הכנתי באהבה קרפ לפסח. עם המון הפתעות כיד הדמיון.
מצרכים והכנה ל- 7 קרפים במחבת בקוטר 24:
בכלי עמוק ורחב לשים:
ביצה שלמה
1/2 כוס מים מהברז
3/4 כוס קמח תפוחי אדמה
מעט מלח
1/2 1 כפות שמן
לערבל במיקסר יד . הבלילה נוזלית וזה בסדר.
לצקת למחבת חמה מאד משומנת קלות (בלי עודף שמן) כמות שתכסה את המחבת כולה אבל שכבה דקה.
אני שימנתי את המחבת רק בטיגון הקרפ הראשון . יש בבלילה שמן ולא היה צריך להוסיף.
הקרפ נעשה במהירות הבזק שימו לב שניות ומוכן.להפוך גם לצד השני.
לערום אחד על השני בצלחת.
הקרפ מתקבל דק כניר ויציב מאד (לא נקרע)
בכלי עמוק ורחב לשים:
ביצה שלמה
1/2 כוס מים מהברז
3/4 כוס קמח תפוחי אדמה
מעט מלח
1/2 1 כפות שמן
לערבל במיקסר יד . הבלילה נוזלית וזה בסדר.
לצקת למחבת חמה מאד משומנת קלות (בלי עודף שמן) כמות שתכסה את המחבת כולה אבל שכבה דקה.
אני שימנתי את המחבת רק בטיגון הקרפ הראשון . יש בבלילה שמן ולא היה צריך להוסיף.
הקרפ נעשה במהירות הבזק שימו לב שניות ומוכן.להפוך גם לצד השני.
לערום אחד על השני בצלחת.
הקרפ מתקבל דק כניר ויציב מאד (לא נקרע)
מלית גבינה:
גבינה לבנה 5%
סוכר או סילאן
סוכר וניל
תמרים או צימוקים.
למלא בנדיבות ולגלגל לכרוכית
להניח בתבנית חסינת אש ולחמם היטב בטוסטר או בתנור שחוממו מראש עד שהחלק העליון נעשה זהוב חומי וקריספי.
מגישים חם .
וואי וואי טוב ש אזכרת לי
זה מה שאכלתי כול הפסח בשנה שעברה בעיתיתת באוכל בפסח
מאוד טעים עם מלויים שונים תודה
ושבת שלום
אתי ערב טוב,
זה ממש טעים ואפשר לגוון עם המון מליות שונות.
שיהיה גם בפסח השנה לבריאות ועם המון הנאה
זה עושה חשק להכין ומיד אבל, איפוא אם כך התמרים?
אתי פלדברג
אתי יקרה בקר אור
תודה רבה.
זה צריך להיות צימוקים/תמרים. (מה שאוהבים)
בכלל, אפשר כל מלית אחרת שנראית לכם לטעמכם.
תכיני ותהנו
שבוע טוב פירגה,
נשמע טוב.. (כתמיד..!) –
על איזו מלית פרווה היית ממליצה ?
נורית בקר אור
יש בסופר מגוון מליות של חברת פוליבה. (או חברה אחרת)
תבחרי מה שאת אוהבת.
למעשה, כל מלית אפשרית ומתאימה אם היא לטעמכם.
תודה רבה פירגה יקרה …חג שמח !!
לידיה יקרה,
באהבה גדולה,וחג שמח גם לך
אהבתי מאוד :lol:
חג שמח אילניתוש
נראה נפלא. משתפת על הקיר שלי בפייסבוק.
תודה פירגוש,
חג אביב שמח ופורח
תודה רבה נירוש יקרה,
חג שמח ואביבי לך ולבני ביתך
פירגה תודה על מתכון טעים. האם עדיף לשים תחילה את הגבינה על מסנן להגירת נוזלים? או להשתמש בגבינה יבשה יותר כמו כנען/טוב טעם ? תודה על תגובותייך המהירות.
תמר שלום לך,אם אני לא מדגישה : לסנן….או שזו גבינה קשה או מסוג טוב טעם/אחר אז הגבינה רכה רגילה.
בהצלחה ותהנו