הילדים והנכדות באים במיוחד לאכול ולהנות מהמאפה הטעים.
אני מתמוגגת איך הנוסטלגיה נשמרת.
חמותי קראה למאפה "קבב של פסח" וככה אנחנו קוראים לו עד היום.
תבנית עמוקה בגודל 27X33 שתספיק ל-7 מנות נאות.
המצרכים:
8 מצות שלמות טבולות לשניה אחת במים מהברז. לנער מעודף מים ולשמור בצד לא מכוסות.
1 קילו בשר טחון – מופשר היטב
3 בצלים קצוצים דק
4 כפות שמן
100 גרם צנובר
6 עלי פטרוזיליה טריים קצוצים
מלח,פלפל שחור
קורט קינמון
להברשת המצות : מערבבים בצלוחית קטנה- ביצה או שתיים+כפית רוטב צ'ילי מתוק
אופן הכנה:
1. מטגנים 3 בצלים קצוצים ב-4 כפות שמן ומזהיבים
מוסיפים קילו בשר טחון ומפוררים בעזרת מזלג-תוך כדי טיגון לפירורים.
מתבלים במלח פלפל שחור ומעט קינמון וגם 2 עלי פטרוזיליה טרייה קצוצה.
2. מטגנים בבחישה עוד כמה דקות עד שהבשר משחים וללא נוזלים -מוציאים לקערה.
3. באותה מחבת-ללא תוספת שמן-מטגנים ומקפיצים צנוברים – מזהיבים
מורידים 2 כפות בשר ו-2 כפות צנובר ושומרים להגשה.
מערבבים את הצנובר שנשאר ביחד עם הבשר
4.מרפדים תבנית אפיה משומנת במצות (אפשר לשבור מצות להשלמת הפזל) מברישים בביצה+רוטב צ'ילי.
5. מפזרים על המצה 2 מצקות מלאות בשר
6. מסדרים באותו אופן סך הכל 3 שכבות של מצה ורוטב בשר , כשאחרי כל שכבה מברישים את המצה בביצה+רוטב צ'ילי
מכסים בניר כסף ואופים בחום 175 -35 דקות.
מוציאים מהתנור ומפזרים 2 כפות בשר וצנובר שהשארנו בצד
לפני הארוחה- מחממים תנור לחום 175 מעלות ומשחימים 5 דקות -בלי ניר הכסף
מגישים על כל מנה פטרוזיליה טרייה קצוצה
רוטב אגוזים בטעם חמוץ שמוגש מעל הפשטידה:
לא זכרתי בדיוק את הרכיבים שחמותי הכינה ונעזרתי במתכון של גרסיה גרגו הבישול הלבנוני.
שיפרתי לטעמינו .
שמים בצנצנת בעלת מכסה תואם:
כוס אגוזי המלך כתושים גס
2 כפות צנובר קצוץ
3 כפות שמן קנולה
מיץ מ-2 לימונים ואפשר להוסיף עד 1/4 כוס מיץ
2 שיני שום כתוש
2 עלי פטרוזיליה טרייה קצוצה
מלח ופלפל שחור לטעם
מנערים את התכולה בתוך הצנצנת-טועמים-משפרים טעמים- ומחזיקים במקרר עד להגשה.
לפני ההגשה מחממים בתנור את הפשטידה. ומגישים את הרוטב הקר ליד. אם הרוטב סמיך מדי מדללים אותו בעזרת מעט מים.
תהנו
מה החום בו נאפה המתכון למשך 35 דקות?
חום 175 מעלות.
חג שמח
עשיתי את המתכון בהתאם למה שציינת רק שאני ערבבתי את הבשר בכל מיני תבלינים והוספתי ירק
יצא פשוט מושלם .
נפלא לבריאות והמשך חג שמח וטעים