הבת שלי מכינה הכי פשוט והכי טעים. תבשיל ביתי שילדים אוהבים ומבוגרים לא יישארו אדישים.
אני אוהבת להכין במחבת הענקית שמכינים בה את הדגים,אבל אפשר בסיר עם מכסה תואם.
לקציצות:
קילו בשר טחון בקר (טרי)
1/4 כוס פירורי לחם ללא תבלינים
2 ביצים
2 שיני שום מעוכות
כמון, מלח, פלפל שחור. (אין עשבי תיבול)אין בצל
אפשר להוסיף 1/4 כוס אורז רגיל לא מבושל (לא חובה)
מכינים קציצות בינוניות.
שמים בפריזר עד שמכינים את הרוטב.
לרוטב:
אין עשבי תיבול אבל , כמובן, מי שרוצה יכול להוסיף
2 בצלים פרוסים וחתוכים דק
1/4 כוס שמן זית או כמה שאתם רוצים
כף סוכר
בקבוק מיץ עגבניות
קופסה גדולה של עגבניות עם בצל
עוד קופסה כזו של מים.
כף אבקת מרק עוף והשלמת טעמים עם : פפריקה,מלח ופלפל שחור.
מטגנים בשמן את הבצלים עד השחמה ומוסיפים את יתר המצרכים.
מרתיחים וטועמים. משבחים טעם.
כשהרוטב רותח מוציאים את הכדורים מהפריזר ומניחים אחד ליד השני.
סוגרים מכסה ומבשלים כשעה.מדי פעם מנערים את הסיר או המחבת.
מכינים אורז לבן ומגישים.
תהנו.
הכי טעים בשישי
תודה רבה תהל.
שבת שלום
כרגיל נראה מעולה. אפשר הבהרה לגבי בקבוק מיץ עגבניות. איזה גודל?
אילנה הי,
אני שמה בקבוק מיץ עגבניות.בכל סופר יש. אין הבדל גדול בכמות.שימי מה שנראה לך. הבקבוקים נמצאים איפה שכל סוגי הרסקים והרטבים של העגבניות.
בהצלחה
אפשר להוסיף לבשר תפוח אדמה מגורד בפומפיה דקה.
מוסיף רכות ונימוחות
בהחלט אפשר
פירגה יקרה,
בבקשה אם יורשה לי ,הערה קטנה:
הרבה יותר טעים עם עשבי -תיבול רעננים ,מאשר עם תוספות של אבקות מרק .
כול המאכלים אצלנו ,כבר המון שנים,מתבשלים עם ירק טרי ,וכמה שיותר וסוגים כך יותר משובח,
לא אבקות מרק,זה טעים יותר ובריא יותר.
כדאי מאוד ושווה לנסות.
וחוץ מזה פירגה יקרה,
יש לך אתר מקסים ,מתכונים נפלאים, ואת נהדרת שאת עושה כה רבות למען כול הבשלנים.
בברכת שבוע טוב ומבורך,
לך ולמשפחתך.
ממני שושי.
תודה שושי יקרה.
יום טוב,שבוע טוב ושיהיה טעים לכולם
האם יש לטגן את הקציצות לפני הכנסתן לרוטב?
לי ערב טוב.אם לא כתוב אז לא.
מעולה :lol:
וואווו איך טעיםםם ליי תודה על מתכון נפלא! ❤️
תודה טניה יקרה, שמחתי מאד לקרוא את תגובתך.
המשך טעים ושבוע נפלא