d7a0d7a7d7a0d799d7a7d799d795d7aa d798d791d7a2d795d79c d795d7aad7a4d795d797d799 - נקניקיות ותפוחי אדמה מוקפצים

נקניקיות ותפוחי אדמה מוקפצים

d7a0d7a7d7a0d799d7a7d799d795d7aa d798d791d7a2d795d79c d795d7aad7a4d795d797d7991 1 - נקניקיות ותפוחי אדמה מוקפצים

יש ילד שלא אוהב תפוחי אדמה מוקפצים עם נקניקיות?

הורסיה שלי בלי רוטב אדום אבל ב"טיפ" למטה יש אפשרות להוסיף אדום לילדים שלא יכולים בלי.

זה כל כך טעים שכדאי להכין כמות נדיבה שתספיק לכל המשפחה.

כמות ומצרכים ל-4 אכלנים :
6 נקניקיות (גם מן הצומח) מופשרות –  חצויות קודם לאורך ואחר כך לחתיכות קטנות
6 תפוחי אדמה מבושלים חתוכים לריבועים

2 בצלים

תבלינים בהמשך.

אופן הכנה:
לשים במחבת 4 כפות שמן זית ולהזהיב 2 בצלים בינוניים קצוצים
להוסיף עשבי תיבול קצוצים, מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, סילאן,קורט קינמון .
להוסיף למחבת את תפוחי האדמה והנקניקיות ולהקפיץ בעדינות דקה עד
שיצופו ויתאחדו עם התבלינים.
להנמיך ללהבה הכי קטנה ולכסות את המחבת במכסה תואם.
לערבב כ-10 דקות עד שהתבשיל יקבל צבע חום אדמדם
לא מוסיפים נוזלים. מגישים עם קטשופ, על אורז לבן.
"טיפים"
1. לילדים שמעדיפים אוכל אדום יש להוסיף לתבלינים 2 כפות רסק עגבניות מעורבב עם כמה כפות מים ומעט סוכר.
כמו כן כמה פרוסות בטטה.
2. אני אוהבת להכין יום קודם את תפוחי האדמה מבושלים עם הקליפה.
לא להאמין כמה קל לקלף ולחתוך ריבועים יפים כשתפוחי האדמה יציבים וקרים. תנסו.
תהנו

22 תגובות על “נקניקיות ותפוחי אדמה מוקפצים

  1. שמעי – זה מתכון מצויין
    אני כבר מכינה אותו יומיים ברצף
    וזה יוצא טעים!!!!

    רוב תודות
    נועה

  2. מתכון נראה מצויין.

    אני באמצע ההכנה ולא הבנתי דבר אחד
    אני מנמיכה את האש ומכסה ואח"כ מערבבת 10 דקות? אז כמה זמן המכסה צריך להיות מכוסה?
    או שאני אמורה אמורה לערבב ולכסות לסרוגין?

    תודה מראש

    • גלית
      ס"ה הבישול כ- 10 דקות את כבר רואה מתי את צריכה לערבב כדי שלא יידבק.
      אל תכסי יהיה לך יותר נוח.
      בהצלחה ובתיאבון smile

  3. תודה על התגובה המהירה.

    אז אני לא אמורה לערבב במשך 10 דקות, רק לערבב מתי שזה נדבק. הבנתי נכון?

    תודה, תודה :!:

    • את המחליטה לפי הרגש וכך יצא לך הכי טעים שבעולם.
      לא לערבב רצוף לעמוד ליד הסיר ולהחליט תוך כדי בישול.

    • אני מנחשת שהבנתי נכון..

      התבלבלתי כי כתוב "לערבב כ-10 דקות" כנראה לא הבנתי את הניסוח.

      טעמתי תוך כדי ערבוב…טעים!

      שתדעי לך שבזכותך גילתי את הסילאן smile

      שוב תודה רבה.

      • גליתי,איך אפשר בלי סילאן. זה כרטיס הביקור לאתר שלי.חהחהחהחהחהחה
        תקני כבר אחד רזרבה ;) את תתאהבי קשות.
        חיבוקים smile

    • איילת נחמדת,
      אין סיכוי שאני אכין בלי קורט קינמון שנותן את כל הטון ;)
      תודה על ההמלצה בכל אופן smile

  4. נראה טוב, בתמונה יש בטטה או שזו הנקניקיה?
    והבצל חתוך לפרוסות לא? לפחות ככה נראה בתמונה…
    ומה עם אין מחבת עם מכסה? אפשר להכין את זה בסיר?

    • יפית שלום
      הכל מה שרשום במתכון
      את הבצל את יכולה לקצוץ קטן או לפרוס.
      קחי מכסה מסיר אחר או תכיני בסיר.כן.

  5. היי, תוכלי לומר לי מה הכמות של כל תבלין? מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, סילאן. זו פעם ראשונה שאני מכינה משהו במטבח :oops:
    תודה

    • אני שמה בקורטים.כל פעם טועמת ומוסיפה לטעמי.
      קורט זה לקחת את התבלין בין האצבעות כמה שנכנס…..
      בהצלחה smile

  6. היי,
    אפשר דבש במקום סילאן?
    אפשר אחרי שמוכן להכניס ל 5 דקות לתנור כדי שיהיה קראנץ?
    פשוט אנחנו מאוד אוהבים אוכל קראנצי
    תודה רבה

  7. היי פירגה!
    ברצוני להעיר הערה בטיחותית לשלום הילדים שטועמים מהתבשיל הטעים הזה. נקניקיות לעולם לא לחתוך לעיגולים!!!!! תמיד לרצועות גם רופאים מזהירים חס וחלילה הסכנה להחנק גדולה מאד :P

    • תודה רבה סיגי יקרה
      צודקת במאה אחוזים.תוקן. רצוי לחזור על זה כמה שיותר פעמים :oops:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *