נשארה רק ביצה אחת במקרר ובא לנו עוגה.
שמתי בקערה את הביצה ועוד מצרכים כדי שתצא עוגה.
בחשתי וערבבתי ואפילו לא הקצפתי.
הרווחנו עוד עוגה בחושה עסיסית ונפלאה שיכולה בהחלט להתאים גם לראש השנה.
המצרכים בקערה:
1/2 כוס שמן קנולה או אחר
1/2 כוס רסק תפוחים ללא סוכר
1/2 כוס מיץ הדרים
1/2 כוס דבש
1/2 כוס סוכר
2 כוסות קמח רגיל
שקית אבקת אפיה
ביצה אחת שלמה
1/2 כוס דבש
1/2 כוס סוכר
2 כוסות קמח רגיל
שקית אבקת אפיה
ביצה אחת שלמה
אופן ההכנה:
לערבב ולצקת לתבנית עגולה 24 משומנת ומקומחת.לעוגה גבוהה יותר להכין בתבנית חור.
לפזר מעל העוגה ציפוי של כ 2 חופני שוקולד צ'יפס לבן
לאפות כ-40 דקות חום 175
לבדוק בשיטת הקיסם שהעוגה מוכנה
לערבב ולצקת לתבנית עגולה 24 משומנת ומקומחת.לעוגה גבוהה יותר להכין בתבנית חור.
לפזר מעל העוגה ציפוי של כ 2 חופני שוקולד צ'יפס לבן
לאפות כ-40 דקות חום 175
לבדוק בשיטת הקיסם שהעוגה מוכנה
"טיפ"
1. לצקת על העוגה בעודה חמה מיד אחרי האפיה 4 כפות סירופ מייפל
2. תוספת קינמון או קליפת תפוז לפי טעם אישי
3. קונים קופסה או צנצנת רסק תפוחים ללא סוכר וממה שנשאר בקופסה אחרי האפיה, אני מכינה פנקייק תפוחים או מוס
תפוחים נפלא
תהנו
היי פירגה!
זו פעם ראשונה שנכנסתי לאתר וזה בעקבות שראיתי את השם שלך מצויין במספר פורומים בתחום.
מאוד התרשמתי משפע המתכונים, ומהתגובות של הגולשים.
אני כבר מצפה להכין את עוגת דבש הדרים עם שוקולד צ'יפ לבן- נשמעת ממש מעולה !!!
עד אז…המון הצלחה ושנה טובה, מתוקה וטעימה כמו הפורום שלך!!!
ערב טוב יוספה יקרה
נפלא שהצטרפת לאתר שלי.תודה רבה.
אני מאחלת לך ולבני ביתך שנה נפלאה עם הרבה בריאות ואושר
עוגת הדבש הדרים מאד טעימה ואל תוותרי על השוקולד צ'יפס.
כל טוב מפירגה
היי פירגה
כשאת רושמת מיץ הדרים – הכוונה לסחוט תפוזים (או פרי הדר אחר)?
או כוונתך למיץ ספציפי מיץ קנוי?
בברכת שנה טובה
יוספה
יוספה ערב טוב
מיץ תפוזים/קלמנטינות סחוט או מבקבוק גם טעים.
שנה טובה.
היי פירגה!!!
הכנתע את העוגה, יצאה מאוד טעימה!!!
אבל היא לא יצאה לי גבוהה ויפה כמו בתמונה… :?
יוספה הי
אני אפיתי כמו שאת רואה בתמונה בתבנית חור ולכן אולי היא מעט יותר גבוהה.
שמחה שאהבתם אותה.
היי פירגה, יש לי כמה שאלות ברשותך….
האם זו תבנית חור מטפלון? מה קוטר התבנית?
איך חילצת את העוגה כלכך יפה והשוקולד ככה מלמעלה?
לי השוקולדצ'יפס שקע ולא נשאר מלמעלה….
יוספה אני מכינה בדרך כלל בתבניות סיליקון ואז הכל נשלף יפה ובלי קשיים.
אם את מכינה בטפלון תסדרי בתחתית ניר אפיה ותשמני את כל התבנית כדי שהעוגה תצא יפה.
לגבי השוקולד אם שמת ממש מעל לעוגה איך שקע? יכול להיות,לא יודעת .
אולי להבא שימי את השוקולד רק אחרי 30 דקות אפיה ותמשיכי לאפות עוד 10 דקות עד שהעוגה תהיה מוכנה.
האם שקע עד לתחתית?
המשך חג שמח ונפלא
אז לפעם הבאה אני אקנה סיליקון… – פשוט לשמן ולקמח (כמו שרשמת במתכון)
אז בעצם לא הפכת את העוגה מהתנית כי כל השוקולד למעלה
אצלי חלק מהשוקולד שקע עד לתחתית וחלקו היה באמצע אבל לא נשאר יפה למעלה כמו שלך
כדי שהשוקולד יישאר למעלה צריך להניח בתבנית ניר אפיה ולהוציא את העוגה עם ניר האפיה.
באמת עדיף תבניות סיליקון.
שנה טובה פירגה, האם אפשר את אותה כמות החומרים שכתבת לאפות בשתי תבניות אינגליש קייק? או רק בתבנית אחת???
תודה .
מאיה,לפי נסיוני יש את התבניות מהקרטון שהן קטנות יותר ואז זה יתאים בול ל-2.
שנה טובה.