התוצרת המוגמרת בצבעוניות ובניחוחות של העוף הזה תעשה לכם חשק "להצמד" לעוף ושלא יגמר לעולם.
המתכון מיונה המחותנת שלי.
מצרכים:
כ-8 כרעי עוף
5 כפות דבש
5 כפות רוטב סויה קיקומן
5 כפות קטשופ
5 כפות שמן זית
1/2 1 ראשי שום כתוש (לא להבהל מהכמות,משתלב נפלא בארומה)
כפית אבקת מרק עוף
כף רסק עגבניות
מלח,פלפל,אגוז מוסקט,קינמון,פפריקה מתוקה , כמון וכורכום
10 שזיפים שחורים מיובשים מגולענים
כ-8 כרעי עוף
5 כפות דבש
5 כפות רוטב סויה קיקומן
5 כפות קטשופ
5 כפות שמן זית
1/2 1 ראשי שום כתוש (לא להבהל מהכמות,משתלב נפלא בארומה)
כפית אבקת מרק עוף
כף רסק עגבניות
מלח,פלפל,אגוז מוסקט,קינמון,פפריקה מתוקה , כמון וכורכום
10 שזיפים שחורים מיובשים מגולענים
אופן הכנה:
מערבבים את השמן השום והתבלינים ומורחים את העוף מכל הצדדים.
משאירים את העוף ל"נוח" שעה כדי שיספוג את הטעמים
מניחים את העוף והשזיפים בתבנית אפיה עמוקה
מכסים בניר כסף
אופים כשעה וחצי– הופכים את העוף פעם או פעמיים במהלך האפיה
"טיפ"
לפני הארוחה להסיר את ניר הכסף ולהשחים בתנור כ-10 דקות
תהנו
התקבלה פניה מאת:
אלונה
תוכן הפניה:
\"יש פירגה היום\" הפך לשם קוד לארוחה טעימה
ומסקרנת. מאז מצאתי אותך, אנחנו מנסים בכל פעם
משהו אחר ועוד לא התאכזבנו! אני לא מאלה
שכותבות אבל הפעם , כשהעוף 5-5-5 עבר למקרר
להשרייה, החלטתי להגיד לך תודה ענקית, ממני
ומכל בני הבית שלנו.התחלת אצלנו כסתם רעיון
מוצלח לצהרים והפכת להיות גלגל ההצלה שלי
ולחיוך של כולם אחרי הביס הראשון.
כל הכבוד לך!!!! אלונה
כתובת המייל שמורה אצלי.
תודה לאלונה.
שלום פירגה
לא שלי זה משנה – אבל לידיעתך סויה אינה כשרה לפסח, היא מכילה גלוטן. יש כאן כמה מתכוני עוף עם סויה.
לגבי הסויה אפשר לוותר או למצוא תבלין אחר.
לפירגה שלום
הכנתי לחג השני ויצא פשוט מעדן- הכל חוסל.
דרך אגב, יש סויה כשרה לפסח למי שזה חשוב.
תודה על המתכון הנפלא :lol: :lol:
יעלי יקרה תודה רבה. אני שמחה שיש סויה לפסח כי באמת הרבה מתכונים שלי מכינים סויה.
תודה על ההמלצה והמשך טעים
פירגה שלום,
האם אפשר להחליך את הכרעיים, בכנפיים ושוקיים?
לא יודעת
אפשר חמוציות מתוקות ,זה מה שיש ?
הולך טוב.
שלום פירגה יקרה,
האם אפשר להכין את המתכון על מצע של אורז(בתחתית התבנית)?אם כן,האם לבשל את האורז בישול מוקדם,לתבל אותו,להוסיף עוד נוזלים-אם כן,כמה?
לא יודעת,אבל יש מתכונים מוכנים באתר שהאורז למטה והעוף למעלה. עדיף להכין מתכון מסודר ומדוייק.
בהצלחה.
העוף יצא מהתנור צורתו יפייפיה , ;) :? טעמו נפלא, :| :| הכנתו קלה הכנתיו פעמיים וקצר שפע של תשבוחות.
אומץ באופן שוטף . הוספתי גם מישמשים יבשים .
חג שמח :P תודה פירגה יקרה
ציפי,שמחתי לקרוא את התגובה הנפלאה.
המשמשים בטוח הוסיפו למראה ולטעם. תודה ששיתפת.
המשך טעים וחג שמח
מכינה אותו שוב בערב חג ראש השנה לא מוכנים לוותר עליו וגם ליום המחרת נפלא נפלא בטעמו יופיו תודה חמה לי אליך
ציפי,לבריאות באמת עשית אותי מאושרת :lol: