ארוחה שלמה , מפנקת.
מצרכים:
לחמניות עגולות גדולות.
20 כופתאות גבינה:
2 כפות גבינה צהובה מגוררת
3 כפות כפות גבינה לבנה 5%
3/4 כוס קמח רגיל
ביצה
מלח
טיפונת פלפל שחור
בעזרת ידיים רטובות מכינים 20 כדורים לא גדולים
מרתיחים סיר עם מים מלוחים קלות
שמים את הכדורים במים הרותחים ומבשלים כ-10 דקות
מסננים.
מרק כתום:
לטגן בצל אדום קצוץ ו-2 שיני שום כתושים. להוסיף:
ירקות כתומים (גזר, בטטות, דלעת, דלורית, ת"א אדום)
עלים ירוקים שזורים ביחד : פטרוזיליה,סלרי,שמיר .(אחרי הבישול לזרוק.)
לטגן הכל ביחד כדקה .
למלא את הסיר במים שיכסה היטב את הירקות.
להרתיח שעה או עד שרכים.
לכתוש במערבל יד למרקם סמיך.
לתבל במלח ופלפל שחור.
לחצות את הלחמניות ולהוציא מעט את הפנים
לרסס עליהם שמן זית ולהדק גבינה צהובה לדפנות הלחמניה וגם לתחתיתה
לאפות בחום 200 מעלות מספר דקות עד שהגבינה מזהיבה.
יוצקים כף מרקיה +כופתאות
מפזרים עוד גבינה צהובה על כל ה"עסק" ומחזירים לתנור לדקה או שתיים להקרמה.
מגישים מיד.
תהנו
מאיפה הכופתאות גבינה ולמה הכוונה?
תודה
מגישים את המרק עם הכופתאות.