סילאן אפרת יפעתי 720x410 - עוגת תפוחים סילאנית בחושה ועסיסית במיוחד

עוגת תפוחים סילאנית בחושה ועסיסית במיוחד

 

סילאן - עוגת תפוחים סילאנית בחושה ועסיסית במיוחד

את העוגה הזו הכנתי למנהלת הראשונה בפורום אוכל חלבי. יפעתי שמה.

יום אחד פנתה אלי הבחורה במסר ושאלה אותי אם יש לי עוגה פשוטה מתפוחים ואפילו בחושה שיש בה קצת יין ודבש.

ובטעם שתהיה כמו עוגת המאה. בלילה חלמתי ובבקר בחשתי והכנתי. הסתבר שזה מה שרצתה

לא פחות ולא יותר. בדיוק מה שחשבה היה בעוגה.

המצרכים בקערה גדולה:
4 תפוחי עץ "גרנד" קלופים וחתוכים קוביות גדולות
100 גרם צימוקים ואגוזים קצוצים גס ואפשר לשלב קיצוצי תמרים יבשים.
כף קינמון (אפשר פחות)
3 כפות יין אדום מתוק
רבע כוס סילאן או דבש
2 ביצים שלמות
3/4 כוס סוכר
כוס שמן
2 כוסות קמח רגיל – ועוד 2 כפות.
שקית אבקת אפיה
שקית אבקת סוכר וניל.
לערבב הכל בכף. (העוגה בחושה)
לשמן תבנית 24 ולצקת את הבלילה.
לפני האפיה-לזרזף 2 כפות סילאן על פני העוגה
לאפות בחום 175מעלות כ-35 דקות או לפי הצורך
לבדוק בעזרת קיסם עץ.
לקרר היטב לפני הפריסה. רצוי להכינה יום לפני ההגשה.
העוגה יוצאת מאד לחה ונימוחה ואין צורך להרטיבה.
"טיפ"
1. ניתן לחמם מעט ולהגיש עם כדור גלידה וניל דובדבנים.
תמונה ששלחה אלי יפעת חברה מהאתר שלי  (אחת מתוך סידרה מהממת)אפרת יפעת 1 - עוגת תפוחים סילאנית בחושה ועסיסית במיוחד

152 תגובות על “עוגת תפוחים סילאנית בחושה ועסיסית במיוחד

  1. פירגה יקרה,

    העוגה פשוט מהממת – בדיוק מה שדמיינו כשהתחשק לנו עוגת תפוחים ליד הקפה! בגלל שהיו לנו רק תפוחים מתוקים החלפנו את היין במיץ מלימון אחד והעוגה יצאה עם חמיצות עדינה ונהדרת. תודה רבה על עוד מתכון שנכנס למאגר שלנו!

    טננבאום

  2. ארחתי אתמול חברים והכנתי 2 עוגות שלך:את עוגת התפוחים הזאת ואת האינגליש קייק גבינה וצימוקים. שתי העוגות נפלאות וטעימות וכולם בקשו את המתכונים. כמובן שנתתי לך קרדיט גדול והמלצתי בכל פה על הבלוג שלך.יישר כוח! יעל

  3. היי פירגה,

    רציתי לומר לך שמאז שמצאתי את אתרך אני נהנת לגלוש בו, לקרא את מתכונייך הנפלאים,
    נהנת מהתמונות המרהיבות ובמיוחד להכין מתכונים שלך.

    אחד המתכונים האהובים עליי הם מתכונים של עוגות תפוחים, והכנתי כמובן את המתכון
    הנהדר הזה שלך, וכמו תמיד המתכון שלך מעולה וכל כך טעים.

    ביתי נתנה לי רעיון להוסיף מעל העוגה פירורים, וכך התוצאה של העוגה הנפלאה הזו
    כפי ששמה: "עוגת תפוחים סילאנית בחושה ועסיסית במיוחד".

    צילמתי מיד את העוגה כדי שתתרשמי מהתוצאה הנפלאה.
    [הכנתי אותה בתבנית של התנור ולכן היא לא יצאה מאוד גבוהה כפי שלך יצא בתמונה]
    העוגה יצאה כל כך טעימה שכבר כשהיא הייתה חמה בנותיי התנפלו עלייה חחחח :lol:
    כמובן שהיום העוגה קרה וטעימה עוד יותר…

    http://picasaweb.google.com/lh/photo/gydM4bpTmzpcCkjFEHbPWw?feat=directlink

    תודה רבה על שיתוף מתכונייך
    וכן מזל טוב ל- 1000 מתכונים שלך באתר :lol: smile
    יפעת

  4. יפעת שלום וברכה
    תודה על הברכות והצילום המדהים ששלחת לי.
    שמרתי אותו בין התמונות שלי.
    אגב, יש לי את העוגה הזו באתר כעוגת תפוחים בחושה עם שטרוייזל פירורים.
    ראי בקטגוריה:עוגות תפוחים.
    התמונה ששלחת לנו מדהימה.תוצאה מושלמת. עושה חשק לקום ולהכין.
    שתמיד יהיה לכן טעים smile

    • היי פירגה,

      שמחתי לדעת ששמרת את התמונה שצילמתי אצלך. כבוד הוא לי :oops:
      כן, עכשיו ראיתי את המתכונים של עוגות התפוחים והעוגה עם השטרוייזל פירורים,
      וואו ממש מיבחר :lol: אנו מאוד אוהבים עוגות תפוחים :P

      תודה
      יפעת

  5. יפעת,כן,יש לי אוסף של עוגות תפוחים כי גם אצלינו מאד אוהבים אותם.
    שמחה שראית את המבחר . תגווני מפעם לפעם,בכיף.
    יש שם עוגת פרג ותפוחים בשכבות שאני ממליצה עליה בחום.
    שיהיה המשך יום טעים
    פירגה smile

  6. ערב טוב פירגה

    לעוגה הזאת יש טעם גן עדן!
    הריח שיגע אותי ובקושי יכולתי לחכות שהיא תתקרר כדי לטעום אותה.
    תודה ענקיתתתתתת smile

  7. שלום פירגה
    גיליתי את האתר הנפלא הזה רק בימים האחרונים….
    הכנתי את העוגה ויצאה נ-פ-ל-א-ה!!!! רכה ועסיסית.
    מתכונים נוספים ינוסו בקרוב…

    תודה ושנה טובה,
    גל.

    • הי גל
      תודה על חוות דעתך.
      אני שמחה על הצטרפותך לאתרינו הביתי והחמים
      מאחלת חג שמח,טעים ומאושר לך ולמשפחתך.
      שנה טובה smile

  8. כ"כ ניהנית ממך כבר שנים ורק עכשיו יוצא לי לומר תודה…אז תודה
    לאיזה גודל של תבנית המתכון? אפשר בתבנית חד פעמית הרגילה?
    ובקשר ליין האם ממש מרגישים טעם של יין בעוגה? כי אני לא כ"כ אוהבת
    חג שמח
    חגית

    • חגית יקרה
      אף פעם לא מאוחר . כיף לשמוע . תודה smile
      התבנית שרשומה במתכון.24 אחרי שתכיני את הבלילה תראי לאיזה עוד תבנית שיש לך את יכולה להתאים את העוגה. שיצא 3/4 גובה תבנית.
      היין לא מורגש למעט תוספת קלה של ארומה.
      חג שמח ותהנו מהעוגה המדהימה הזו. smile

  9. היי פירגה
    אני לראשונה באתר שלך וממש כיף כאן
    התעניינתי בעוגת התפוחים הזאת כי חיפשתי עוגת תפוחים בחושה קלה להכנה וטעימה
    רק אם איפשר שאלה
    את היין בעוגה , אם לא זמין יין בבית איפשר להחליף תזה במיץ למשל?
    ואם כן אז איזה מיץ ?
    רב תודות מראש

    • הי אמיר
      פשטידת שוקולד גבינה מתכון אחר:
      אתה יכול לרשום בחפש באתר את השם ולראות את התמונה

      פשטידת שיש שוקולד גבינה .
      אהבתי מאד את השידוך בין השתיים.
      נהדרת לכל המשפחה חמימה וגם קרה.
      המצרכים וההכנה:
      תבנית עגולה 26 משומנת היטב
      500 גרם גבינה לבנה החל מ-5%
      1/2 כוס סוכר
      200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
      3 ביצים
      כוס קמח תופח
      2 שקיות סוכר וניל
      כף קוניאק או רום
      2 כפות קורנפלור
      150 גרם מרגרינה רכה
      אופן ההכנה:
      ממיסים 50 גרם מרגרינה ומערבבים היטב ללא גושים עם הגבינה
      מוסיפים 1/2 כוס סוכר, 2 שקיות סוכר וניל, קורנפלור וביצה אחת
      מערבבים לבלילה אחידה.
      מכניסים למיקרו בקערה מתאימה 100 גרם מרגרינה וממיסים.
      כשמומס, מוסיפים 200 גרם קוביות שוקולד וממיסים שוב.
      מוסיפים 2 ביצים שנשארו ותמצית רום או קוניאק
      מוסיפים גם כוס קמח תופח.
      מערבבים היטב היטב למסה אחידה.
      יוצקים 3/4 מהשוקולד לתבנית ומיישרים.
      מעל יוצקים את כל הגבינה ומיישרים.
      יוצקים את 1/4 כמות השוקולד שנשארה מעל לגבינה בגושים קטנים ומיישרים.
      אופים בחום 175 כ-40 דקות.
      הפשטידה עדיין רוטטת מעט,יש להוציא מהתנור ולתת לה להתייצב על השיש.
      להגיש בטמפרטורת החדר או מחוממת שניות ספורות במיקרו.

      אפשרות לציפוי:

      להמיס 50 גרם קוביות שוקולד על הפשטידה החמה מיד בצאתה מהתנור . השוקולד יימס. ליישר וזהו……
      הערה:
      בעוגות שלי כתוב הרבה פעמים שוקולד מריר .אני קונה את השוקולד של עלית באריזת רביעייה. השוקולד הפשוט.
      ניתן להכין כל קרם שוקולד אחר
      תהנו

  10. ועוד שאלה ברשותך
    שאם אומרת תבנית עגולה , לא קפיץ , הכוונה היא לרינג ? ללא תחתית כאילו ?
    איפשר גם לאפות את העוגה בתבנית מרובעת פיירקס ?

    • אמיר הי
      יש תבניות שלא מתפרקות.
      אחרי שתכין את הבלילה תראה לאיזה גודל תבנית יתאים לך.
      מתאים גם לתבנית פאי .בפיירקס לא אפיתי,ולא בטוחה.
      בהצלחה. smile

  11. בוקר טוב פירגה ותודה על המתכון
    אפיתי את העוגה והיא באמת טעימה
    רק כמה הערות ברשותך
    לפי כמויות מצרכים מדויקות , לא יצאה לי בלילה , אלא כמעט בצק , עיסה קשה האם ככה צריך להיות ?
    אפיתי בתבנית 26 , לקח לעוגה יותר מדי זמן מהאמור להאפות כ 55 דקות !!
    השתמשתי בדבש במקום סילאן ובמיץ תפוזים במקום יין , לא נורא ?!

    • אמיר בקר טוב
      הבלילה קשה וקשה לבחוש. כך זה צריך להיות ………..לא דליל.
      בתבנית 26 העוגה יוצאת נ מ ו כ ה
      כל ההחלפות בסדר גמור.
      זמן האפיה משתנה מתנור לתנור
      אם החלק העליון משחים לפני שהעוגה מוכנה, יש להניח ברפיון ניר כסף ולהמשיך לאפות.
      הכל בסיייייייידר ותהנו מהעוגה smile

  12. אגב העוגה יצאה רכה רק שבשוליים התייבשה בגלל זמן אפיה שהתארך
    המעניין הוא שאם הייתי אופה אותה בתבנית 24 , היתה יוצאת עבה יותר ,וככל שהעוגה עבה יותר ככה גם זמן אפה ארוך יותר ואת מציינת לאפות 35 דקות כי ב 26 נשפכת על יותר שטח ופחות עובי ובכל זאת לקח כמעט שעה אפיה
    הייתי אופה אותה בתבנית מרובעת בינונית , איפשר פירגה ?

    • אפשר בתבנית מלבנית, מרובעת או תבנית פאי. שלא יהיו מהגדולות כי העוגה תצא נמוכה מדי.
      בהצלחה smile

  13. הקציצות קינואה ועדשים יוצאות טעימותתתת מאוד…..ממש סוף הדרך….פיתרון טוב גם לצימחוניים ואפילו לאוכלי הבשר שבינינו

    • קרן יקרה ערב טוב
      תודה רבה על המחמאה והעצה.
      עדיף לרשום את המחמאות מתחת למתכון עצמו כדי שכולם יראו :lol: תודה.

    • החלפתי את התפוחים בשתי כוסות ענבים וחצי כוס אגוזים שאותם בחשתי קודם בקמח …
      יצאה עוגה מעולה … smile

      • טלי,חייבת להכין עם ענבים
        את יכולה לפרט.איזה? שמת כמו שהם? קירמלת?
        ספרי לי.רוצה להכין גם :lol:
        תודה smile

    • ניצה,חהחהחהחהחה :lol: אחת העוגות הראשונות והמוצלחות שהכנתי ומאז היא בעשיריה הפותחת smile
      תודה ששיתפת בהנאה שלך :lol:

  14. הי פירגה
    עכשיו העוגה יצאה מהתנור
    הריח בבית משגע מחכה לאכול ארוחת ערב(עם הלחמניות שלך) ולאכול עוגה

  15. העוגה הכי הכי טעימה ועסיסית שאכלתי אי פעם (ואכלתי המון) קלה מאוד, טעימה ומתחסלת מהר.
    פירגה: במציאות היא יוצאת יותר יפה מהתמונה.
    כל הכבוד על המתכונים הנהדרים שלך.

  16. הכנתי את העוגה אתמול לכבוד אורחים שיבואו היום. העוגה היתה טעימה מאוד לכולם. לחברות שלי שהתארחו סיפרתי על האתר הנהדר שלך.
    העוגה לטעמי היתה ממש מתוקה ולכן לא נתתי ציון של 5.
    (דרך אגב, אפיתי אותה יותר זמן, בערך 50 דקות, וזה היה על תכנית של טורבו).
    תודה רבה על עוד מתכון קל, טעים ומוצלח. :lol:

    • הי גלית
      מי שמכיר את העוגות שלי באופן אוטומטי מוריד מכמות הסוכר. בכל אופן,תודה על ההערה ואני שמחה שהיא מופיעה פה בין התגובות שכולם יראו.
      עוגה מוצלחת,טעימה ובכל הזדמנות אני מכינה אותה בעיניים עצומות להנאת כולנו smile

  17. העוגה שהכנתי לכבוד האורחים כבר כמעט חוסלה… ואני רוצה להכין אותה שוב לכבוד שבת. האם אפשר להכין את העוגה עם תפוחים צהובים? ואם לא, האם יש לך מתכון לעוגת תפוחים שמתאים לתפוחים מתוקים?
    בהמון המון תודה…

    • גלית ערב טוב
      תכיני עם הצהובים ורק עם חצי כוס סוכר.אפשר להוסיף טיפה גרודת לימון.
      בהצלחה smile

  18. פירגה ערב טוב,
    האם ניתן להכין את העוגה בתבנית סיליקון עם חור?(הגודל שלה 24סמ'). :?

    • רוני ערב טוב
      בתמונה השלישית שבמתכון ראי את העוגה שהכנתי בסיליקון 24 ס"מ שלא יצאה כ"כ שלמה.
      לשיקולך. smile

  19. הי פירגה יקרה
    אפיתי את העוגה לפני 3 ימים..ויתרתי על הצימוקים..השתמשתי במיץ תפוזים במקום יין אדום,כי לא היה לי..ו את הסוכר המרתי בחצי סוכר חום וחצי לבן..מה אגיד…אי אפשר להפסיק לאכול ממנה! אין פלא שכבר לא נישאר ממנה כלום.
    תודה על עוד מתכון מוצלח
    סופ"ש נעים
    חגית

    • חגיתה יקרה
      אהבתי את השינויים והשידרוגים לעוגה. נקרא מעולההההה :lol:
      תודה על ההמלצה החמה smile

    • נכוןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן מאדדדדדדדדדדדדדדד
      חהחהחהחהחה איריס תודה רבה ותהנו ממנה.
      כמו שאני רואה מהר מאד תכיני אותה שוב. ;)

  20. מתכון – עוגת תפוחים וסילאן / פירגה מפורום מתכונים בתפוז
    Displaying the only post.

    Post #1
    Miri Revivo wroteon January 19, 2008 at 2:31pm
    תמונה: http://www.facebook.com/photo.php?pid=367841&op=1&o=user&view=user&subj=6242333427&aid=-1&oid=6242333427&id=671233596

    זו אולי עוגת התפוחים הכי טעימה שהכנתי, ובוודאות בין 5 הטעימות שאכלתי. עסיסית כל כך, התפוחים יוצאים רכים ונימוחים, וכל מרכיב מופיע בה בדיוק בכמות המדויקת כדי ליצור שילוב טעמים פשוט נפלא. מומלצת בחום! וגם מה זה קלה להכנה! וגם פרווה!
    מחמאה שהועברה מאתר האינטרנט.
    תודה.

  21. בוקר אור ,טעות שלי ,לא עוגה סיציליאנית אלא סיליאנית,בקיצור יצא סוף הדרך,נימוח ועסיסי,עינוגים לשבת.תודה רבה פשוט מושלם.

    • תודה דפנה
      היתה לי תחושה שהכוונה לסילאנית שלי. חיכיתי לקבל אישור ממך.חהחהחהחהחה
      נוספה לה עוד תגובה נפלאה ואני מאושרת מאד. תודה ששיתפת smile

      • היי פירגה!
        הכנתי את העוגה הזו לשבת.הבאתי לארוחה עם המשפחה המורחבת וכולם נהנו.
        היום אני מתכוונת להכין אותם בתור-מאפינס(מאפינס'סילאניים מהממים)
        תודה לך! smile

        • פירגה היי,
          זאת אני -רוני.הדפסתי כבר את המתכון של המאפינס' ואני מתכוונת להכין היום.
          תודה לך! smile

        • רוני הי
          ראיתי שכתבתי את התגובה לדפנה ולא לך.סליחה.
          בכל אופן,תכיני,תהני ותעדכני בזמנך החופשי מתחת לתגובות במתכון.
          תודה smile

          אם את רוצה כנסי למתכון של המאפינס באתר.לפעמים אני מוסיפה גם קיצוצי דובדבנים אדומים.

          רשמי בחפש באתר:

          מאפינס תפוחים סילאניים מהממים

          תהני

  22. שבוע טוב!
    היום הכנתי את העוגה הזו , מאחר ולא נשאר פרור מהעוגה של שבת.
    בחוץ קריר וגשום,ומתחשק משהו מתוק ע"י התה.קפה.בכל הבית מתפשט ריח
    מדהים של עוגת תפוחים.
    מחכים שתתקרר מעט כדי לנגוס בה.

  23. נהננו מאד מהעוגה.
    מאחר והעוגה קלה מאד להכנה וגם כמובן טעימה בדיוק כמו שאנחנו אוהבים,
    תהייה העוגה הזו לשיגרה אצלנו בבית.

    • עדנה,אני שמחה מאד לשמוע שנהניתם מהעוגה.
      בהחלט עוגה לשיגרה.
      תודה על העדכון הנפלא smile

  24. עוגה מאוד טעימה .
    אפיתי אותה כי היו לי כל המצרכים בבית.
    העוגה זכתה להצלחה רבה ובני הבית דרשו הדרן.

    • איילת הי חמודה
      אני שמחה להוסיף גם אותך לתגובות הנפלאות על העוגה.
      יופי ששיתפת ויופי שהגבת smile

  25. פירגה יקרה,מתכון מנצח.עוגה מעולה.לכל מי שהיסס עד עכשיו[אם יש כאלה בכלל],חייבים לנסות ולראות כמה שזה מפתיע וטעיםםםםםםםםםםםםםםםםם ;)

  26. אני אופה עוגות ותיק… בתי בצבא, וחיפשתי עוגת תפוחים לא קשה מדי, מצאתי את המתכון הזה באינטרנט והוא נשמע לי קל ונחמד וניסיתי אותו.. בקיצור, חברותיה של בתי אמרו שהן מעולם לא אכלו עוגה כל כך טעימה, ובינתיים, בתוך חודש בערך כבר הכנתי אותה 4 פעמים לבקשת החיילות הצעירות. smile
    אמשיך ליהנות מהמתכונים שלך ולהגיב

    • תל אביבי,בחרת בעוגה נהדרת במיוחד.
      בכלל, אני גאה בכל הבחושות שלי ובמאפינסים שכל מה שצריך לעשות זה לערבב ולאפות.
      מסור תודה לבנות הצעירות ושנמשיך להנות ביחד.
      אשמח לתגובות בכל שעה smile

  27. שבוע טוב פירגה
    הכנתי את העוגה,קסם פשוט נהדרת וקלה להכנה, טעימה חבל"ז
    תודה על מתכון מנצח
    אנטה

    • הי אנטה
      נפלאה. אני מבינה את התגובה שלך ;) תהנו חמודה וטוב שהוספת עוד תגובה טעימה לעוגה.
      smile

  28. יש תגובה חדשה לפוסט #3809 "עוגת גבינה וקרם תותים"
    מאת : יעלי‏ (IP: 217.132.70.119 , CBL217-132-70-119.bb.netvision.net.il)
    תגובה:
    לארוח חברים בשישי בערב החלטתי להכין 3 עוגות וכמו תמיד נכנסתי לאתר שלך וחיפשתי.
    בחרתי בעוגה זו, בעוגת התפוחים הסילאנית ובעוגת מוס שוקולד פירורים אפויה. והתוצאה לא איחרה להגיע: עוגות מדהימות, טעימות בטירוף וכל כך אסתטיות להגשה. המחמאות היו רבות ומובן שנתתי לך את כל הקרדיט. עוגת השוקולד ועוגת הגבינה מצריכות קצת יותר עבודה, אבל התוצאה מצדיקה את המאמץ.
    כדאי לאפות עוגה זו יום קודם להגשה ואז הקצפת עמידה יותר.
    פירגה, כל הכבוד לך ויישר כוח. :P :P :P :P :P

  29. פירגה יקרה
    הכנתי את העוגה הזו כבר כמה פעמים..והיא פשוט נהדרת!
    קשה להאמין שהיא כה קלה להכנה..smile
    כעת יצאה העוגה מהתנור..והריח בבית משכר חושים!
    אגישה עם הקפה לאחר המנגל של עצמאות..
    תודה לך על כל המתכונים וההשקעה באתר המרהיב!
    חג עצמאות שמח לך ולכל בית ישראל!

    • חגיתה יקרה
      תודה ענקית smile
      גם לדעתי העוגה מתאימה מאד לאחרי ה"מנגל"
      בטוח שכולם יהנו ממנה. תני הלאה את המתכון….בכיף.
      חג שמח smile

  30. עוגה קלה וטעימה שמשהו בה מזכיר טעם בייתי של פעם.
    אחת העוגות שאני מאוד אוהבת לפנק את עצמי את בני בייתי ובמיוחד את אימא שלי שכל כך אוהבת
    עוגות תפוחים.
    יישר כח פירגה.

    • טליה ערב טוב
      אני מודה לך על התגובה לעוגה.
      באמת עוגת פינוק.
      תהנו smile

  31. היי פירגה בוקר טוב!
    אני פעם ראשונה מגיבה פה באתר למרות שכבר נכנסתי המון פעמים,
    האתר מקסים וכל פעם אני שואבת ממך רעיונות חדשים.
    המתכונים מובאים בצורה כל כך ברורה שממש כיף לקרוא..
    הכנתי אתמול את העוגת תפוחים הסילאנית שלך ויצאה מדהימה :P
    הריח בבית משגע והטעם עוד יותר! (ואני בכלל פעם לא אהבתי עוגות תפוחים)
    הכנתי לפני שבועיים עוגת תפוחים אחרת שלך זו עם הריבה וגם היא פשוטה ומהירה להכנה
    ויצאה ממש טעימה…הכנתי לאבי והוא חיסל אותה smile

    יישר כח על האתר המדהים ועל המתכונים המדויקים והטעימים !
    חג שבועות שמח

    • יעל יקרה בקר טוב
      את בוודאי מבינה כמה שהתגובות האלה,כאלה, מחממות לי את הלב.
      מאחלת לשתינו המשך טעים ונפלא ושתמיד תביאי לי כאלה תגובות נפלאות.
      תו smile דה וחג שמח לך ולבני ביתך

  32. אפיתי את העוגה לראש השנה ולפי עצתך, כדי להגדיל את הכמות שתתאים לתבנית 26 , הקצפתי את החלבונים.
    העוגה יצאה מדהימה: לחה ועשירה וטעימה בטרוף. אחרי "התנפלות" של 17 אנשים, לא נשאר פירור
    ובצדק.
    שנה טובה וכל טוב ;) :lol: smile

    • יעלי בקר אור
      זו עוגה שאני מאד גאה בה ומצדיקה כל מחמאה עליה.
      שמחה ששיתפת ושמחה שנהניתם smile

  33. מה זה? איך יכול להיות שלא הגבתי למתכון הזה, הכנתי אותו כבר מזמן ואני מקפידה לכתוב את חוות דעתי על כל מתכון (לטוב ולמוטב…).

    ובכן, מתכון מעולה, יוצא פשוט פיצוץ! אני ממש התלהבתי…

    ושאלה- נראה לך שיהיה טעים אם אחליף חלק מהתפוחים באגסים?

    • תודה גלית יקירתי
      אני מניחה שאין בעיה.

      כבר המרתי את העוגה לגזר ואפרסקים ויצא טעים מאד.

      המתכונים באתר smile

  34. פירגה.
    אני קורא לה עוגת תענוג.
    כל ביס בה הוא תענוג .
    תודה פירגה.

    • תודה רבה רבה :lol:
      עשיתי לה ;) "תואם" גזר ו"תואם" אגסים/אפרסקים
      לבריאות ושולחת smile

  35. פירגה smile smile smile smile תודה רבה על המתכון, הכנתי את העוגה ממש בחמש דקות עבודה מבלי ללכלך הרבה כלים והיא פשוט יצאה לעילא ולעילא. טעמה נהדר, יופיה שזוף, טמירה וגבוהה. :lol: :lol: :lol:
    :P מאחלת לך סוף שבוע נפלא ויצירתי.

    • ציפי תמיד כשאני קוראת את המחמאות על העוגה,בא לי לקום ולהכין אותה שוב ושוב……
      תודה וסופ"ש נפלא לכם smile

  36. laugh פירגה הכנתי אין ספור פעמים את העוגה ואני מציינת שכל פעם שאני מכינה אותה היא מצטיינת. טעימה יותר ויותר.הפעם שידרגתי מעט והוספתי גם אגסים חתוכים לקוביות וכמו כן פיצפוצי שוקולד. והיא קוצרת מחמאות smile מחמאות smile :lol: .

    מאחלת לך ולבני ביתך שנה אזרחית בריאה מאושרת ושמחה ועם שפע טוב מהכל.

    שבת שלום. laugh :P

    • ציפי בקר טוב ותודה על המחמאות לעוגת התפוחים
      אוהבת מאד את השידרוגים שלך.
      שיהיה לך יום נפלא ומתוק smile

  37. את מתכון העוגה הזאת מכרתי בשמך ומשויצה באתר שלך בהנאה רבה להמון חברות ולביתי .

    smile מגיעה לך קרדיט ענק להקמת האתר ושיתוף שלך איתנו במתכונים הנפלאים.

    כיף :lol: smile כיף smile :lol: כיף :lol: smile

    • תודה ציפי מקסימה,
      ניתן להכין ממנה גם מאפינס .יוצא פצצות.
      המשך שיתוף נפלא ביחד ושתמיד יהיה טעים smile

  38. שבת שלום
    עוגה מדהימה הבעל וההורים נהנו מכול ביס ביחד עם גלידה מתכון מנצח
    תודה :P

    • מאיה,זו עוגה שהכנתי עבור חברה עם המון רגש ואהבה. בגלל זה היא כ"כ טעימ ;)ה :lol:
      תודה :lol:

  39. :P :P שאפו על העוגה הכניתיה אין ספור פעמים ואורחי התמוגגו מנחת מכל ביס שנכנס לפיהם, וכמובן סיפרתי והעברתי להם במידי את האתר. :lol: :lol: תודה תודה ושוב אלפי תודות.

    • ציפי, העונג שלי להוסיף עוד ועוד מחמאות לעוגה הנפלאה הזו
      תודה יקירתי smile

  40. הכנתי את העוגה לפני יומיים ויצא טעים כמו תמיד!
    הפחתתי את הכמות של השמן מכוס אחת – ל 3 כפות והעוגה יצאה עדיין לחה וטעימה.
    תודה רבה

  41. הכנתי אותה לשבת 5 ב- דקות הכנה אומנם התערובת לא נראתה משהו
    אבל הטעם משהו משהו -כמו עוגת דבש 2 תבניות אינגליש קייק גבוהות ושחומות מומלץ :lol: :lol:

    • יהודית איזה בידור, עכשיו העוגה אצלי בתנור.חהחהחהחהחה.שרק נהנה,איזה כיף. הוספתי 2 שזיפים אדומים לצבע. אצלם ואוסיף תמונה למתכון.
      תודה לך

  42. הפעם הוספתי תמרים כפי שכתבת ובפעם הבאה אני אנסה גם עם שזיפים
    יש לי מלא שזיפים מהעץ אני אחפש מתכון לעשות איתם משהו
    בתאבון לכם ותהנו כפי שאנחנו נהנינו

  43. בוק טוב,
    במתכון רשום 100 גרם צימוקים ואגוזים ואפשר לשלב תמרים.
    מותר לחרוג ממאה גרם.
    או התוספות והשידרוגים בתוך מסגרת של 100 גרם?

    יום נהדר ;)

    • דניאל,לא כדאי לדחוס יותר מדי. 100 גרם זה מספיק. פירות יבשים לגיוון זה מעולה. השבוע הכנתי עם אגסים +שזיפים אדומים ויצא נפלא. הכמויות אותן כמויות.
      בהצלחה ובהנאה.

  44. שלום פירגה,
    הכנתי לשבת,הוספתי אגסים,שזיפים ותפוח(מה שהיה בבית)ויצא,כרגיל מצויין!!!
    smile

    • רוני,תודה שחזרת לשתף. גם אני הכנתי לשבת במתכונת של פירות דומה והוספתי תמונה.
      המשך טעים,נפלא וביחד

  45. היי פריגה ,
    אני אוהבת מאוד את המתכונים לך. כל הכבוד.
    הבת שלי לא אוהבת צימוקים ואם יש אגוזים גדולים היא מוציאה האותם. אני רוצה להוריד את הצימוקים ולהשתמש אגוזים קצוצים דק. צריך לשנות משהו נוסף במתכון ? תודה על עזרתך, תמי

  46. אין לי תפוחים בבית, ונורא בא לי להכין את העוגה. אפשר לוותר? אולי לשים יותר אגוזים במקום?

  47. עשיתי היום את העוגה. יצא מעולה. העברתי כבר את המתכון לחברה שטעמה והתאהבה.
    תודה ושבת שלום,
    תמי

    • תמי בקר טוב
      שיהיה לך יום נהדר ותודה שהעברת הלאה את המתכון שכולם יהנו
      שבת שלום

  48. פירגה בוקר טוב,

    זאת בין העוגות הראשונות שאפיתי בחיי
    ומשם לא הפסקתי לאפות
    עוגה נהדרת שלא משנה איך תמיד היא עומדת על הרגליים וקוצרת מחמאות לרוב.

    אני צריכה להכין עוגה ביום שישי ונחתה עלי המוזה, יש אפשרות להוציא את העוגה באמצע האפייה
    ולשפוך מעליה מרנג אגוזים ולהחזיר את העוגה ל-30 דקות בחום בינוני?
    מרנג מתפצפץ יהפוך את העוגה מעוגה ביתית לעוגת נשף.

    מה דעתך?

    • הי
      דעתי שאני לא יודעת מה שאני לא מכינה. הכנתי את העוגה הזו עם פירורים אבל לא עם קצף.

      יש באתר עוגת תפוחים עם מרנג אגוזים/קוקוס.מכירה?

  49. פירגה יקרה smile
    הכנתי את עוגת התפוחים הסילאנית הבחושה והיא יצאה נפלאה כמו כל מתכוניך המוצלחים :lol:
    העוגה כל כך פשוטה להכנה וטעימה ביותר. אחת הטובות שהכנתי smile

    הנה קישור לתמונות:
    https://picasaweb.google.com/108296313673174619303/tNADVH#

    שולחת לך smile גדוללללללל
    אפרת

    • אפרת יפעתוש יקרה בקר טוב
      שמחתי מאד לפתוח את התגובות ולראות אותך .
      תודה רבה על הקישור, התמונות משגעות וטעימות.
      חיבוק ושבת שלום

  50. חיפשתי חהכין עוגת תפוחים בלי מיקסר ובלאגן ומצאתי את המתכון שלך. אפילו הטינאינג׳ר שאף פעם לא נוגע בעוגות עם פירות, לא הפסיק ליישר. איזו עוגה קלה וטעימה. תודה שלמרות שהתעצלתי שיחקתי אותה עם סופר עוגה.

    • בחירה נפלאה והעוגה מנצחת בגדול. תמצאי עוד המון עוגות בחושות בסגנון הזה. הכל באתר בקטגוריה:עוגות בחושות.
      תודה רבה

  51. פירגה יקרה
    תודה רבה על כל המתכונים הפשוט מ-ו-ש-ל-מ-י-ם!!!
    כל מתכון שלך מדהים בטעמו
    הכנתי את העוגה הכל כך פשוטה הזו ופשוט נהננו!
    שוב תודה
    שבת נפלאה :P

    • הי מירי חמדתי.
      תודה על המחמאות לעוגה הסילאנית. גם לדעתי היא אחת הטעימות באתר.
      שבת נפלאה ומתוקה לכולכם.

  52. פירגה המקסימה
    הכנתי את העוגה והיא חוסלה במהירות
    עוגה טעימה וקלה להכנה
    תודה רבה על שיתוף בכל המתכונים המיוחדים והטעימים להפליא
    יישר כח
    תודה

    • תודה לבנה מקסימה.
      איזה כיף. תודה.
      גם אני הכנתי אותה לחברה שיצאה מניתוח.
      המשך טעים.

  53. שאלה…אצלי בבית לא אוהבים חתיכות פרי בעוגה, האם אפשר לגרד את התפוחים במתכון זה? ובהזדמנות זו מודה לך על שאת משתפת אותנו עם המתכונים המדהימים שלך, פשוט מעולים.

  54. היי פירגה אתר נפלא וטעים ואני בוחשת בו רבות … smile שאלה- אני רוצה לאפות אותה בתבנית סליקון מעוטרת כפי שמופיע באחת התמונות למעלה של אפרת יפעתוש (:-)), אם כך מתי אני מזרזפת את הסילאן – על התערובת אחרי שאני ייוצקת לתבנית (מה שיהיה תחתית העוגה) או על התבנית לפני שאני יוצקת את התערובת?

    • בילי הי,תודה על הפירגון והמחמאות לאתר.
      תכיני בדיוק כפי שרשום.תקררי היטב את העוגה לפני שאת הופכת אותה.
      בהצלחה ומחכה לעדכונך.

  55. בס"ד
    לפיגוש היקרה

    הכנתי את העוגה לשבת ונשאר רק חתיכה קטנה משהו משהו כל מתכון שלך מצליח תמשיכי כך ותבואי לבקר smile

    • ליאורה יקרה,אני משתדלת לעשות מטעמים טעימים שיתאימו לכוווווווווווווולכם.
      המשך טעים ביחד
      תודה עם חיבוק.

  56. היי פירגה,
    העוגה הזו נהייתה עוגת הבית אצלינו.
    הכנתי פעמים רבות וכל פעם מחדש קוצרת
    מחמאות

  57. היי

    אני מכינה את העוגה הרבה פעמים והיא מאוד מוצלחת,
    אם אשים הפעם קמח תופח כשר לפסח תצליח?
    תודה

    • ולריה שלום,
      אני לא מכירה את הקמח הזה.יש לי עוגת תפוחים נפלאה לפסח ועדיף שתכיני אותה.
      חג שמח smile

  58. מכינה אותה אין ספור פעמים ותמיד יפה טעימה ומוצלחת ועובר המתכון מפה לפה :lol: ;)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *