תבשיל נאה וטעים של בשר בנוסח בולונז אבל עם שפע ירקות, לכל המשפחה והחברים של הילדים.
מצרכים:
חבילה מקרונים/ספגטי רצוי עבה
2 בצלים
2 – 4 כפות שמן
3 שיני שום
קילו בשר טחון
2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
2 גזרים מקולפים פרוסים לטבעות
2 בטטות מקולפות פרוסות לטבעות
כרובית קטנה מפורקת לפרחונים קטנטנים
בקבוק מיץ עגבניות במשקל ליטר+ 2כפות רסק עגבניות חזק (28 אחוז)
4 כפות רוטב צ'ילי מתוק
כף סוכר
כף פפריקה
פלפל שחור
קורט קליפת לימון/קינמון
כף אבקת מרק עוף ומלח מוסיפים בסוף אחרי טעימה אחרונה.
מים בגובה התכולה. בערך כוס.
אופן ההכנה:
לצקת על פרחוני הכרובית מים רותחים ולסנן.להברחת חרקים.
לטגן בשמן 2 בצלים גדולים קצוצים ולהזהיב.
להוסיף 3 שיני שום פרוסות וגזר ולטגן עם הבצל דקה.
להוסיף על הבצל והגזר את הבשר הטחון ולפורר בעזרת 2 כפות עץ תוך כדי טיגון.
כשהבשר משחים והופך פירורים להוסיף לסיר:
את שאר הירקות והתבלינים (כל מה שנשאר מהמצרכים)
למלא בגובה התכולה מים,להרתיח, ולבשל הכל ביחד על להבה קטנה כ-15 דקות. טועמים ומשבחים את הטעם.
במקביל לבישול הבשר,מבשלים את המקרונים/ספגטי
מניחים ספגטי ומעל את הבשר ורוטב הירקות .
אפשר לטגן קצת צנובר ולהגיש מעל.
תהנו
מתכון מעולה
פרגה כול כבוד קודם כול מתכון מצוין עוד פתרון לארוחת צהריים
ארוחה נחמדה וטעימה.
תחזור עם ציון
ציון שאני נותן לך מאה פלוס ילד כל כך נהנה ואני מצטרף לברכות כל כבוד
תודה רבה ויום נפלא
הרכב טעים ויפה גם לעין – תבורכי על מתכון זה ועל כל היתר
תתודה רבה אורה.
לילה טוב