שידרוג של עוגת הגבינה פירורים……..במלוח.
מצרכים לבצק:
3 כוסות קמח תופח או קמח רגיל+שקית אבקת אפיה
ביצה שלמה+חלמון (את החלבון שומרים להברשה)
3/4 כוס שמן או 200 גרם חמאה רכה
4- 3 כפות גבינה לבנה 5% (כמובן שזו תוספת לגבינה שיש במלית)
מלח לטעם
אופן הכנה:
ללוש את מצרכי הבצק עד לקבלת בצק רך ונעים
לשטח 1/2 ממנו בתבנית משומנת 27X33 או טיפה יותר קטנה
לאפות בחום 175 מעלות כ-10 דקות עד להזהבה .
( את כמות הבצק שנשארה, לכדרר לכדורים קטנים ולהקפיא וזאת על מנת להקל על הגירור). הקטע של הכדורים בפריזר לא חובה אבל באמת מקל על הגירור.
מצרכים למלית:
750 גרם גבינה לבנה 5% (אפשר להמיר חלק לבולגרית מלוחה או חמד עדינת מליחות)
250 גרם גבינה צהובה , קרועה לפיסות קטנות או מגוררת.
3 ביצים שלמות
2 כפות גדושות אבקת מרק ירקות ללא מונוסודיום וללא חומרים משמרים או….עשבי תיבול לטעמכם.
2 כפות שטוחות קמח תופח
פלפל שחור ומלח להוסיף רק אחרי טעימה
לערבב את מצרכי המלית ולצקת על הבצק . ליישר.
להוציא את הבצק מהפריזר ולגרר אותו מעל לגבינה.
להקציף את החלבון שנשאר במזלג ולערבב אותו עם כפית שטוחה פפריקה מתוקה
להבריש על פני המאפה אבל לא את כל הכמות, מספיק חצי כמות.
לפזר שומשום
להמשיך לאפות עוד 30 דקות .
(אם פני המאפה זהובים אחרי 15 דקות, אני מציעה להניח ברפיון ניר כסף ולהמשיך לאפות עם הניר עוד 15 דקות).
רעיונות לשידרוג:
להוסיף למלית: זיתים קצוצים , פטריות , כף עיטורי עגבניות/מיובשות , עירית קצוצה .
תהנו
הי פירגה
מה זה הצבע הכהה באמצע ולאורך? יש כאן עוד חומרים?
הי יעלה,תגדילי.
תראי זה הפירורים כפי שרשום במתכון. אין עוד חומרים.
נראה ממש נחמד. האם להגיש חם או שניתן גם בחום חדר?
בלהה, איך שאוהבים. אין כללים
היי פירגה יקרה ! אשמח אם תייעצי לי איזה עשבי תיבול יבשים חוץ מפטרוזיליה ושמיר אני יכולה למתכון הזה להוסיף ? או שאת חושבת שמספיק רק אותם. מה את שמה ??? פתוחה להצעתך! ותודתי נתונה לך מראש,
חג שמח עם שלל מתכונים חלביים בהמשך.
מרים, אנחנו אוהבי שמיר.
עניין של טעם קשה להעביר.
לשיקולך
חג שמח יקירתי
פירגה יקרה ! ברור שעניין של טעם קשה להעביר. בגלל זה ציינתי איזה עשבי תיבול את שמה ?
אני אוהבת ומעריכה מאוד את הצעותייך ודעותייך לכן שאלתי, האם במיקרה הזה את שמה רק שמיר מיובש ?ושוב תודה !
ערב טוב מרים יקרה,
אצלינו אוהבים שמיר. אפשר טרי או תבלין.
לא הרבה אוהבים שמיר ;) אבל זה יוצא טעים :lol: בגלל שהוא דומיננטי לא להוסיף דבר.
פירגה יקרה בוקר טוב ! מאוד מצטערת שבאותו מתכון אני מבלבלת לך את המוח. בשום מקום לא מצאתי אבקת מרק ירקות לצורך המתכון. מה עושים ???
אם אין אבקה, שימי תבלינים. שמיר, פטרוזיליה, עירית, בצל ירוק…….
בהצלחה וחג שמח