אופן הכנת העוף תעשה אותו כל כך רך ועסיסי שאין מי שלא ישמיע אנחת עונג אחרי הביס הראשון .
והאורז, סופג את כל טעמיו של העוף ומבטיח טעם של עוד. נפלא ומיוחד.
המצרכים למרינדה:
ראש שום שלם מקולף,1/4 כוס שמן זית,3 כפות גריל עוף או פפריקה מתוקה,2 כפות סילאן או דבש,מעט פפריקה חריפה,כף רוטב סויה קוקימן,כף רוטב צ'ילי,כמון,לא לוותר על 2 קורטים של קינמון,
כף אבקת מרק בצל או פטריות,פלפל שחור ומעט מלח.
מערבבים הכל ויוצקים לתבנית עמוקה
ראש שום שלם מקולף,1/4 כוס שמן זית,3 כפות גריל עוף או פפריקה מתוקה,2 כפות סילאן או דבש,מעט פפריקה חריפה,כף רוטב סויה קוקימן,כף רוטב צ'ילי,כמון,לא לוותר על 2 קורטים של קינמון,
כף אבקת מרק בצל או פטריות,פלפל שחור ומעט מלח.
מערבבים הכל ויוצקים לתבנית עמוקה
המצרכים לעוף ולתוספות:
תבנית חד פעמית בינונית ועמוקה או פיירקס דומה.
8 חלקי עוף רצוי כרעיים וירכיים
1/2 1 כוסות אורז מבושל בהרבה מים 10 דקות ומסונן
4 תפוחי אדמה מקולפים וחצויים מבושלים חצי הזמן
3 גזרים חתוכים לפרוסות לא לבשל
2 בטטות מקולפות חצויות לא לבשל
להכין בצד 3 כוסות מים רותחים+כפית כורכום+כף מרק עוף (לצבע אדום תוסיפו קופסה רסק עגבניות קטנה+כף גדושה פפריקה מתוקה).
אופן ההכנה:
את חלקי העופות מכניסים למרינדה לתבנית ומעסים היטב
מחממים תנור לחום 200 מעלות לצליית העוף במשך 20 דקות. אחרי 10 דקות הופכים את העוף שיצלה גם מהצד השני.
כשהעוף צלוי מוציאים אותו לצלחת
מסדרים בתחתית התבנית את כל הירקות ומעליהם את האורז
מסדרים את העופות מעל האורז ויוצקים את 3 כוסות הנוזלים
עוטפים בניר כסף ובודקים שהניר עוטף את כל התבנית. מנקבים 3 חורים בניר ליציאת אדים ואופים שעה וחצי.
מסירים ניר משחימים 10 דקות ומגישים.
את חלקי העופות מכניסים למרינדה לתבנית ומעסים היטב
מחממים תנור לחום 200 מעלות לצליית העוף במשך 20 דקות. אחרי 10 דקות הופכים את העוף שיצלה גם מהצד השני.
כשהעוף צלוי מוציאים אותו לצלחת
מסדרים בתחתית התבנית את כל הירקות ומעליהם את האורז
מסדרים את העופות מעל האורז ויוצקים את 3 כוסות הנוזלים
עוטפים בניר כסף ובודקים שהניר עוטף את כל התבנית. מנקבים 3 חורים בניר ליציאת אדים ואופים שעה וחצי.
מסירים ניר משחימים 10 דקות ומגישים.
"טיפים"
1. 2 בצלים שלמים בקליפה משוחים בטיפונת שמן זית ועטופים בניר כסף
את הבצלים מניחים מעל ניר הכסף לפני האפיה.
2. במידה ואחרי האפיה נשארים מים בתבנית מעלים את הטמפרטורה ומאיידים את הנוזלים.
תהנו
היי פירגה
בחרתי להכין היום את המתכון הזה כי נראה לי מענין וקל.
מתלהבת מהתוצאה בטוחה שגם ילדיי יאהבו.
תודה על המתכון.
מרי
היי פירגה
המתכון….קצר שבחים.מיוחד וטעים מאוד מאוד.
העדפתי להשתמש באורז בסמטי.
תודה על המתכון…כהרגלי כבר ממליצה ומעבירה הלאה.
מרי
בוקר טוב פירגה
לארוחת ליל שבת הכנתי את העוף הצלוי על מצע של אורז וירקות,יצא טעים מאוד כולם התענגו ממנו
אפילו כלתי שלא אוכלת בשר אכלה מהאורז והירקות, בנוסף הכנתי גם את סלט הגזר עם האגוזים
יצא טעים מאוד.
תודה לך על הרעיונות שלך, תמיד הם מוצלחים מאוד
כל הכבוד לך ולמתכוני הנוסטלגיה של אמך
ממני אנטה
אנטה יקרה,אוהבת את התגובות שלך.טעים גם לי ואני נהנית.
תמשיכי להכין ולשתף,
הכנתי וכלם אהבו. זה כ"כ נחמד שהכל באותה תבנית. גם טעים גם יפה, בקיצור תודה רבה על המתכון הנהדר!
ורד זה נפלא כזו תגובה . תודה.
המשך טעים וחיבוק ממני
מעולה!!! הכנתי לפני שבועיים והיום שוב, ייכנס לתפריט הביתי הקבוע!!! (בשינוי קל של אורז מלא- מבושל כ-25 דקות לפני)
תודה !
גלי,נהדר חמודה
כמה שאני אוהבת כשאתם מגיבים תודה :lol:
שלום לך פירגה היקרה,
זה בשבילכן קוראות יקרות- אין אבל אין דברים כאלו- מתכון מ ע ו ל ה !!!
הכנתי אותו לארוחה מפסקת ערב יום הכיפורים, והמחאות לא הפסיקו לזרום….
כל כך נהנינו היה טעים ומשובח, ארוחה כיד המלך !!
אצלי בבית לא כל כך אוהבים מתקתק, לכן קצת שיניתי במקום צ'ילי מתוק החלפתי לצ'ילי חריף וכף אחת של סילאן.
פירגה- יישר כח, תודה רבה לך וגמר חתימה תומה לך ולכל בני משפחתך.. :lol: :lol: :!:
הי קרן,איזו חוות דעת מדהימה שהבאת לנו.תודה.
האופציה של שידרוג התבלינים תמיד נכונה בעיני.כל אחד וטעמו.
גמר חתימה טובה ושנה נפלאה ומתוקה לכולכם :lol:
מתכוונת להכין היום
נקרא ממש טעים!
yyyyyyy שיר את מתעלפת איזה מתכון טעים
תהנו מתוקה ואני פה אחכה לתגובה ;)
הי פירגוש,
הרבה זמן לא היו לי שאלות אבל המתכונים שלך דרך קבע בארוחות שלנו,
זה מתכון העוף האהוב עליי, חשבתי להכין אותו היום עם חיטה במקום אורז מה דעתך?
ואיך החיטה תתרכך? כיוון שלא הכנתי אני לא בטוחה בתוצאה.
עכשיו היא בהשריה, אני אבשל אותה לפני כן כשעה ואז לתנור מתחת לעוף
גלי,אני חושבת שיהיה בסדר.
בהצלחה תספרי לי איך יצא?
הי פירגה ישר כח אני עוקבת אחרי המתכונים שלך המון זמן ונהנת
רציתי לשאול לגבי נוזלי ההשירה של העןף מה עושים או עם נוזלי העוף שופכים על האורז?
תודה לתשובתך
.
זהבה, כפי שכתוב , נוזלי ההשריה בתבנית.לא נוגעים בהם. למעלה יוצקים את המים שרשום במתכון.
היום הכנתי את זה (היה שלוש שעות בתנור כי שכחנו לחזור הביתה )
היית צריכה לראות אותנו אוכלים את זה כמו שני מנתחים בכירים. כל אחד עם השקט שלו בתוך הצלחת מפרקים את העוף השחום עם הסכין עורמים את האורז (שיצא עיסתי כנראה בגלל הזמן הרב) והירקות עם מזלג
זה הזכיר לנו במראה שלו את הטיבית שפעם אכלנו אצל חברה ולא אהבנו.
אכלנו בדממה מחפשים בפה את הטעם של הטיבית שלא אהבנו , היה כזה שקט וריכוז עד ששנינו פתאום אמרנו "זה טעים!!!"
זה היה כל כך מפתיע ומצחיק
סימון V גדול על המתכון הזה בתוך "הקלסר של פירגה" ;)
ברבורה יקרה
חהחהחהחהחהחה גם פה אני צוחקת.
אני מקווה שגם התגובות פה ילכו ויתרבו על המתכון הנפלא .
אז בכיף,ותודה שחווית דעתכם הנהדרת
האם לא מוסיפים מלח לאורז? האורז דורש מלח.
תמרי שלום רב
לדעתי התבלינים ואבקת המרק בנוזלים מספיק בהחלט.
תהנו
הכנתי את העוף ויצא מאוד מאוד טעים. ישר כח פריגה יקרה. באמת לא חסר מלח. פשוט וקל – אין דברים כאלה!
תמרי,תגובה מהממת.תודה רבה
פירגה שלום
אני מעריצה של האתר ומתכונייך הם הצלחיה.תודה לך על כל המתכונים הם ממש אוצר.רציתי לשאול-את חלקי העור להכין יחד עם העור-או שניתן להסיר וזה לא יפגום בטעם התבשיל
בתודה אלונה :lol:
אלונה,תודה רבה
ואת העור את יכולה להסיר כמובן.לא יפגום בטעם.
בהצלחה ותהנו
תיקון-העוף
איך מוסיפים את השום?
כשיניים בודדות ומקולפות או כראש שלם?
תודה.
את יכולה חלק לכתוש וחלק לפרוס
שלום פירגה
כיף לגלות את המתכונים שלך…תענוג!
שאלה לגבי המתכון ….מהו גודל התבנית? :eek:
ענת,אני מעדיפה להכין בתבנית חד פעמית בינונית אבל עמוקה.
תודה על המחמאות
היי פירגה ,
רציתי לשאול שאלה, כשאני מכניסה את העוף בסוף לתנור לשים 200 מעלות? וכמה כוסות מים להוסיף לאורז?
תודה רבה
שלום לך פירגה!
אני משתמשת במתכונים שלך המון ואני תמיד מרוצה, גם את המתכון הנפלא הזה עשיתי מזמן ועדין אני זוכרת את טעמו הטעים מאד, ולכן חפשתי אותו עכשיו שוב בשביל להכין לשבת.
תודה רבה לך על המתכונים הנפלאים שלך !
שולי ערב טוב
אכן,מתכון נהדר וכיף לי לשתף אתכם במתכונים שלי.
תודה רבה
איזה כיף
אצלי בתנור עכשיו
הי ממי , בקר אור לך
איזה תבשיל מהמהמיה… איך יצא לכם?
יצא מעולה!!!!!!!!!!
אפילו הקטנטנים הבררניים שלי ליקקו את האצבעות
תודה על עוד מתכון מעולה…
תודה שירוש מתוקה
חיבוקים לקטנים
:lol: השמיעי קול מדי פעם.מתגעגעת
שלום,
יש לי 2 שאלות
הראשונה
אצלנו בית אוכלים רק חזה וף, לא אוהבים סוג אחר של בשר, האם אפשר לעשות את זה גם מחזה?
שניה:
יש לי מלא אורז שהכנתי אתמול לצהריים אורז לבן כבר מבושל, האם יתן להישתמש בו או שחייב רק אורז שבושל חלקי?
תודה רבה
דסי הי,מתכונים מחזה עוף תכיני אך ורק ממתכונים לחזה עוף.חפשי את הקטגוריה באתר יש המון מתכונים.
לא לשנות כלום במתכון הזה.
פירגה יקרה
אני רוצה לנסות את המתכון למחר בצהריים, רציתי לדעת אם את האורז לבשל במים רותחים? או להכניס למים קרים ולהרתיח? ועוד שאלה- כמה זמן צריך לבשל את התפוחי אדמה?
תודה!
סנדרה יקרה
שימי את האורז בסיר ושפכי עליו הרבה מים רותחים .בשלי 10 דקות וסנני.
את תפוחי האדמה לבשל 25 דקות.
בהצלחה
יצא מהמם פירגה!
כלם אכלו ואפילו בעלי, שהוא בעייתי ביותר עם אוכל ;) , אהב
כ"כ פשוט להכנה ובכל זאת נראה מושקע, מה עוד אפשר לבקש?
תודה לך פירגה, המתכונים שלך תמיד גורמים לנו להנאה.
סנדרה יקרה בקר טוב ותודה
בסגנון של הרוטב והטעם של התבשיל הנפלא הזה, יש לי עוד מבחר מתכונים באתר.
תכיני לבעלך ותשמחי אותו :lol:
במילה אחת מדהים!!!!!!!!!
הכנתי ביום שישי, אמנם לא בישלתי את העוף ותפו"א קודם אבל הם התבשלו .
האורז ספג את כל הטעמים של העוף והיה תענוג לחיך.
חמי וחמותי לא הפסיקו להלל ולשבח…. וכל התשבוחות מגיחעות בעצם לך
תודה
ליאתי יקרה,תודה על המחמאות.באמת עונג לי לקרוא.
תודה ושבוע נפלא לכם
בערב שבת הכנתי: כדורי בשר בנגיעות פטריות, אורז צהוב, גבץ ופרגיות בניחוח קלמנטינה
לשבת בצהריים: את העוף הצלוי על מצע אורז אפוי בתנור
אני חייבת לציין שהכל נטרף ונזלל בהנאה רבה עם המון מחמאות שמגיעות רק לך.
אין כמוך, כבר ציינתי ואציין שוב ושוב
אוהבת ומעריצה – שרי
שרי מתוקה
באהבה גדולה אני מעבירה את המחמאות לכל המתכונים שרשמת.
שימחת אותי הבקר הכי בעולם ;) שתדעי לך תודה מקרב לב
פירגה שלום
האם העוף יכול להישאר בתנור יותר זמן?
למשל לאחר ההשחמה להשאיר בתנור מכובה? או שהוא יתיבש מדי?
תודה!
כמה זמן? למרות שהעוף ברוטב לא הייתי ממליצה להשאיר.
נגיד כחצי שעה נוספת….
תודה
אין בעיה אלה
פירגה בוקר טוב
המתכון הזה נראה סוףףף אני רוצה להכין אותו אבל הכמות שאני צריכה היא רק 3-4 כרעיים. לתבל לפי התיבול הרשום במתכון או להפחית? ואם כן, תוכלי לרשום את הכמויות המתאימות?
תודה מראש והמשך יום טעים !!
מירב לא יודעת.
תכיני בערך חצי מהכל בהצלחה
פירגה שלום
אחרי שניסיתי את המתכון מספר פעמים אני רוצה לשנות ולנסות להכין על הגז בסיר סוטז'
האם לדעתך זה יהיה טוב לבשל את האורז בסיר כשעתיים או שהוא יהפוך לדייסה?
תודה!
אלה זה לא מתאים . הנה מתכונים:
http://pirge.co.il/עופות/מקלובה-סיר-ירקות-אורז-ועוף-אפוי
ועוד אחד:
עוף מחולק
1 בצל פרוסות.
3 כפות שמן.
2 כפיות אבקת מרק בצל.
2 כפיות אבקת מרק עוף.
3 כוסות מים.
1 קופסת רסק עגבניות קטנה .
1 כפית מלח ופלפל לבן לפי טעם. אפשר להוסיף קצת סוכר
1 כוס אורז שטוף ונקי.
בסיר פורסים בצל לטבעות . מזהיבים קלות.
מטגנים את חלקי העוף. מוסיפים מרק עוף, ומרק בצל,
מלח, ופלפל וטועמים. יוצקים 3 כוסות מים + רסק עגבניות קופסה קטנה ומערבבים.
מבשלים את העוף כשעה ולאחר- מכן מוסיפים את האורז כשזה מוכן אחרי כ-30-40 דקות, אפשר להוסיף צימוקים או שקדים.
תהנו
הי פירגה, אפשר להכין בלי האורז (עם יותר ירקות)? מה לשנות מבחינת נוזלים?
גלי , לעופות צלויים בתנור בלי אורז יש המון מתכונים באתר.
כנסי לקטגוריה:עופות. אופן ההכנה כמובן שונה.
http://pirge.co.il/category/עופות
תבחרי ותהני
שבת שלום
הי פירגה,
התבשיל יצא מעולה!
(הכנתי עם אורז מלא)
כולם ליקקו את האצבעות.
תודה!!!
הי עדנה
תודה גדולה מכל הלב על המחמאה לעוף הטעים
יש לי רוטב צילי אבל תאריך הפג תוקף שלא מחוק והוא קצת דביק. מה נראה לך, אם עבר התוקף יש בעיה להשתמש? האם הוא צריך להיות דביק?
המתכון הזה סוף הדרך. אני ממליצה לכולם בחום !!!
סיגל
סיגל אפשר לבדוק.
שימי את הרוטב בסיר עם כוס מים רותחים . תראי איך ומה יוצא? תטעמי ותחליטי.
תודה על המחמאות והפצת האתר שלי. באהבה
בוקר טוב פריגה,מתכון מעולה כבר הכנתי אותו בעבר.שאלתי האם אפשר במקום חלקי עוף להשתמש
בפרגיות או בחזה עוף.תודה מראש
פנינית רק פרגיות חזה יצא יבש
שבת שלום
פירגה היקרה! בעלי ביקש לומר לך שתבשיל הזה ח ב ל ע ל ה ז מ ן !!!!!! והריח המדהים שבא מהמטבח פשוט תענוג! כמו שציינתי כבר מאז שגיליתי את האתר שלך המטבח שלי בפעולה בלתי פוסקת! ישר כוח! :lol:
אילנית יקרה
תמשיכי,תמשיכי
תמשיכי….זה עושה לשתינו טוב ;) :lol: מקסימה,תודה רבה.
פיגרה יקרה
אני מתכוונת להכין את המתכון הזה בפעם הראשונה:
1. אני מפשירה עכשיו חזה עוף עם עצם, זה מה שיש לי, מתאים?
2. אתמול מצאתי וקניתי תבנית חד פעמית בצורה של סיר+מכסה, נראה לי מעניין,
קניתי 2,המוכרת אמרה לי שזה מתאים גם לכיריים ושהמון קונים את זה,
אנסה לעשות את המתכון בתוך התבנית הזאת.
3. שאלה אחרת שלא קשורה למתכון,זכור לי בבירור על מתכון שנתת שהיה רשום ברכיבים:
תבלין של מקורמיק, לא המונטריאול סטיק, אלא תבלין אחר שלהם, האם זכור לך שם התבלין
+ שם המתכון?
תודה מראש על עזרתך
דרך אגב, אני בבית, פיטרו אותי מהעבודה ואני מחפשת עבודה,לכן אני כותבת באמצע היום…
חיבוקים,רותי
רותי יקרה
לא מצאתי מתכון שלי שיש בו 100 גרם = שקית אבקת סוכר
מצאתי מתכון אחד ויחיד עם מקורמיק עוף אפוי בסיר חרס. gril mates סטיק
לא נראה לי שחזה יצא טוב בשום צורת בישול למעט טיגון. יצא יבש.
בהצלחה במציאת עבודה , בטוח תיפתח דלת טובה בקרוב.
בהצלחה
פירגה
תודה רבה רבה על הכל
רותי
פירגה מה שלומך.
רציתי לדווח לך, ביום שישי הכנתי את המאכל, יצא מעולה מעולה, אני רוצה לברך אותך!
תודה רבה רבה
נשיקות,רותי
רותיל'ה תודה חמדתי
העונג שלי ואני שולחת לך חיבוק ונשיקה
היי, אפשר הסבר איך אני מכינה את האורז? לא הבנתי מזה בהרבה מים 10 ד' :?
ועוד משו, אם אני רוצה שיצא אדום אני שמה גם כורכום,א.מרק עוף, וגם רסק ופפריקה? או שאני שמה רק את הפפריקה והרסק?
תודה מראש!
אורז- מבשלים בהרבה מים רותחים ר ק 10 דקות ומסננים.
לאדום שמים את כל התבלינים וגם הרבה פפריקה ורסק
בהצלחה
פירגה יקרה, אני מוקסמת ממך כל פעם מחדש. כמה אהבה למטבח ולבני אדם באשה אחת !!!
הכנתי את המתכון הזה לארוחת ערב שבת זו הפעם השלישית :lol: . והפעם עם אורז מלא (שהושרה כל הלילה) – יצא כרגיל – טעים ויפה למראה !
מכורה לאתר שלך ולמטעמים שאת רוקחת…
ענבר. :P
ענבר תודה על הפירגון.
באהבה גדולה,וההנאה והכיף גם שלי.
נחמד מצידך שחזרת לשתף אותי.תודה והמשך טעים.
זהו!
הגיע הזמן להגיב!!
כבר שנה שאני צמודה לאתר שלך וכל מה שאני בוחרת להכין יוצא מוצלח!
תודה רבה על ההשקעה ןהיצירתיות..
העוף יצא מעולה!!!! גם הגדולים וגם העוללים נהנו
תודה
קארין
:lol:
ואואואו קארין יקרה,התרגשתי.באמת.
אני יודעת שיש סמויים שלא מגיבים ואני שמחה כ"כ לשמוע חוות דעת על האתר ובכלל על מה שמכינים ובעיקר שיוצא טעים.
כל מה שאני מכינה לבני הבית,עובר קודם חוות דעתם הטעימה ועובר באהבה גדולה אליכם.
כיף לי שאתם מתחברים לטעם שלי, שטעים לכם.
שבת נפלא וטעימה לכולכם.
שבוע טוב פירגה היקרה
ררציתי לעדכן שהכנתי לארוחת שישי ויצא מ ד ה י ם!!!!!!!! (כמו כל המתכונים שלך)
לא בישלתי את האורז הכנה מוקדמת וגם לא בישלתי את תפוחי האדמה קודם.
פשוט הוספתי עוד כוס מים והכנסתי לתנור לשעתיים לפחות
ללקק את האצבעות – לא לוותר על אף תבלין
שרית בקר טוב
אני שמחה שהאורז ותפוחי האדמה הצליחו בשיטה שלך.לי זה תמיד מתפקשש ונשאר יבשוש/קשה.
המשך טעים ושיתוף נפלא ביחד
שבוע טוב
הצלחה מסחררת כבר מהפעם הראשונה :lol: :lol: :lol:
ארוחה מזינה וקלה בסיר אחד.
מומלץ בחום.
אין עלייך פירגה!
לבריאות ובהנאה.
שלום!
הכנתי פעם אחת ללא הירקות ויצא עם טעם של עוד!!
הפעם אני רוצה להכין עם הירקות השאלה מה הכוונה תפו"א ובטטה חצויים? לא לפרוס אותם לפרוסות? אני חוששת שיצא גדול מדי מבחינה אסטטית..
תודה!
לאה,זה ממש לא חשוב איך את חותכת את הירקות. תכיני כפי שנראה לך.
שמחתי שהמתכון טעים לכם. תודה רבה.
באהבה.
יופי! תודה רבה!
הי פירגה
רציתי לדעת האם צריך לקלף את שיני השום,כי רשמת לקלף את הראש שום?
לא הבנתי כל כך?
כן.לקלף.
בוקר טוב פירגה,
האם אפשר להכניס את התבשיל לתנור בסיר סגור עם מכסה(כמו חמין), במקום לכסות בנייר כסף?
בנוסף, האם כדאי לפרק את השוקיים מהכרעיים, או להשאיר רבע עוף?
תודה ויום טוב!
מילי הי,
עדיף לפרק לפני האפייה.
אפשר לכסות בניר אפיה (לא חובה בכסף) ואז במכסה.
שלום פירגה,
יצא מעולה, מעולה, מעולה! מקווה להכין בסוף שבוע זה שוב.
הכנתי בדיוק בדיוק רק ללא קינמון.(אצלי לא מתרגלים לטעם הקינמון)
תודה רבה ויום טוב!
נהדר מילי. אני אוהבת שמכינים בדיוק,כי אז לדעתי יוצא הכי סבבה.
תהנו גם בהמשך.תודה רבה וחיבוק.
אני תגובה 92.כמו כולם לפני ,אין מילים ….תענוג.
ניר,תודה רבה.כיף לקבל עוד תגובה טעימה.
הכנתי אתמול כולם התענגו
אמרו שהאוכל מעולה
תודה :P
תודה מאיה,כיף שחזרת לשתף.
פירגה ערב טוב, אני כל כך רוצה להכין את המתכון אך לפני זה האם אפשר לוותר על סילאן ואו הדבש.? אין סיכוי שבעלי יאכל אם רק יריח אחד מהשניים , וזה נראה מתכון מנצח. תודה.
קרן בקר טוב
את יכולה לוותר על הסילן ולהכין לטעמכם.
הכנתי , ללא סילאן , יצא מ ע ו ל ה !!!!!!!!!!
קרן,תודה שחזרת לעדכן ואני שמחה בשבילך.
תמיד אפשר להכין עם התבלינים האהובים עליכם.
לבריאות.
שלום, פעם ראשונה כאן .. רציתי לדעת עם השום והמרינדה נכנסים דם לתנור ..? :?
הי מיה
ברוכה הבאה לאתר שלי
השום והמרינדה הכל לתנור עם העוף.
מאחלת לך הצלחה ופינוק טעים ביחד.
לילה טוב
אני מכינה את המתכון הזה עם אורז מלא, יוצא מדהים כל פעם מחדש!! תודה רבה על המתכון, אני מקבלת כל כך הרבה מחמאות עליו.
דריה,איזה יופי שהכנת עם אורז מלא וגם שיתפת אותנו שיוצא טעים מאד.
לבריאות והמשך מחמאות וחיבוקים
היי, את השום אני מכניסה שלם לתבנית או שאני כותשת אותו..
תודה
הדר,אפשר לחתוך לשניים או איך שאת רוצה.
בהצלחה והנאה.
תודה
היי פירגה,
אני רוצה להכין ולא הבנתי אם מחליפים תבנית או שנשארים עם אותה אחת.
אחרי שצליתי את העוף בתנור 20 דקות עם המרינדה והוצאתי.. האם להחליף לתבנית נקייה?
או שנשארים עם התבנית הראשונה שבה המרינדה?
תודה רבה, ושבת שלום
לא מחליפים. ממש אין צורך להחליף.
שבת שלום.
היי
על איזה טמפרטורה אופים?
תודה
אפשר גם על 180 מעלות
בהצלחה יעקב
הי פירגה,
עשיתי את המתכון מס' פעמים ויצא מוצלח מאד.
אני תמיד עושה את המתכון בסיר שטוח יחסית ורחב בתנור.
האם אפשר לעשות את המתכון על הכיריים על אש נמוכה ואולי להכניס לתנור רק לחלק מהזמן כדי שהעופות יקבלו צליה?
תודה
אמי,את יכולה להכין גם על הכיריים ולהשחמה סופית בתנור.
בהצלחה
מעולה, תודה רבה ויום נפלא
אמי , יום נפלא ורגוע גם לך.
היי פירגה, הוצאתי עוף למחר ואשמח לנסות את המתכון הזה, אשמח להסבר יותר מפורט, לכוס וחצי אורז, כמה כוסות מים רותחים להוסיף?
תודה מראש,
אמאל בקר אור
הכל רשום במדוייק במתכון.
1/2 1 כוסות אורז קודם מבשלים 10 דקות ומסננים .אחר כך תכיני לפי ההוראות.
בהצלחה.
אשמח לחוות דעתך
בוקר טוב גם לך יקירה,
על כוס אורז אני שמה כוס וחצי מים רותחים, אבל מאחר ורשמת בהרבה מים, כמה יותר לשים?
האם לבשל כמו אורז רגיל, כלומר-לשים שמן בסיר, ואז לטגן את האורז מעט ואז לשים את המים, או ישר לשים אורז בסיר עם מים?
אמאל,
כתבתי במתכון: את האורז לבשל בסיר מלא מים רותחים ואחרי 10 דקות לסנן. ממש כמו שמבשלים אטריות. סיר מלא מים רותחים.
שימי לב…..(את לא מכינה אורז….רק מבשלת אותו חצי בישול)
אף פעם לא בישלתי ככה אורז, אז לא כל כך הבנתי את הרעיון, תודה על ההסבר, אכין לצהריים ואספר לך איך יצא
תודה על הסבלנות והמשך יום נעים
אמאל,גם אני לא מבשלת כך אורז. ממש לא.
זה בישול ספציפי למתכון ה ז ה……
חבל, באמת חבל שאי אפשר להעביר טעמים דרך המחשב, יצא מעולההה!!! :lol:
אמאל, בקר אור חמודה
תודה ושתמשיכי להכין ולהנות
חבל על הזמן כולם ליקקו את האצבעות
הי מנשה,
כמו שצריך :lol:
גם אני מכינה לשבת.יאמי.
שבת שלום
לא הבנתי את הבישול של האורז צריך להשאיר מים משמשים את העוף
עדינה,לא הבנתי מה את שואלת. ???
תקראי את שלבי ההכנה שורה אחרי שורה הכל ברור מאד.
האורז מבושל (כמו אטריות ) 10 דקות , בהרבה מים רותחים. אחרי 10 דקות……
מ ס נ נ י ם אותו.
האורז חצי מוכן.
לא לגמרי הבנתי איך מבשלים את האורז. האם זה כמו אורז רגיל, רק בלי פרופורציות הקבועות של מים אורז (עם הרבה יותר מים), ובלי לבשל עד לאידוי מלא של המים? לכבות את האש אחרי 10 דקות ולסנן את המים?
יש עוד הבדלים? עדיין צריך לשים את האורז בסיר עם שמן לדקה-שתיים לפני שמוסיפים את המים? הבישול הוא על אש גבוהה או נמוכה?
תודה רבה
תנין הי,למלא סיר במים רותחים. הרבה מים….
כשהמים רותחים להכניס את האורז ל10 דקות ולסנן.זהו…. אין שום הכנות או טקסים ;) :lol:
כמו כן, כמה זמן בערך לבשל תפו"א לפני האפייה?
לבשל את תפוחי האדמה כ-20 דקות עד שסכין נכנסת פנימה. לא לבשל יותר מדי כי הם יתפרקו.
פירגה, חג שמח,
שאלה: כמה מעלות לשים את הכל ביחד בתנור?
תודה
גילי,עדיין 200 מעלות כפי שכתוב בהתחלה.
חג שמח.
שלום לך
רצתי לשאול עם אופים עם העור של העוף
כי בתמונה לא רואים את העור ואם זה לא מתיבש
בלי העור תודה ושבןע טוב
סוזן הי,
כדאי עם , למרות שאפשר גם בלי ויוצא עסיסי. בתנאי שאוכלים באותו יום.
ניר הכסף שומר על העסיסיות של העוף.
שבוע טוב וטעים
אחד מתבשילי העוף הטעימים ביותר שאכלנו! תענוג של מנה.
אודי בקר טוב,
תודה רבה. שימחת אותי שהוספת עוד מחמאה למתכון הטעים.
לבריאות והמשך הנאה.
הייי, תקשיבי שיצא פיצוץ וטעים ברמות!!!!!!!!!!!!!
העוף תפס טעם כל כך מושלם וכמובן שהתפוח אדמה ואורז לא נופלים ממנו.
את האורז בישלתי בטעות יותר מידי אז הוספתי פחות נוזלים בתנורוזה כל כך טעים.
הכנתי כמות כפולה לצהריים ושכולם יגיעו בטוחה שזה ייטרף.
תודה!
אור יקרה
תודה גם אחותי הכינה לאורחים ונחלה הצלחה רבה.כולם התלקקו מעונג
יופי שחזרת לשתף אותי.תוד ה.
שלום וחג שמח
אני רוצה לשים פי שתיים אורז, מה לעשות?
תכפילי את האורז ותכיני אותו דבר. לבשל בהרבה מים כמו שמבשלים אטריות ולסנן. אותו זמן.
3 כפות פפריקה זה לא יותר מידי?
נאוה, שימי כמה שאת רגילה.