d7a2d795d792d7aa d79ed799d7a5 d7aad7a4d795d796d796 - עוגת תפוזים נוסטלגית (גם שיש)

עוגת תפוזים נוסטלגית (גם שיש)

d7a2d795d792d7aa d79ed799d7a5 d7aad7a4d795d796d796 - עוגת תפוזים נוסטלגית (גם שיש)
עוגת תפוזים מאחת המחברות היותר ישנות והנוסטלגיות. תציצו בתמונה כדי לראות את הקרום המתפצפץ שמכסה את התוך הרך והנמס בפה.
המצרכים :
6 ביצים שלמות
3/4 כוס שמן
2 כוסות סוכר
כוס מיץ תפוזים
1/2 2 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
מעט ליקר פירות/תפוז

אופן ההכנה:
מקציפים במיקסר את הביצים שלמות
מוסיפים לאט לאט בזרם דק את הסוכר עד שיהיה הרבה קצף
מוסיפים באיטיות (עדיין במיקסר) לסירוגין את השמן והמיץ הקמח ואבקת האפיה

משמנים תבנית עגולה מספר 28 ויוצקים את הבלילה.
אפיה בחום 175 מעלות כ-40 דקות
"טיפים"
1. יש אפשרות להכינה כעוגת שיש. להוריד כוס מהבלילה ולהוסיף לה כף קקאו/שוקולית
לערבב ולצקת לאורך התבנית במרכז .
2. יש אפשרות להקציף את החלבונים עם מחצית מכמות הסוכר ולערבב עם יתר המצרכים הבחושים בקערה.
אומרים שאפילו יותר טעים .
3. ציפוי פשוט וטעים: אבקת סוכר
תהנו

70 תגובות על “עוגת תפוזים נוסטלגית (גם שיש)

  1. פירגה יקרה
    הכנתי את העוגה כעוגת שיש עם שוקולית ויצאה נהדרת.
    כמו שציינת ממש נוסטלגיה הזכירה לי את העוגה שאמא שלי הייתה עושה בסיר פלא כשהייתי ילדה.
    נפלא להזכר בטעמי הילדות בזכותך.
    רזיאלה

  2. פירגה שלום,
    אני רוצה לעשות את העוגה בתבניות אינגליש קייק, כמה תבניות לדעתך יצאו מהכמות הזאת?
    תודה מראש, ושבת שלום!

  3. היי פירגה,

    הרגע אני סיימתי לעשות את העוגה הזו, ויש לי שאלה

    אני רוצה לעשות אותה כעוגת שיש, אז אני שמה את הבלילה עם השוקולית לאורך התבנית לאחר שאני שמה את הבלילה הלבנה או לאחר מכן??

    והאם עושים צורה עם סכין?? כי בתמונה אני רואה את השוקולית בתחתית העוגה..

    תודה ושבת שלום..

    • כרמית הי חמודה
      הכנתי כמו שרשמתי
      יצקתי לאורך את הבלילה החומה ולא עשיתי שום פעולה.
      כל פעם יוצאת דוגמא אחרת.
      בהצלחה ותהני smile

  4. היי פירגה,

    תודה על התגובה המהירה…

    השאלה היא האם קודם שמים בתבנית את הבלילה החומה ואחר כך את הלבנה או להיפך, קודם את הלבנה ואחר כך את החומה???

  5. היי פירגה

    עשיתי את העוגה, והיא יצאה טעימה מאוד…
    רק שהיא טיפה התייבשה לי מכיוון ששמתי אותה יותר זמן בתנור,
    האכלתי את בני הקטן, ושכחתי לחלוטין מהעוגה חחחחחחחחחחחח
    אבל לא נורא , היא גם ככה טעימה…
    לפי דעתי כדאי להקציף את החלבונים עם הסוכר, היא תצא יותר פריכה לא???
    כי את העוגה הזו לא הקצפתי , אלא שמתי הכל ביחד…

    דבר שני, עשיתי גם את העוגיות עם הבצק הלבן, ויצא סוף הדרךךךךךךךךךך, ממש פריך….
    השאלה שלי היא , מה ההבדל בין הבצק הלבן לבין הבצק הרב תכליתי???

    • ערב טוב כרמית
      בעוגה הזו אם את מקציפה היטב את הביצים והסוכר לתפיחה גבוהה ונאה אין צורך להקציף לחוד את החלבונים והעוגות אמורות לצאת כמו בתמונות שלי.מאד אוורירי.
      אבל אם לא מצליח לך עדיף להקציף.
      תנסי את הבצקים ותחליטי את מה טוב לך.
      בהצלחה smile

  6. פירגה יקרה, איזו עוגה מדהימה.
    קריספית מבחוץ ורכה מבפנים, פשוט מהממת.
    שומרים במקרר או בחוץ?
    תודה רבה.

  7. הכנתי את העוגה אתמול למסיבת הגיוס של אחותי,עשיתי את המתכון עם הפרדת הביצים ויצאו לי 3 תבניות אינגליש קייק שפשוט נחטפו ! העוגה סוחטת מחמאות ,דוד שלי אמר שזאת עוגת הטורט הכי טובה הוא אכל laugh
    תודה רבה :lol: !
    (יש לציין ששבוע שעבר הכנתי אותה שהביצים שלמות וההבדל מאוד משמעותי,העוגה עם הביצים המופרדות יצאה הרבה יותר אוורירית וקריספית,פשוט מעדן!)

    • לאלמוג בקר טוב
      תודה על התגובה הנהדרת.
      מזל טוב לאחותך.
      אני מתארת לעצמי שההקצפה תורמת מאד לאווריריות.
      זה נכון לכל העוגות.
      תודה לדוד שאמר שזו העוגה הכי טובה שאכל.מחמיא מאד.
      חיבוק ליום נפלא smile

  8. :lol: היי פירגה פשוט אתר של מעדנים את אלופה אין עלייך אני כבר התייאשתי מעוגות כי אף פעם לא יוצא לי אבל את זאת אני חייבת לנסות כי היא נראית רכה ורצה עם כוס קפה אבל השאלה שלי זה תלוי בסוג של התנור כי שלי לא משהו ואין לי טורבו נראה לך???

    • טלי ערב טוב
      תודה על המחמאות.נהניתי לקרוא אותך.
      אם התנור לא משהו לא להמר. תאפי מה שאת בטוחה שיצא טוב.
      smile

  9. זו הייתה טעות ;)

    התכוונתי להכין את העוגת תפוזים של נעמי שכל כך אהובה על האורחים שהיו
    ומשום מה רק באמצע העוגה הבנתי שאני מכינה את זו במקום (זה בטח כי לא התחשק לי להפריד ביצים)

    יצאה מעולה
    תואמת לתמונה שלך (יש !!! לא נפלה באמצע !!!! )
    אפילו הבעל הבריאותי שלי חיסל חצי תבנית אינגליש קייק רק בשביל הטעימות

    smile smile smile smile smile

    • ברבורה יקרה
      אני שמחה שהכנת,הצליח ושאהבתם.
      ככה היא צריכה לצאת , פוכית למדי.
      תהנו ושבוע נפלא לך
      smile

  10. פירגה שלום
    ראיתי אותה עכשו בפורום אוכל .
    הכנתי אותה פעמיים היא מעולה ומומלצת.

  11. עוגה מעולה!
    (שוב עם קמח מלא… ;) הפרדתי ביצים ויצא אורירי)
    הילדים הבררנים שלי חיסלו..
    שוב תודה רבה
    גם על המתכונים וגם על האתר הנפלא – והתגובות החמות.

    • הי א. איזה כיף להמשיך לקבל מחמאות.תודה :lol:
      העונג גם שלי
      מאחלת שבת נפלא לכולכם smile

  12. עשיתי עוגת ריבת חלב ליום הולדת מעולה
    הטורט סופגת טעמים
    תודה

  13. היי פירגה

    רציתי לשאול מה ההבדל בין העוגה הזאת לבין עוגת מיץ התפוזים הנוסטלגית (נעמי)…
    על פניו נראה שמדובר כמעט באותו המתכון, לא? מלבד החצי כוס קמח….

    יש לך העדפה לאחד מהמתכונים?

  14. היי פירגה

    האם תוכלי לפרט יותר לגבי עשיית העוגה בהפרדת הביצים ?
    הבנתי רק שצריך להקציף את החלבונים עם מחצית מהסוכר ומה הלאה??.

    תודה :P

  15. וואו איזה אתר משגע ויש פה הכל. התגובות מעידות שגם הכל טעים smile
    אכין את העוגה הזו שנראית פיצוץ ליומולדת שנה של הקטנטן בגן… אספר איך יצא!

  16. אני מכורה לאתר שלך וכל הזמן מחדשת למשפחה שלי. יש לי שאלה עקרונית לגבי האפייה שלך , האם את אופה אותן בטורבו או באפייה רגילה? 

  17. ערב טוף וניפלא פירגה יקירתי :P
    הכנתי את העוגת תפוזים הזאת
    וכשהיא הייתה מוכנה השארתי אותה עוד 10 דקות בתנור פתוח(אחרי שסגרתי את החום בתנור)
    ואז היא ניפלה לי…כשהיא נאפתה העוגה תפחה עד סוף התבנית
    אפיתי בסיר הפלא שלי
    מה לא עשיתי בסדר???למה היא נפלה לי??? :cry:
    תודה
    סוף שבוע ניפלא לך
    באהבה
    רחלי

    • הקצפה לא אחידה ונכונה. קיפול לא אחיד. נפילת הקצף תוך כדי ה"שידוך" . כל אלה יגרמו לעוגה ליפול. כל אלה בהכנה מוצלחת יתנו עוגה לתפארת.
      בהצלחה לפעם הבאה.

  18. תודה פירגה יקירתי ;)
    בפעם הבאה העשה בדיוק כפי שאמרת.
    ואז הכול יהיה בסדר ולא יפול.. :P

  19. פירגה שלחתי לך לפני אולי חמש שעות איימל לגבי עוגה לבנה פשוט אני לא זוכרת איפה כתבתי את זה רשמתי לך שיש לבת שלי יום הולדת מחר ואני רוצה שתמלצי לי על עוגה לבנה במקום עוגה שוקולד תודה מראש חמודה

  20. תודה רבה לך מראש וגם עשיתי עכשיו את העוגת תפוזים הריח מהמם והיא יצאה נפלא בתבנית מלבנית
    עכשיו 12.30 בלילה באוסטרליה ואני אופה המשך יום מדהים ותודה רבה רבה לך מתוקה

    • מזל יקרה,יופי שעדכנת. המשך לילה טוב,(תלכי לישון) חהחהחהחהחה וחלומות פז.
      לבריאות,תהנו.

  21. חג שמח…

    אפיתי את העוגה היום ל"על האש יום עצמאותי" ויצאה פצצה!!!!!! לראשונה השתמשתי באפייה בסיר, בנוסף הוספתי לה במקום ליקר פירות \ תפוז, תמצית שקדים ויצאה תוצאה אוורירית קלילה ומצויינת. ( מתאימה ביותר ליום כמו היום, בנוסף העשייה קלה ומתאימה לי ביותר לימים אלו ששל חודש תשיעי להריוני.. :twisted: ).
    רציתי להוסיף, ששעבדתי לפי המרשם המקורי ( ללא הפרדת חלבונים) ויצאה עוגה אוורירית להפליא!
    המשך חג עצמאות שמח לכולם. :lol:
    אביטל

    • אביטל הי,
      גם אני מכינה אותה ללא הפרדת ביצים. העוגה באמת נהדרת ובמרקם נפלא.
      סוף שבוע נפלא ומחובק.

  22. בס"ד

    פירגה שבוע טוב ומבורך .

    בחסדי ד' הכנתי השבת את העוגה ו… כרגיל מ..ע..ו..ל..ה smile laugh smile laugh smile

    ישר כח !!!

  23. בס"ד

    ברצוני לציין שהכנתי את העוגה ביום שישי לכבוד שבת וגם בעלי היקר התלהב ממנה מאוד .

    כל הכבוד . :P :P :P

  24. זו בדיוק העוגה שדימיינתי לי לסוף הצום…
    עכשיו בתנור והריח משגע

    תודה פירגה!

    • אדל,תעדכני אחרי הטעימה. אני סקרנית איך יצא לך ;)
      לבריאות ובשורות טובות smile

  25. זו אחת העוגות האהובות עלי
    יש מצב להפוך את כולה לטורט ש :shock: שוקולד ולמלא? אז כמה אני צריך להוסיף קקאו כדי שיהיה מאוזן עם הנוזלים. אני בטוח שיש לך איזה עוגה כזאת בשלוף נכון??!

    • בבקשה

      טורט שוקולד לאירועים

      מצרכים:
      5 ביצים בטמפרטורת החדר
      1 כוס סוכר
      כוס קמח רגיל
      שקית אבקת אפיה
      1/4 כוס אבקת קקאו
      כף ליקר או יין מתוק או מעט רום לעוגות
      שקית סוכר וניל
      חצי כוס שמן

      אופן הכנה:
      להקציף את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב
      להוסיף את החלמונים בעדינות שלא לשבור את קצף
      להוסיף את יתר המרכיבים ובסוף את הקמח.
      לא לשבור את הקצף.לערבב בתנועות קיפול לאט ובעדינות

      לחלק את הבלילה ל-2 ולאפות 2 עוגות בתבנית 26 קפיצית
      כדאי לאפות על ניר אפיה

  26. תודה תודה תודה
    אני מכין עוגת שוקולד מרובעת אחתוך אותה לריבועים אח"כ ואמלא בקצף.
    תודה
    יעקב :oops: :lol:

  27. איזו עוגה מעולה! הכנתי לשבירת הצום והיה כיף כיף לאכול אותה- רכה ועסיסית
    ממליצה מאוד להוסיף לה זיגוג שורות של אבקת סוכר עם מיץ לימון ותפוזים (לעשות משחה כזאת)
    תודה!

    • חגית,אלה הנוסטלגיות שאי אפשר בלעדיהן. טוב שחלק נשמר.
      תודה על השדרוג וכיף שחזרת לשתף
      חג סוכות שמח smile

  28. היי פירגה, הכנתי את העוגה אבל הקצפתי חלבונים בנפרד כמו שציינת בטיפ. הבלילה יצאה ב ד י ו ק, אבל העוגה קרסה אחרי שהוצאתי אותה מהתנור.. :twisted: מבפנים נראה לי אפוי הטעם טעים מאוד אבל למה זה קרה.. אולי יש לך טיפים נוספים מהנסיון שלך? תודה על המכונים הנפלאים שלך smile

  29. פירגה אני שוב מסתכלת ויש קטע לא אפוי..
    אולי היה צריך להישאר בתנור עוד??
    תודה פירגה smile

    • סוזן בקר טוב
      הקיפול של החלבונים המוקצפים ליתר הלילה עושה את ההבדל להצלחת העוגה.

      גם לדעתי היית צריכה לאפות עוד כ-10 דקות,אפילו בסוף לכסות ברפיון בניר כסף ולהמשיך לאפות עד שהעוגה מוכנה.
      בהצלחה smile

להגיב על כרמית לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *