את האורז הפרסי עם הכורכום הכינה אור הנכדה הבוגרת שלי. תכינו ותהנו.
1/2 2 כוסות אורז פרסי קלאסי
1/4 כוס שמן קנולה (לא זית)
כ-3 תפוחי אדמה לקרקעית הסיר
כפית כורכום ומלח לפי הטעם
אופן הכנה:
שוטפים את האורז.
מבשלים את האורז בהרבה מאד מים עם כפית מלח , 10 דקות ומסננים.
שמים כ-3 כפות שמן בסיר ומוסיפים את הכורכום ומעט מלח מחממים היטב את השמן.
בינתיים מקלפים ופורסים את תפוחי האדמה בעובי 1/2 ס"מ ומניחים על השמן החם מטגנים מספר דקות.
יוצקים את האורז על תפוחי האדמה ומיישרים. מהדקים.
עושים עם כף עץ הפוכה מספר חורים באורז שיגיעו עד לקרקעית
יוצקים את יתרת השמן באופן שווה על האורז שבסיר.
מבשלים כדקה וחצי ומיד סוגרים את הסיר במכסה תואם.
משאירים את הסיר על אש קטנה 50 דקות. כל הזמן מכוסה במכסה ומעל מגבת לשמור שהאדים לא יברחו.
לפני ההגשה,הופכים את הסיר למגש. תפוחי האדמה השחומים יהיו למעלה והאורז למטה.
הערה חשובה: שימו לב שאין בתבשיל הזה מים. הכל מתבשל על אדים.
תהנו.
תודה,פירגה,על עוד מתכון שנראה טעים טעים.
:lol:
זה אוכל טעים מאד. פשטות והנאה גדולים מהמצופה.
פירגה כל הכבוד איזה יופי זה ניראה, אמא של ז"ל היתה מכינה בדיוק אותו הדבר ישר כוח :lol:
תודה
דינה יקרה,תודה לך.
אין כמו געגועים לאוכל של אמא
כמה זה הרבה מים? אני מכינה אורז על כל 1 כוס אורז 1.5 מים. האם כך?
לי, זה הבישול הראשוני בהרבה מים כמו שמבשלים אטריות.
(האורז בסיר גדול מלא במים רותחים רק 10 דקות ולסנן.)
בבישול עצמו אין טיפת מים.
נא לקרוא שוב.
לילה טוב.
פירגה יקירה מה שלומך?
וואו….עשית לי חשק ואני כאן בעבודה….נו נו נו
אני מכינה בערך כך….זה מה זה מגרה!!
אשמח להכין לפי המתכון שלך.
סליחה…משהו לא ברור…רשמת לסגור את הסיר , ואחרי זה לשפוך את יתרת השמן.
כמה זמן אחרי?
תודה
הי רותי, שלומי די בסדר.תוד ה
יוצקים את השמן על האורז ומטגנים כדקה וחצי.
סוגרים מכסה וממשיכים לבשל 50 דקות עם סיר סגור הרמטי ומגבת מעל. (להבה קטנה)
היי פירגה
אני רואה שבהמשך למה שרשמתי…תיקנת …
נכון חמדתי, זה באמת יותר ברור כך.תודה ובריאות
לא ניתן לבשל את האורז עם תפ"א מלכתחילה?
ניסיתי והצליח
אז תהנו
יש לי שאלה
האם יש לך מתכונים למקרוגל? :lol: :lol: :lol:
ערב טוב עירית,
לא הכנתי קטגוריה,אבל בעיקרון, אפשר להכין ירקות למיניהן במיקרוגל.
יש לי עוגה נהדרת בכוס:
http://pirge.co.il/אוכל-שילדים-אוהבים/מאג-שוקולד-מקופלת-במיקרוגל
לילה טוב
היי פירגה, אני חדשה כאן וכבר הכנתי את המתכון הנפלא הזה.
יצא מדהים ולפני שאכלנו מיהרתי לצלם …. ;) ביתי הקטנה אמרה "וואו איזו עוגה יפה…"
אבל, כל האורז שהיה בשיר למעלה ובאמצע נשאר לבן ומאוד תפל.
האם יש עצה איך לתבל / לשפר שלא יהיה טפל לפעם הבאה?
המון תודה ושבת שלום לך
ויוי יקרה,
פשוט שימי לאורז תבלינים וזה מה שיצא.
שבת שלום
הי פירגה,
בדיוק רציתי לשאול גם לגבי תיבול האורז וראיתי את השאלה של ויוי. העניין הוא שהשמן המתובל נספג בתפוחי האדמה כך שלמעשה האורז שמעל לא מקבל שום מלח. לא כ"כ הבנתי את תשובתך. באיזה שלב להוסיף תיבול לאורז? נגיד אני רוצה להמליח אותו קצת, אז מתי? אודה אם תפרטי יותר. תודה מראש.
דקלה,תבלינים שמים באורז מיד אחרי הסינון.
היי פירגה, האם אני יכולה להכין גם עם אורז בסמטי?
ליסה, לדעתי אפשר שבת שלום
תודה! ושבת שלום גם לך :P