d792d791d799d7a0d794 d7a7d7a2d7a8d799d795d7aa d792d79cd799 - עוגת גבינה בציפוי תותים וג'לי

עוגת גבינה בציפוי תותים וג'לי

 

קעריות שלמה גל - עוגת גבינה בציפוי תותים וג'לי

מדהימה ביופיה . נחשקת ביותר.

המצרכים לבצק:
3/4 חבילה מרגרינה רכה או חמאה
חלמון ביצה
2 כוסות קמח תופח
1/4 כוס סוכר
כפית שמנת חמוצה 9% (היתר ישמש למלית)
ללוש לבצק נעים ורך
לשטח רק כחצי כמות מהבצק בתבנית עגולה מספר 26 שכבת הבצק צריכה להיות ד ק ה ולא עבה.
את יתר הבצק תקפיאו ותכינו עוגה נוספת במשך החג
לחמם תנור לחום 175 ולאפות את הבצק עד לצבע זהוב. לקרר את הבצק היטב.

המצרכים למלית:
באותה קערה בלי לשטוף (ניגוב קל) לשים:
4 מיכלי גבינה לבנה 5% = קילו
מיכל שמנת חמוצה 9% = 250 גרם
חבילה שלמה אינסטנט פודינג וניל (את האבקה)
כוס סוכר
ביצה שלמה
לערבב בעזרת כף
לצקת את הגבינה על הבצק. ליישר.

לאפות בחום 175 בתנור שחומם מראש 40 דקות
הגבינה נשארת לבנה ומעט רוקדת
מיד להוציא ולצנן.

ציפוי תותים:
מארז תותים חתוכים. להכניס לקערה
ולערבב בזהירות עם 6 כפות סוכר
להשאיר 30 דקות ולסנן
להשאיר בצד 2 כפות מהסירופ לג'לי ואת היתר להקפיא בפריזר להזדמנות אחרת.
כשהעוגה קרה לסדר יפה את התותים מעל לגבינה
להכין ג'לי אדום לפי הוראות היצרן
להוסיף לג'לי 2 כפות מסירופ התותים שהורדנו
לחכות 3 דקות ולצקת על העוגה
לצנן את העוגה לילה לפני ההגשה
תהנו

27 תגובות על “עוגת גבינה בציפוי תותים וג'לי

  1. פירגה יקרה.
    כשאת מניחה את התותים על העוגה ומצפה בג'לי, האם את משאירה את העוגה בתבנית ???
    לדעתי עדיף להשאיר את העוגה בתבנית ולהוציא אותה רק כשמגישים אותה ???
    אף פעם לא הכנתי עוגה עם ציפוי של ג'לי ואני חוששת שהג'לי ייזל לצדדים ???
    תודה שאת כאן בשבילנו ומפנקת אותנו במתכונים חדשים וכרגיל טעימים ביותר ותמיד מצליחים בזכותך :lol:
    smile smile smile

    • מירי יקרה,בוודאי שבתבנית.
      הג'לי מטבעו נקרש מהר ושומר על צורתו הנאה.
      אל תפחדי.תכיני,זה מעדן של ממש.
      smile

  2. את הג'לי מכינים עם מים רותחים?? 3 דקות מספיק לקרר את הג'לי לפני יציקתו?

  3. פירגה יקרה, כמה זמן צריך לאפות את הבצק?
    תודה רבה!
    כל המתכונים שהכנתי מהאתר שלך יצאו מאוד מוצלחים!

    • אודליה,תודה רבה. smile
      את הבצק לאפות עד לצבע זהוב וכדאי לבדוק כבר אחרי 20 דקות.

  4. פירגה יקרה,
    תודה על המתכונים המצויינים שתמיד מצליחים ומאד טעימים.

    הצעה, במקום לאפות בצק כתחתית לעוגת הגבינה, אפשר להניח ביסקוויטים פתי בר.

    • ערב טוב לוזית,
      את הג'לי להכין לפי הוראות היצרן,לחכות קצת ולצקת על התותים.
      לא הכנתי עם ביסקוויטים.
      smile תודה רבה והמשך טעים

  5. בוקר טוב פיאגה נישמתי….שאלה האם אפשר במקום קמח אגיל לשים קמח מצה? או קמח תפוחיאדמה? אשמח לתשובה יום נהדר וחג שמח smile smile

  6. ערב טוב
    הכנתי ליום הולדתו של בעלי שממש אוהב עוגות גבינה.
    העוגה מעולה. גם הטועמים אמרו שהיא פשוט מעולה.
    בעל ביקש שפעם הבאה הוא רוצה עוגה כזו שלמה ולא פרוסה אחת.
    יישר כח.

  7. היי פירגה.
    היתה לי הצלחה גדולה עם העוגה הזו.
    מאוד אהבנו אותה .יפה וטעימה מאוד.

  8. היי פירגה,
    העוגה מוכנה ומחר אצפה אותה רק האם אפשר להשתמש בצנצנת של דובדבנים במקום התותים? והאם צריך להוסיף סוכר או שאין צורך? תודה :lol:

    • סוזן בקר אור,
      אפשר דובדבנים.לטעום ובמידה והם חמוצים להמתיק בהתאם.
      חג שמח smile

  9. היי פירגה smile
    תודה לך על התשובה המהירה :lol:
    קניתי צינצנת דובדבנים ואני הולכת לצפות את העוגה
    נראה לי הולך לצאת מעדן….!!! smile
    חג שבועות שנח לך ולכל בני משפחתך smile

    • סוזן, כל העוגות שלי 10.חהחהחהחהחה
      יופי שבחרת להכין אותה ועם דובדבנים יצא נפלא.
      חג שמח וטעים לכולכם.
      smile

  10. בוקר טוב פירגה, smile
    העוגה הזאת אכן יצאה מעדן דלוקס :lol:
    היא נטרפה בערב חג!!
    תודה על המתכונים הנהדרים שלך.. smile smile

    • סוזן בקר אור smile תודה רבה לך.
      שמחתי לקרוא שהעוגה טעימה ושכולם אהבו.
      לבריאות ועם המון אהבה smile

  11. שלום פירגה,
    האם אפשר להכין רק מחצית מן הכמות לבצק (כלומר לחלק את המצרכים לשניים ולאפות רק את השכבה המיועדת לעוגה זו)?

    תודה

  12. היי פירגה.
    העוגה הזו קצרה הרבה מחמאות היא טעימה ומרשימה.
    מאוד אהבו אצלי את העוגה הזו.
    תודה רבה.

    • נלה יקרה, לעוגה הזו יש הרבה גירסאות כיד הדמיון. מחליפים את הפירות ואת הציפוי לטעמים מתאימים ונהנים כל פעם מחדש.
      לבריאות ובאהבה smile

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *