את סלט הכבד שלנו אני מכינה כמו שאמא וסבתא הכינו.
מעבירה במכונת בשר את הכבדים שטוגנו בשמן , הביצים הקשות (די הרבה) ומתבלת במלח ופלפל.
מתכון בטעם של פעם. יש כאלה שקוצצים את הכבד דק דק עם סכין חדה.
מטעמי כשרות,קודם לצלות את הכבד על אש גלויה ולעבור להכנה:
המצרכים:
1/2 קילו כבדי עוף נקיים
2 בצלים
5 כפות שמן רגיל
5 ביצים קשות
מלח ופלפל שחור+מים רותחים לפי הצורך
אופן הכנה:
להפריש חלק מהבצל ללא טיגון ואת היתר לטגן ב-5 כפות שמן עד לצבע בהיר . להוסיף 1/2 קילו כבדי עוף נקיים וחתוכים.
לטגן ביחד עד השחמה וצריבה קלילה של הכבדים מכל הצדדים. להתמיד בערבוב כדי שכל הצדדים ייטגנו.
להפריש חלק מהבצל ללא טיגון ואת היתר לטגן ב-5 כפות שמן עד לצבע בהיר . להוסיף 1/2 קילו כבדי עוף נקיים וחתוכים.
לטגן ביחד עד השחמה וצריבה קלילה של הכבדים מכל הצדדים. להתמיד בערבוב כדי שכל הצדדים ייטגנו.
הכבד נשאר רך ועסיסי.
אחרי שמקררים מעט, מעבירים את הכבדים למכונת בשר ומוסיפים 5 ביצים קשות ,מלח ופלפל שחור גרוס טרי.
אחרי שמקררים מעט, מעבירים את הכבדים למכונת בשר ומוסיפים 5 ביצים קשות ,מלח ופלפל שחור גרוס טרי.
מערבבים,טועמים ומשפרים טעמים (יש להקפיד שהפלפל השחור יודגש בטעם) . המים הרותחים דואגים למידת הסמיכות הרצויה.
אפשרויות הגשה:
1. בתוך חצאי ביצים קשות במקום החלמון ומשאירים 2-3 חלמונים לגרר מעל המנות. להגיש על עלי חסה טריים.
2. להגיש מנה אישית של כבד על עלה חסה טרי ורענן—לגרר חלמון ביצה ולפזר מעט בצל מטוגן
3. לשים את הכבד על ניילונית בתוך תבנית אינגליש קייק קטנה ולעטוף היטב .הופכים לצלחת נאה,ומסירים את הניילון
"טיפ"
1. למי שאין מכונת בשר ובכל זאת רוצה להכין כבד קצוץ ישתמש במג'ימיקס בחלק של המגררת הגסה .
להפעיל בפולסים קצרים כדי לקבל מרקם גס ולא דייסתי.
2. אין למה להשוות כבד קצוץ טרי שאוכלים מיד אחרי ההכנה.
תהנו
מאמש, דקות לאחר שסיימנו את ארוחת ערב סוכות, אני חייב לשתף גם אחרים בתענוג שהיה לי ולמשפחתי ( הירושלמים) כאשר אכלנו את סלט הכבד הקצוץ .בדרך כלל כאשר אני ובת זוגתי מוזמנים(אנחנו נתנייתים)אנחנו מביאים אתנו תבשיל אחד או שניים, בדרך כלל אני הוא המבשל. הפעם בחרתי ולא התאכזבתי. זה מתכון מנצח מתוך שפע של מתכונים של כבד קצוץ.חג סוכות שמח!
ניר סוכות שמח וטעים לך ולזוגתך ושאר בני משפחתך
ושתמיד תשתף אותי בטעימים שאתה מכין.יישר כח.תענוג.
תודה :lol:
פירגה יקרה,
איזו הגשה מקסימה שלך…!
גם אני מכינה את הכבד הקצוץ בדיוק כמוך, אבל בדיוק.
רק במקום ביצים קשות, אני מכינה ביצים מקושקשות,
זה עושה את זה ליותר קל.
בהוקרה :lol:
נועה
תודה רבה :lol:
אני שמה במקום ביצים גזר מגורד שאני מטגנת אותו בייחד עם בצל. גם מאוד טעים.
שנה טובה לכולם!!!!!!!!!
שנה טובה אידה
אני הולכת להשוויץ בשמך עם כבד הקצוץ………….הוא כזה טעים…….כל כך נימוח בפה…….פשוט מאלף……..
תודה על כל מה שאת מעבירה לנו…… שנה טובה ומבורכת בריאות שפע תקווה ושלום
דרך אגב אני משתמשת לקיצוץ הכבד בסכין קצרה ורחבה. מאוד.
ציפי,השווצה טעימה .
אני שמחה שבחרת להכין את הכבד הקצוץ שלנו.
שנה נפלאה מתוקה וטעימה לכולכם.
כולם ליקקו את מעדן הכבד מהצלחות ומהמזלגות. והמעט שנשאר ביקשו שאשאיר לבעלי הדירה.כמובן שהשארתי בכיף והשווצתי זה מתכון של פירגה שמזכיר את הכבד מבית הורי.
תודה ושנה טובה.
ציפי,תודה על המחמאות.
אין על כבד קצוץ ובעיקר בערב חג.
לבריאות.
חג שמח ונפלא.
נראה טוב…
שמעתי שאומרים שכדאי להוסיף טיפה ברנדי?מהניסיון שלך זה מוסיף?
א.בקר טוב
אני לא מכירה את הטעם הזה.
הי,
לכמה מנות זה מספיק?
אני מוזמנת לחג. יהיו 33 אנשים, אבל לא כולם אוכלים כבד, אולי 10 איש יאכלו כבד קצוץ. איזו כמות של כבד לקנות?
תמי
הכמות מתאימה
תכיני ותהנו
;) בין שלל התבשילים ממתכוני ך פירגה היקרה, אני שוב מכינה את הכבד הקצוץ האולטמטיבי :? :? :?
חג פסח כשר אביבי
ציפי,תכיני ותהנו. הוא באמת הטעים מכולם ומזכיר טעם של נוסטלגיה נפלאה.
חג שמח ואביבי גם לכולכם
שלום לך גברת פירגה, ניראה מאוד יפה ההגשה של הכבד קצוץ, איזה תבנית זאת של סיליקון קטנה. ועוד שאלה איפוא העניין של המים הרותחים . בתודה .
מוצלח מאוד. טעם של סבתות.
אנחנו אוהבים מרקם סמיך ולכן ויתרנו על הוספת המים הרותחים.
אודי לילה טוב.
אני מאד שמחה שאהבתם. לבריאות