d7a4d790d799 d7aad7a4d795d797d799d79d d794d7a4d795d79ad790d790 - עוגת תפוחים וקינמון הפוכה

עוגת תפוחים וקינמון הפוכה

d7a4d790d799 d7aad7a4d795d797d799d79d d794d7a4d795d79ad790d790 1 - עוגת תפוחים וקינמון הפוכה

 

בסגנון ישן,נוסטלגי מענג ביותר.  לכל הסקרנים,כנסו ומהרו להכין.
הכנת התפוחים:
8-10 תפוחי סמיט (ירוקים) קלופים וחתוכים לעיגולים (פרוסות)
מבשלים ב1/2 כוס סוכר חום+כפית קינמון+כפית מיץ לימון כ-15 דקות.
משאירים את כל הסיר עם התפוחים כ ל הלילה במקרר. או לפחות 8 שעות.
למחרת מוסיפים כפית אינסטנט פודינג וניל ומערבבים.
משמנים תבנית פאי 26.
זורים עליה כ-2 כפות ביסקוויטים /דובשניות (נהדר עם דובשניות)
מעל מפזרים את התפוחים.

מכינים פירורים בקערה (לזריה מעל לתפוחים)
150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר די רכה
כוס וחצי קמח תופח
1/4 כוס סוכר חום
1/4 כפית קינמון
אפשר להוסיף 2 כפות אגוזי/שקדים קצוצים
משפשפים את הבצק באצבעות עד שיתקבלו פירורים לא אחידים (ניתן להוסיף עוד קצת קמח ליצירת פירורים )
מפזרים את הפירורים על ה ת פ ו ח י ם
אופים 40 דקות בחום 175
מגישים חם והפוך עם גלידה ליד.

"טיפ" חדש שלי
(אני במקום גלידה מכינה כדורי יוגורט פירות כל יוגורט / מעדן פירות מתאים.תקפיאו אותו וזהו….)
http://pirge.co.il/משקאות-קרים-וחמים/מילקשייק-יוגורט-פסיפלורה תהנו

17 thoughts on “עוגת תפוחים וקינמון הפוכה

  1. נראה נהדר. שתי שאלות – מתי ואיך הופכים? הפירורים למטה והתפוחים למעלה ? בתמונה זה לא נראה ככה.
    בתמונה נראה שיש סירופ על עוגה – מה בדיוק

    • מיכל הי,
      התמונה למעלה לפני שהופכים. (עם הפירורים)
      למטה אחרי שהופכים. (התפוחים למעלה)
      את לא חייבת להפוך ;)
      הסירופ הוא סירופ מייפל קנוי.
      smile

    • לא יקרה כלום. מהמקרר יש להם מרקם וטעם מיוחד מאד.אם לא תכיני לא תדעי.
      אבל אפשר להכין כמו כל עוגת תפוחים smile

  2. תודה פירגה יקרה, אני מאוד מאוד נהנית מהמתכונים שלך, שהקדוש ברוך הוא ישמור אותך, ושבת שלום

    • שבת שלום רות,יפה שלי, אוהבת אותך ואת החברים שלי מהאתר מאד מאד. ובאמת, הכל בזכותכם. תודה מעומק ליבי.
      חיבוק לשבת שלום ומבורך. smile

  3. ;) נראה פשוט ונפלא ובטוח טעים טעים ;) ;) האן אפשר להכין הציפוי עם פירורי בסקויטים+חמאה+ואגוזים? smile smile smile תבורכי smile smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *