….ואני בכלל בעבודה!
ברשותך, שכחת לציין לגבי העלה רוזמרין…
חיבוק ענק
מפזרים מעט עלי רוזמרין לפני הכנסה לתנור.
בכיף רותי. זה באמת משו משו
שלום
לא ראיתי מה עושים עם הקמח
תודה
מפזרים את הקמח מעל. כמו את המלח והפלפל
יש כאלה שערבבו את הכל ביחד בקערה ויצא סבבה לגמרי.
מחכה לתגובה על השאלה עם תפוחי אדמה לבנים.בדיוק קניתי 5 ק"ג…
לא ניסיתי עם לבנים.לא יודעת.
כמה טעים בדיוק לימים האלה של הסערה!
מה עושים עם הקמח לא ראיתי
מפזרים מעל כמו את התבלינים ואחר כך עושים מסג'
מפזרים את הקמח מעל כמו את המלח והפלפל
בדיוק
לי יש מתכון גם מאוד טעים. חותכים תפוחי אדמה לקוביות או פרוסות או לאורך בצורת פטטוס מערבבים שמן זית ואבקת מרק בצל מפזרים על נייר אפייה ואופים בתנור בסביבות שעה או עד שהם רכים ושחומים.
הכמות לפי הצורך האישי והתיבול בהתאם. יוצא נהדר טעים והמשפחה מהללת.
מור ערב טוב.
נקרא טעים מאד
עכשיו יצאו מהתנור קריספים וטעימים מאוד ואכן ערבבתי הכל בקערה מכיוון שיותר נח כך
מירי יקרה,תודה שחזרת לשתף אותנו. תהנו
שלום לך פירגה היקרה והשפית הגדולה מכולם..,מתכון טעים ביותר ,עשיתי ליד סטיק,הילדים נהנו,תודה רבה.ואלוהים ישמור אותך.
הנאדי יקרה,נ פ ל א
תודה רבה ושבוע נפלא לכולכם
:lol: מעולה
באהבה
הי פירגה. האם בתנור לשים על מצב גריל או חום למעלה ולמטה .?
תודה
הי שר,כתבתי לאפות
לא זה ולא זה ;) :lol:
תודה!
איזה חידוש לתפוחי אדמה
אכין לכבוד שבת בעז"ה
תודה לך!!
הנני הי,
חידוש טעים במיוחד.
תכיני ותהנו
סופ"ש נפלא וטעים