מאפה קראנצ'י לשבועות ולאירוח. ניתן להמיר את התרד בברוקולי או בפטריות עם בטטה ועוד כיד הדמיון.
המלית:
חבילה תרד —–800 גרם עד קילו
3-4 שיני שום כתוש
2 ביצים טריות טרופות במזלג
300 גרם גבינת פטינה —-גבינה יחסית עדינה ולא מלוחה מדי
200 גרם גבינה קשקבל —-מגוררת
רצוי להוסיף גם מיכל גבינת קוטג' או ריקוטה
אופן ההכנה:
חולטים את עלי התרד ומסננים.
מערבבים את כל המצרכים למלית בקערה
מתבלים בפלפל שחור —-להוסיף מלח רק אם חסר אחרי טעימה
הכנת המאפים בבצק "פילו" :
להבריש כל 3 דפי "פילו" בשמן. גודל הדפים 15X15
מניחים את הדפים אחד על השני .כל אחד מרוח בשמן בנפרד.
לשים כמות נדיבה מהמלית באמצע
להכין גביעים (כמו בתמונה)
הכנת "גביעים":
שמים באמצע העלים מלית ואוספים את כל הקצוות למעלה ומהדקים היטב בצ'ופצ'יק
מברישים שמן, ביצה ומפזרים שקדים ושומשום
אפיה בחום 180 כ-20 דקות. עד שמזהיב.
תהנו
היי האם לקצוץ את עלי התרד?
תלוי מה את קונה.
אם הם שלמים , אז לקצוץ קצת שלא יהיה מושי.
שבוע טוב
מתכוונת להכין את המאפה, מרגיש לי טעים.
אני מניחה שלא נרשם בטעות שיש להבריש בשמן וגם בביצה ??
בד"כ אני מברישה את עלי הפילו רק בשמן או בחמאה..
יום טוב
ויקי
הי ויקי,
אני שמה בביצה שמן ומברישה.זה לא פנטי,ואפשר לשנות.
בהצלחה והמון הנאה
הי פירגה, הכנתי בשישי האחרון – מעדן!!
אני רואה רק עכשיו את המענה שלך, והצעתך קלה יותר,
מאחר ואני משחתי בשמן ואח"כ גם בביצה. (לא נורא )
מכל מקום, כאמור, מעדן! נטרפו כולם עד האחרון שבהם.
תודה ושבוע טוב!
ויקי,לבריאות ועם המון אהבה,לכולכם חג שמח
תודה וחג שמח !
היי פירגה ווו נישמע טעים זה הגבינה הזו פטינה
הכוונה איזה גבינה זו הפטינה
פטינה זה כמו גבינה דומה לבולגרית,יאמי. מבקשים במעדניה בסופר.
האם יש להגיש את שקיקי הפילו מיד עם צאתם מהתנור או שאולי אפשר לאפות יום קודם ההגשה?אם כן כיצד ניתן לשמרם שלא יאבדו מהקרציות?
הרלב בקר אור
אין אפשרות להתעסק עם דפי פילו. אין אפשרות להקפיא שנית.
צריך להכין ולאכול באותו יום.
אפשר תרד קפוא אם אין טרי?
תרד קפוא חולטים מספר שניות במים רותחים ומיד מעבירים למי קרח.
קוצצים וממלאים.
בהצלחה
אפשר בצק עלים
אפשר בצק עלים,אין בעיה
נראה נפלא. האם ניתן להכיר כמו פשטידה בתבנית מלבנית
רחל,בוודאי שכן