עוגה מלהיבה במיוחד לפסח. בחושה ועסיסית במיוחד.
מתאימה לתבנית עגולה מספר 24
שמים בקערה:
כוס אבקת שוקולית
כוס סוכר
כוס קמח מצות מ נ ו פ ה
כוס שקדים/אגוזים גרוסים
שקית אבקת אפיה
מערבבים היטב
לערבב בנפרד:
3/4 1 כוסות מים מהברז
1/4 כוס יין מתוק
3/4 כוס שמן
2 ביצים טרופות
לצקת לקערת המוצקים ולערבב היטב
להוסיף:
1/2 כוס ממתק מרציפן שקדים (לא לדחוס) מגורר על מגררת ג ס ה. אם חלבה כשרה,אפשר להמיר לחלבה.
1/2 כוס צימוקים
לערבב היטב ולצקת לתבנית משומנת.
להניח בצד ל מ נ ו ח ה 20 דקות
אחרי 20 דקות לאפות כ-40 עד 50 דקות בחום 175 בתנור שחומם מ ר א ש
לבדוק אחרי 40 דקות בשיטת הקיסם ואם לא מוכן להמשיך באפיה.
מיד כשהעוגה יוצאת מהתנור ועדיין חמה
יוצקים עליה ציפוי:
מחממים 1/2 מיכל שמנת מתוקה + כפית ברנדי ולפני שרותח מכבים להבה ומוסיפים 100 גרם שוקולד מריר
מערבבים לקרם ומיד יוצקים על העוגה.
מצננים במקרר ואחרי צינון מקשטים כיד הדמיון .
אופציה: לגרר שוקולד לבן/מקופלות.
הערות חשובות לגבי שאלות שעלולות לצוץ……
1.גם אם הבלילה נראית לכם דלילה לא להוסיף כלום.
2.את האגוזים /שקדים ניתן להמיר לקוקוס
3.את כוס אבקת השוקולית ניתן להמיר = כוס אבקת קקאו ובמקום כוס אחת סוכר יש לשים 2 כוסות סוכר.
4.אפשר לוותר על המרציפן/חלבה
5.במקום הצימוקים אפשר לשלב קליפות הדרים מסוכרות. אסור לוותר על התוספת.
6.במקום 1/4 כוס יין מתוק ניתן להשלים ל-2 כוסות מים.
7.בציפוי אפשר לוותר על הברנדי
8. אם מכינים כמאפינס מכינים רק בתבניות מסיליקון.מיד אחרי האפיה מרטיבים בכף מרוטב השוקולד החם ומחכים עד שיצטננו לחלוטין.רק אחרי צינון לשלוף ולהעביר למנג'טים (ספלוני ניר)
תהנו
אך! איזה חשק עשית לי שיבוא כבר פסח!! העלמת לי את כל קיטורי הניקוי במחשבות על עוגה טעימה ומתוקה!
אין כמו העוגות של פסח,
תהל,יש בקטגוריה של פסח עוגות נהדרות. אחת אחת.
החג קרב ובא ;)
העוגה נראית נהדר ובטוח טעימה מאוד.
אבל לכל ימות השנה מה התחליף לקמח מצה.
בברכה ותודה.
רחלי ערב טוב,
אפשר לשים כוס עד כוס וחצי קמח תופח. הבלילה צריכה להיות רכה ולא קשה.
פירגה יקרה אם אני מחליפה יין במים, לא הבנתי כמה נוזלים יש לשים בסף הכל?
ניתן להחליף מים במיץ תפוזים? איזה כמות
נראה מדהים שבוע ניפלא
לאה יקירה שלום,
יש במתכון 2 כוסות נוזלים.
שימי עוד 1/4 כוס מים במקום היין.
תפוזים ושוקולד לא כל אחד אוהב. זה שילוב די דומיננטי.
את יכולה להתחיל להמיר 1/2 כוס מים ב1/2 כוס מיץ תפוזים ולטעום. וכך לעלות את כמות המיץ בהמרה למים.
לבריאות.
ירגה יקרה איך הופכים עוגה זאת לעוגת יום שישי לא לפסח אלא ליום יום ללא קמח מצה
תודה לאה קליין
לאה,שימי כוס ורבע קמח רגיל וכמובן אבקת האפיה.
בהצלחה
תודה עבור המתכון.
האם כמות קמח המצה היא לפני הניפוי או אחרי? תודה!
בבקשה, הניפוי לא משמעותי. אחרי הניפוי יש ממש קומץ גרגרים.
תודה!!!