ישבתי לי להנאתי עם חברים טובים מראש-פנה,כשהשיחה גלשה ואיך לא,לענייני אוכל. החברה אמרה שהדג שאכלו אתמול בערב היה טעים במיוחד.
כמובן,שמיד וללא היסוס שאבתי אינפורמציה לגבי הדג הטעים והמיוחד והרי הוא לפניכם.
שמו בישראל: מרלוזה.
מכינים כמו שניצל עוף.
מצרכים ואופן הכנה:
קונים את דגי המרלוזה במארז של פילטים די גדולים. כ-8 פילטים.
משרים את הפילטים 10 דקות במיץ לימון מהול במים ומייבשים במגבות נייר .
מכינים 2 צלחות:
צלחת אחת עם ביצה טרופה מתובלת במלח ופלפל
וצלחת נוספת עם פירורי לחם.
באהבה רבה טובלים את הדג בביצה ומעבירים הישר לכיסוי בפירורים. מהדקים היטב את הפירורים לדג.
מטגנים מ-2 הצדדים.
מגישים מיד כשעל הצלחת הדג , פלחי לימון טרי ותפוחי אדמה זהבהבים שמטגנים גם אותם מיד אחרי הדגים באותו השמן.
"טיפ"
1. אין כמו תפוחי אדמה זהבהבים כתוספת שתופסת לדגים מטוגנים .
מבשלים תפוחי אדמה בקליפה ומצננים. פורסים. מטגנים את הפרוסות ללא כל תוספת בשמן מ-2 הצדדים
לא הרבה שמן ורצוי בשמן שנשאר במחבת מטיגון הדגים. הלהבה גדולה והדגים נצרבים ומזהיבים. את
המלח מוסיפים בזמן הארוחה.
תהנו.
אני רכשתי פילה מרלוזה האם לזה הכוונה
רוזי,כן זה זה.
בהצלחה ותהנו
פירגה-להשרות במיץ לימון שהפילטים עדיין קפואים זה אפשרי?תודה
ענת שטפי אותם במים ואז שימי מיץ לימון.
תודה רבה.
אנחנו מאד אוהבים דגים – אבל מטוגנים . בעלי אכל במסעדה דג פורל מפולט פתוח על הגריל ומאד אהב.
האם יש לך מתכון / נים לדגי פורל אשמח מאד אם תפרסמי ! נהנית מאד מהאתר שלך הוא פשוט מדהים !
שבת שלום , אתי
תודה אתי,בקר טוב לך.
מה שיש כרגע זה מה שיש בקטגוריה : דגים. יש שם גם מטוגנים. את יכולה להשתמש בטכניקה ובתבלינים ששם גם לדגי פורל.
שנמשיך להכין,להנות ובעיקר לפנק ולהתפנק
בשנות השישים אימי ז"ל הייתה מכינה מרובע של דג מטוגן ומצופה בשם פילה לאחרונה ביקרתי בפורטוגל וקיבלתי את אותו דג מצוין ניסיתי לברר את שם הדג לצערי לא הצלחתי לזכרוני הדג היה מגיע ארוז חתיכות מרובעות בנילון ומארז קרטון כחול עם אני לא טועה אולי את זוכרת את שם הדג ואת המתכון הנהדר הזה
לדעתי וזכרוני זה בקלה.
כדאי לטגן כמו את המרלוזה. ניתן להכין רוטב אדום פיקנטי ולהוסיף את הדג לכמה דקות בישול.
אני אבדוק גם במחברות הנוסטלגיות מאמא וסבתא.
תודה רבה על המתכון,
יש אפשרות להכין אותם היום בשביל מחר בערב? או שזה יקלקל…. תודה.