מאפה נוסטלגי ישן נושן .
אוהבת לפתוח את הקופסה ולראות את החיתוכיות היפות מסודרות ומזמינות.
מצרכים לבצק:
חצי כוס סוכר
120 גרם חמאה
2 כוסות קמח תופח
4 חלמונים
1/2 כוס מיץ תפוזים+קליפת תפוז
כף ליקר או שרי לטעם
אופן ההכנה:
ללוש לבצק חלק ונעים ולהוסיף קמח תוך כדי לישה.
משטחים את הבצק בתבנית משומנת 27X33 ומיישרים אפשר לשטח בידיים לחות (לא רטובות)
דוקרים במזלג את פני הבצק שלא יתפח .
אופים כ-20 דקות עד להזהבה בחום 175
מצננים כ-5 דקות.
למרוח בנדיבות ריבה או ממרח תמרים ולתבל מעל במעט קינמון.
אפשר לפזר מעל לריבה אגוזים קצוצים או שוקולדצ'יפס
להקציף 4 חלבונים עם 1/4כוס סוכר. להוסיף ביד בבחישה עדינה 100 גרם קוקוס או אגוזים גרוסים
מורחים את הקצף על הריבה ומיישרים.
אופים בחום 175 מעלות כ-20 דקות. או עד שהקצף משחים .
"טיפים"
1. אפשרות להקציף את החלבונים עם הסוכר בלי האגוזים ולפזר את האגוזים לקישוט מעל לקצף – כמו בתמונה המצ"ב.
2. כשיש מתכונים בציפוי קצף ביצים וסוכר ואתם לא כל כך אוהבים את טעם וריח הביצים, תוסיפו אחרי ההקצפה של
הביצים, חופן או שניים של קוקוס או אגוזים ותערבלו בעדינות פנימה.
3. אפשר להמיר את הקמח התופח בקמח רגיל ולהוסיף 2 כפיות אבקת אפיה
4. אפשר לפזר מעט קינמון מעל לממרח שבחרתם.
בוקר טוב.
איזו נוסטלגיה, מעוררת את כל החושים והזכרונות.
אופציה נוספת להוספה לקציפת החלבונים, אינסטנט פודינג.
המשך השראה פורה
שרה
שרה חמדתי צהריים טובים
עם אינסטנט פודינג יוצא חלומי.
המשך טעים ומפנק
כמה פודינג להוסיף לקצף ?
פודינג+ בין 4 ל-6 כפות
איזו ריבה השתמשת?
לולי, השתמשתי בממרח תמר.
ממש נוסטלגיה, החיתוכיות הכי פשוטות וטעימות שיש
אני משתמשת בריבת תות , טעים אש :lol: :lol:
רוניתי, הנוסטלגיה,רק להתרפק.
נכין ונעביר הלאה,שתמיד יהנו.
וואוו עוגה אהובה עלי. אם עושים עם פודיהג וניל כמה לשים?
ואז בלי קוקוס?
בקר טוב שרון.
פשוט תקציפי את החלבונים עם הסוכר עד שכבר יש נפח.
תוסיפי שקית שלמה של אינסטנט פודינג ותמשיכי להקציף. (לא צריך קוקוס)
כדאי להוריד 2 כפות בצק מוכן ולשים בפריזר. לגרר את 2 כפות הבצק מעל לקצף ולאפות.
בהצלחה.
ממש נוסטלגיה.עוגיות מעולות.לשמור במקרר?
שלי,איך שאת רוצה.
אפשר להמיר את החמאה ושמן? תודה
ציפי, אני לא יודעת מה יצא.
בד"כ המרה: 200 גרם מרגרינה או חמאה=3/4 כוס שמן.
הכנתי ויצא מעולה. מזכיר לי נשכחות. התרפקות על העבר.תודה פירגה
דינה יקרה,תהנו מעוגיות.תודה שחזרת לשתף
תחי הנוסטלגיה!
הריח כבר באפי.
רציתי לבדוק אם ניתן להחליף חמאה בשןמן(בגלל הלקטוז)
או שיש פתרון אחר.כיף שיש אתר כשלך
תודה!!!
לא בטוחה לגבי שמן במתכון הזה.
תודה על הפירגון והמשך טעים
הי אם מישהי ניסתה עם שמן במקום מרגרינה בבקשה שתפי
ניסיתי עם שמן. הבצק לא יוצא טוב.
המתכונים של פירגה תמיד מושלמים ולכן מניח שלא הצליח לי בגלל השמן.
פירגה היקרה , הכנתי אותה ופשוט ……. אין אחד שלא טעם והתפעל . ממולץ בחום כמה קל וטעים . תודה לך עלעוד מתכון נפלא,קל וטעים !
סימה יקרה,
תודה רבה על המחמאה לעוגה.
תהנו בכיף.