נסו רק פעם אחת את השילוב הנהדר של קינואה בדגנים.
אני יודעת, קינואה זה נשמע חדש ומוזר אפילו לנסות , כי אולי לא יהיה טעים.
אני שיניתי לבני ביתי את הסטיגמה הזו אחרי טעימה אחת מהתבשיל הטעים.
המצרכים וההכנה:
2 כוסות תערובת קינואה ודגנים (לא קינואה לבד)
4 כפות שמן
בצל קצוץ
כוס גזר חתוך לקוביות קטנטנות או ירק אחר
תבלינים בהמשך
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל בשמן ומזהיבים
מוסיפים את הגזר ומערבבים דקה.
מוסיפים את הקינואה ובוחשים בהתמדה דקה נוספת.
מוסיפים 4 כוסות מים מהברז
כפית מרק עוף,פלפל שחור, פפריקה מתוקה , פטרוזיליה טרייה קצוצה ומלח רק אחרי טעימה.
מערבבים ומרתיחים . (לא לכסות את הסיר שלא יגלוש)
אחרי הרתיחה מכסים את הסיר במכסה תואם מנמיכים ללהבה הכי קטנה ומבשלים 20 דקות .בודקים שמוכן.
סוגרים להבה.
מכסים את הקינואה בניר מגבת וסוגרים את הסיר.
מחכים 2-3 דקות ומגישים
"טיפ"
1. (מדובר על שקית מוכנה של קינואה בתערובת דגנים שנמצאת במדף ליד האורז בסופר) לא קינואה רגילה .
תהנו
אזה דגנים למשל? אפשר לפרט
מירי,החבילה של הקינואה באה בשקית נילון ארוזה וכל מרכיביה בפנים. נדמה לי בנוסף לקינואה יש גם בורגול ועדשים.
שימי לב יש מארזים של קינואה לבד ויש עם תוספת הדגנים. השתמשתי בזו עם התוספת שתופסת ;)
היי פירגה . רכשתי את התערובת ועשיתי את המתכון המומלץ שהיה רשום על גבי השקית.
יצא פיצוץ של מתכון…. כל כך טעים ועשיר בטעמים.
את חייבת לנסות. אם אין לך את המתכון אשמח לרשום לך אותו.
את מומזנת לרשום.בכיף
לכבוד הוא לי.
להלן המתכון של סלט "טאבולה "מתערובת המכילה בורגול,עדשים אדומות וקינואה
-יש לשטוף היטב 2 כוסות מהתערובת , להכניס לסיר ולבשל כ-15 דקות ,
-לסנן במסננת הכי דקה שיש לכם, ולקרר.
-בינתיים יש לקלף,לשטוף ולגרד במגרדה 2 גזרים גדולים
-צרור קצוץ של פטרוזיליה,כוסברה,שמיר
– כמה גבעולים קצוצים של בצל ירוק
-3 שיני שום כתושות
– 2-3 כפות מלאות שמן זית
– 3 כפות מיץ לימון ( אני שמתי יותר- אנחנו אוהבים חמצמץ)
– 2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות ( לא חובה )
– חופן של גרעיני חמניה ודלעת קלופים וקלויים ( לא חובה )
לערבב את כל המרכיבים בעדינות. ולהתחיל לזלול !!. בתיאבון :lol:
תודה גדולה ואין כמוך
זה מתכון שאני עושה הרבה מאוד טעים משביע ובריא.
אני לא יודעת למה אבל משהו בו משביע לי את החשק לפחממות יותר מכריך או נישנוש אחר.
שושן יקרה, אכן כן. מתכון טעים ומנחם .
כדאי להכין ולעיתים קרובות :lol:
הי פירגה,
קניתי את התערובת של הקינואה והעדשים עם הבורגול
רציתי לשאול לגבי אופן ההכנה האם את לא משרה את התערובת לפי במיים ?
תודה רבה נהנית מאד מהאתר שלך
תודה אורלי,אם לא רשמתי להשרות אז לא להשרות.
תכיני ותהני.מעולה.
תודה רבה
פירגה, צהרים טובים
סופ"ש זה הלכתי על קינואה אתמול עשיתי את מאפה קינואה וירקות כבר כתבתי תגובה במתכון ועשיתי גם את הקינואה דגנים וגזר וחיסלתי חצי מהסיר עוד כשהיה חם בד"כ הקינואה היא בטעם טפל אבל פירגה המתכונים שלך מנצחים . ("זרקתי" את ספרי הבישול ויש לי המון אני חולת מתכונים) :lol: :lol: :lol:
עכשיו אני הולכת לעשות קציצות קינואה עם עדשים.
שבת שלום
יצא נפלא ,
הוספתי גם כוס גרגרי תירס מבושלים של סנפרוסט.
פירגה,
כול הכבוד על הרעיון עם הבצל המטוגן והגזר.
מתאים לחורף,חמים וטעים.
סימונה תודה על התגובה הנהדרת.תהנו
פירגה יקרה אני לא מוצאת בסופר תערובת קינואה ודגנים האם אפשר להוסיף דגנים ולערבב לבד אילו דגנים וכמויות
שבת שלום תודה לאה קליין
לאה,רשמי קינואה בחיפוש ותקבלי את המתכונים שיש לי באתר.
היי פירגה,
חוזרת להגיב ולשתף :
הכנתי את המתכון הטעים ,בשילוב עם הבצל והגזר- יוצא מעולה !
במקרה שלי, אני הכנתי את המתכון ,עם קינואה -אדומה,שמעורבבת בקינואה שחורה.(השגתי בבית -טבע).
ובמקום העדשים ,ערבבתי את הקינואה המבושלת ,עם שעועית -אדומה מבושלת, שהייתה לי במקרר.
יצא מאוד טעים.
אפילו הילד שלא אוהב קינואה, הפעם נהנה ואפילו ביקש תוספת.
פירגה, יש לציין שהגזר ממש נותן את הטון לתבשיל.
מתכון בריא וטעים,
הי שושי יקרה,אפשר לגוון עם תחליפי קטניות. לי יש מגוון של סנפרוסט בפריזר, וזה קל ושימושי ובעיקר מיידי.
הגזר אכן מוסיף המון בשילוב עם הבצל המטוגן. תנסי לגוון את סוגי הירקות.
שמחה שהילד אהב,איזה יופי לשניכם. חיבוק.