מצרכים:
2 חצילים וכוס קמח לטבילת החצילים לפני טיגון
3 כפות שמן זית
6 שיני שום קצוצות (ניתן להוסיף בצל קצוץ.)
2 עגבניות קצוצות
כפית סוכר
3 כפות רסק עגבניות
1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ דק דק
כף פפריקה מתוקה ומי שאוהב חריף יוסיף 1/4 כפות פפריקה חריפה
2 כוסות מים רותחים
מלח ופלפל שחור לשיפור הטעם מי שאוהב אבקת מרק עוף שיוסיף כפית.
פטרוזיליה להגשה
אופן ההכנה:
לקלף ולפרוס 2 חצילים גדולים בעובי של 1 ס"מ לפחות להמליח קלות להשהות שעה ולייבש במגבות ניר
לטבול בקמח מתובל במעט פלפל שחור ופפריקה
לטגן מ-2 הצדדים ולהניח על ניר מגבת סופג
לשים בסיר שמן זית ולטגן שום להזהבה.
כשהשום מזהיב להוסיף:
2 עגבניות קצוצות
כפית סוכר
3 כפות רסק עגבניות
מלח וקצת אבקת מרק עוף
פלפל חריף קצוץ דק + כפית פפריקה חריפה
כף פפריקה מתוקה
פלפל שחור
חצי עד כוס פטרוזיליה קצוצה גס
להוסיף 2 כוסות מים ולהרתיח
לטעום ולשבח טעמים.
להוסיף בזהירות את פרוסות החצילים
להנמיך להבה ולבשל כרבע שעה.
להגיש עם פטרוזיליה טרייה
"טיפים"
1. טעים חם או קר
2. חצילים טבולים בקמח כמעט ולא סופגים שמן.
3. ניתן לקלות את החצילים בתנור ולחסוך טיגון. מוריד קלוריות וגם את הטעם המעדני.
4. אם אתם משתמשים כמוני בהרבה רסק עגבניות,תקנו את הקופסה הגדולה באחוזים הגבוהים , שימרו במקרר בצנצנת זכוכית ותכסו את הרסק בשמן עד למעלה שלא יעלה עובש.
תהנו
הי פירגה. האם אפשר לשים עגבניות מגוררות בקופסת שימורים? אם כן כמה בערך?
תודה!!
שר,בוודאי שאפשר.
בהצלחה והעיקר שיהיה טעים
שימי כמות של 3/4 כוס..את יכולה לפי הטעם לגרוע או להוסיף.
בהצלחה
ב"ה
שלום פירגה יקרה
נראה לי שזה טעים, כרגיל..
האם יש אפשרות לאפות את פרוסות החצילים? דיאטה!!…
אכין – ואשתף
מלי יקרה,כתבתי בטיפ מספר 3 שאפשר לקלות או לאפות את החצילים.
את ממש ממש צודקת!
סליחה על הטירחה המיותרת :?
אם קולים את החצילים זה בלי לקמח אותם לפני כן?
בלי
כל הכבוד על המתכונים הנהדרים , כשאני פותחת כופסא גדולה של רסק עגבניות , חצי ממנה שמה בצנצנת זכוכית במקפיא נשמר טוב ,\
תודה מלכה, אני נהנית שאת נהנית
תודה על ה"טיפ," המדליק
ב"ה
פירגה יקרה
הכנתי כבר פעמיים, לא ויתרו לי…
בפעם הראשונה חששתי לשים את כל הפלפל החריף,
נוכחתי לדעת שבהחלט אפשר,בפעם השניה עשיתי בדיוק בדיוק,
בשתי הפעמים אכלנו עם חלה רכה, והיה לנו טעים מאדדדדד!!
מומלץ בכל פה!!
מלי יקרה,תודה על ההמלצה והתיאור הטעים ;) :lol:
המשך יום מקסים
היי פירגה.
יצא טעים טעים היה שווה את המאמץ.
תודה רבה ניבה יקרה מקווה שתכיני עוד הרבה פעמים.תהנו.
שלום פירגה!
נשמע נהדר , רק יש לי כמה שאלות אם אפשר:
איך לאפות?
והאם פלפל חריף זה צ'ילי? אפשר פלפל שחור במקום התבלין פלפל חריף?
לכמה אנשים זה?
הרבה תודה!
הי דבי יקרה. את יכולה לקלות את החצילים.
שימי ניר אפיה משומן על תבנית גדולה ותניחי פרוסות חצילים עבות בערך 1.5 ס"מ כל פרוסה תרססי עליהם שמן ומעט מלח גס.
בטורבו זה לוקח בערך 20 דקות בחום 200.
אם הצד השני עוד לבן תהפכי ותמשיכי לאפות עוד 5 דקות.
את יכולה לוותר על הפלפל החריף ולשים לפי טעמך פלפל שחור ותוספת של מעט מלח כי כבר יש מלח על החצילים האפויים.
בהצלחה.