זה השם שנתתי לצלי הצבעוני והפשוט הזה אחרי שקיבל מחמאות מהנכדות שלי.
האמת? כולם אכלו בהתלהבות ובהנאה והסיר במהרה נשאר נקי מהתכולה.
המצרכים:
8 ירכיים
8 ירכיים
2 בצלים חצויים פרוסים
3 גזרים מקולפים חתוכים לטבעות גדולות
3 גזרים מקולפים חתוכים לטבעות גדולות
כוס פטריות שמפיניון חצויות
כף גדושה סילאן
2 כפות גדושות פפריקה מתוקה
כף גדושה אבקת מרק בצל (ללא מונוסודיום-באריזה לבנה-ויטה)
מלח
פלפל שחור לטעם
קורט קינמון
3 תפוחי אדמה מקולפים חתוכים לרבעים או פרוסות
כף גדושה סילאן
2 כפות גדושות פפריקה מתוקה
כף גדושה אבקת מרק בצל (ללא מונוסודיום-באריזה לבנה-ויטה)
מלח
פלפל שחור לטעם
קורט קינמון
3 תפוחי אדמה מקולפים חתוכים לרבעים או פרוסות
בטטה קלופה ופרוסה.
אופן ההכנה:
לטגן את הבצל והגזר כ-10 דקות ולהשחים.לבחוש מדי פעם.
להוסיף את הסילאן הפטריות והעוף ולערבב כדקה.
להוסיף מים שכמעט יכסה את העוף ולתבל.
להרתיח ולבשל כ-30 דקות. מכוסה חלקית.
להוסיף תפוחי אדמה ובטטה,לנער את הסיר ולבשל עוד 30 דקות
לכבות את הלהבה . לנער את תכולת הסיר .
לטגן את הבצל והגזר כ-10 דקות ולהשחים.לבחוש מדי פעם.
להוסיף את הסילאן הפטריות והעוף ולערבב כדקה.
להוסיף מים שכמעט יכסה את העוף ולתבל.
להרתיח ולבשל כ-30 דקות. מכוסה חלקית.
להוסיף תפוחי אדמה ובטטה,לנער את הסיר ולבשל עוד 30 דקות
לכבות את הלהבה . לנער את תכולת הסיר .
"טיפ"
1. אפשרי להפוך לתבנית הגשה שמתאימה לאפיה בתנור ולקרמל בחום 175 כ-10 דקות ללא כיסוי. שווה בשביל הצבע.
תהנו.
תהנו.
טעם של בית כמו שרק פירגה
יודעת לקסום,
הרוטב טעים והעוף… אח… נמס בפה
תודה פירגה
אין כמוך עוד קוסמת טובה במטבח !
הכנתי השבוע. שיניתי קצת את התיבול. יצא מעולה!
תודה פירגה
תמר,את נהדרת ששיתפת אותנו וכתבת תגובה.
מאחלת בקר נפלא
הכניתי לשישי בערב יצא מדהים! וכ"כ קל להכין! תודה רבה רבה!
זה עוף שגם מבוגרים אוהבים!
יש לי רק שאלה קטנה – אחרי שאת מוסיפה את התפו"א את מוסיפה מיים?
בשלב הוספת התפו"א הם לא כולם היו מכוסים במיים אז הוספתי מים כך שכמעט יכסו אותם ואת העוף מעל.
יצא מדהים אם כי קצת יותר מידי רוטב (מה שכן, היה נהדר לטבול את החלה של שישי ברוטב שנשאר בצלחת.. )
תודה רבה על מתכונים נפלאים. כל מתכון שאני מכינה, גם אם לא יוצא לי בדיוק כמו שלך, יוצא נהדר וקוצר מחמאות!
ענת ערב טוב
לא צריך להוסיף הרבה מים כשהמכסה מכסה היטב תפוחי האדמה מתבשלים מהאדים.אם חסר מים מוסיפים מים ר ו ת ח י ם מאחד מצידי הסיר. כל פעם 1/4 כוס. בדרך כלל לא צריך להוסיף נוזלים כי התבשיל מפריש נוזלים מעצמו.
תהנו והמשך מוצלח
היי פירגה אפשר פטריות מקופסא או עדיף לוותר על הפטריות ?
אירית ערב טוב
אם מקופסה אז לשטוף במסננת ואחר כך לסחוט היטב.
אבל אפשר גם לוותר.
אפשר להכין גם בלי בטטות :cry: :cry: :cry: :cry:
קל להכנה אבל שאלה קטנה:
האם צריך פטריות משומרות או טריות? :twisted:
האם חייב בטטה? :lol: :twisted:
:? :?
אלי,אפשר טריות ואפשר שימורים. מה שאתה רגיל.
לא חובה בטטה.
בהצלחה
היי פירגה אחרי שמוסיפים את התפוחי אדמה צריך לכסות חלקית את הסיר או לכסות לגמרי ?
הי אירית
משאירים תמיד פתח צר ליציאת אדים.