dscf7742 - תפודים ממולאים

תפודים ממולאים

DSCF7742 - תפודים ממולאיםבטעם ביתי ומיוחד.

מצרכים לקציצות:
6 תפוחי אדמה לבנים גדולים מקולפים
2 פרוסות חלה קלה בלי הקרום החיצוני/קמח מצות
בצל גדול +גזר גדול מקולף
1/2 קילו בשר בקר
2 כפות צנובר
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
כפית סילאן
קורט קינמון
כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל שחור
הכנת עיסת הבשר: מרטיבים את החלה,סוחטים אותה, ומגררים אותה על פומפייה גדולה
מגררים את הבצל על פומפייה גדולה , את הגזר קולפים בקולף הירקות לרצועות, ומערבבים הכל ביחד.

לטבילת התפודים הממולאים שמים בקערה: ביצה,מלח+פלפל+כף רסק עגבניות מעט מים
בקערה נפרדת שמים קמח רגיל.

חותכים פרוסות דקות מהתפוחים ומשאירים כיס בין כל 2 פרוסות.ממלאים בנדיבות בבשר את הכיס.טובלים ביצה ואחר כך בקמח ומטגנים עד להשחמת 2 הצדדים. יש להחליף את שמן הטיגון מדי פעם.
שמים על ניר סופג ומכינים את הרוטב.

לרוטב:

3 כפות רסק עגבניות
3 כפות סילאן
1/4כפית קינמון
3 כפות שמן זית
4 כוסות מים
מלח ופלפל שחור גרוס ואפשר להוסיף מעט אבקת מרק עוף.
מבשלים ומרתיחים את הרוטב ולא לשכוח לטעום כדי לשבח אותו.
כשהרוטב רותח וטעים, מניחים בתוכו את פרוסות תפוחי האדמה הממולאים. המים 1/2 ס"מ לפני גובה התכולה.כמעט מכוסה.
חשוב: אגב, את פרוסות תפוחי האדמה המיותמים ומהבשר המיותר אפשר להכין קציצות מטוגנות והכל להוסיף לסיר בין הממולאים.
מבשלים שעה וחצי על להבה קטנה. הסיר מכוסה במכסה כל זמן הבישול.
מגישים על אורז לבן.

תהנו

7 תגובות על “תפודים ממולאים

    • נורית
      כנסי לקטגורית ממולאים בצד שמאל של הדף…. ותראי את הגירסאות הצמחוניות שלי..
      הכל טעים וביתי מאד.

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *