d7a7d795d791d791d795d7aa d7a4d7a1d797 - קובה תפוחי אדמה במלית בשר/צמחוני

קובה תפוחי אדמה במלית בשר/צמחוני

 

d7a7d795d791d791d795d7aa d7a4d7a1d797 1 - קובה תפוחי אדמה במלית בשר/צמחוניבצק מאד נוח וקל לעבוד איתו – כל אחד יכול
המתכון מגיסתי ואני שידרגתי אותו גם לצמחונים במליות של טונה ופטריות.

נפלא לחג הפסח.

המלית תחכה לבצק ולא להיפך.

המצרכים לבצק בקערה:
2 כוסות קמח מצה
כפית מלח
מעט פלפל שחור
2 תפוחי אדמה בינוניים- מבושלים –מקולפים-מעוכים ל"פירה"
3 ביצים טרופות במזלג
כוס מים פושרים
2 כפות שמן
ללוש בצק ולהשאיר בקערה למנוחה חצי שעה.
להכין כדורי בצק בגודל ביצה מספר 1 – כמות כ-15 קובות

מלית בשר:
1/2 קילו בשר טחון          (מעורב כבש ובקר)
לטגן ב-4 כפות שמן 5 בצלים קצוצים דק ולהזהיב.
להוסיף את הבשר עם כפית מים ולפורר כל הזמן עם מזלג או בעזרת 2 תרוודי עץ קטנים.
להמשיך לטגן עד שאין נוזלים והבשר משחים קלות.
לתבל בקורט כמון, קורט קינמון וגם קצת כורכום ופלפל שחור. להוציא לקערה ולטעום אם צריך להוסיף קורט מלח.
לקצוץ דק 3-4 עלי פטרוזיליה טרייה ולהוסיף לבשר .לערבב.
באותה מחבת ללא תוספת שמן לטגן 1/2 כוס צנובר עד להזהבה ופריכות ולהוסיף לתערובת הבשר.

מצרכים והכנה למלית הפטריות:
3 בצלים גדולים קצוצים
3 כפות שמן

200 גרם פטריות חתוכות קטן

3 ביצים טרופות

כף גדושה אבקת מרק פטריות מהולה עם 1/4 כוס מים.לערבב.פלפל שחור גרוס טרי
מלח להוסיף רק אחרי טעימה
במחבת עמוקה מטגנים ומזהיבים את הבצלים
מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שאין נוזלים והם זהובים
מוסיפים אבקת מרק ובוחשים.
מורידים לקערה.
באותה מחבת ללא תוספת שמן מטגנים את הביצים לפירורים

מעבירים לקערה טועמים ומשפרים

מצננים במקרר וממלאים בנדיבות.

המצרכים וההכנה למלית טונה ואגוזים:

2 קופסאות טונה ב ש מ ן מסוננות היטב

בטטה חתוכה לקוביות – ראו "טיפ" למטה.
2 בצלים גדולים קצוצים
3 כפות שמן

150 גרם גבינה צהובה מכל סוג – מגוררת

ביצה מקושקשת לפירורים
כף או שתיים פירורי לחם לפי הצורך

מלח פלפל לטעם
2-4 כפות אגוזים קצוצים מטגנים בצלים קצוצים בשמן ומזהיבים. מוסיפים בטטה ומרככים תוך בחישה
מורידים לקערה ומוסיפים את הטונה.
באותה מחבת ללא שמן מטגנים את הביצה ומקשקשים לפירורים
מעבירים לקערה מוסיפים אגוזים ומערבבים
במידה והמלית דלילה מדי זה הזמן להוסיף פרורי לחם
מערבבים משפרים טעמים . מצננים במקררלפני המילוי
כמות לכ-15 קובבות.

לסגור לצורת "קובה" או כדור
לטגן בשמן (לא עמוק) בערך 1/2 מגובה הקובות

להוסיף שמן במידת הצורך
לגלגל את הקובות לכל הצדדים שיתפסו צבע שחום יפה.
אחרי הטיגון ניתן להקפיא
חימום בתנור חם/אובן

"טיפ"

1. אם אתם לא בעניין הבטטה, תפרישו מעט מתפוחי האדמה ותוסיפו לתערובת הטונה.
תהנו

19 תגובות על “קובה תפוחי אדמה במלית בשר/צמחוני

  1. נראה טעים טעים!!! תודה!!! מאחר ואני צמחונית תודה ענקית על מלית הפטריות. כמה קובות יוצאות מהכמות שבמתכון?

  2. נראה מעולה כמו כל המתכונים שלך! האם ניתן להמיר את קמח המצה בקמח רגיל? האם ניתן לאפות ולא לטגן?

  3. פירגה. המתכונים שלך מעולים! תודה רבה על כל השיתוף, והעזרה והסבלנות שאת נותנת, ועל הפתיחות שלך לקבל תגובות על כל גיווניהם
    שאלה, ואל תכעסי, אבל אני סוג של עצלנית…. וחסרת ביטחון במטבח אליו נכנסתי לפני 5 שנים, למרות גילאי המופלג (50): האם יש לך נסיון עם פירה אינסטנס מוכן? האם יכולה להחליף את התפוחי אדמה (וכל תהליך הבישול שלהם) עם זה? האם לפירה אבקה יש חסרונות (מעבר לעניין הבריאותי)?
    תודה…
    אוסנת

  4. פירגה שלום (מזמן לא ביקרתי כאן קפצתי לבקר חחח smile
    אפשר להכין את הקובה עם קמח אורז?

    זה מה שזכור לי מהילדות הזכרת לי נשכחות בכל אופן נשמע מעניין הכין בפסח תודה

  5. חג שמח לך ולכל בני משפחתך.
    עשיתי את הקובה במלית הבשרית יצא מעולה
    רק נשאר כמות של המלית ….. איזה תבשיל אפשר לעשות איתו?
    בתודה

    • מרים ערב טוב,
      בגלל שהמלית מוכנה לאכילה,את יכולה להגיש אותה בצורת סנדוויץ' מצות או בין 2 פרוסות חצילים אפויות,או על פירה וכו'……
      תהנו וחג שמח לך ולכל משפחתך smile

  6. תודה לך פירגה את נפלאה הרעיונות שלך נהדרים….
    חג שמח לך ולכל בני משפחתך.
    המשיכי לשלוח לנו את מתכונים המעולים שלך.

    • מרים, באהבה ובכיף.
      לבריאות ושימשיך כך.
      תכיני אותם, כי הם נפלאים ומשאירים טעם של עוד.חג שמח smile

  7. בוקר טוב פירגה יקרה …הכנתי את הריבות לא התפורר לי או ניפתח כמו עם הבןרגול….יצא טעים כולם אהבו מאוד..תודה אבה אוהבת להכנס לעראות את המתכונים הניפלאים שלך…חג שמח smile :lol: smile

    • לאה בקר טוב יקירתי, תודה רבה.
      אין אחד שלא אוהב את הקובה של פסח. כולם "מתים" עליו.
      יופי שהכנת לבני ביתך ושכולכם אהבתם.
      לבריאות והמשך חג טעים.
      חג שמח smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *