שידכתי את הדגים לאפונה והגשתי בשישי בערב. היה כל כך טעים. חריף ופיקנטי.
מצרכים:
8 פילטים של דגים (אני הכנתי עם נסיכה)
2 כפות פפריקה מתוקה
כפית מלאה פפריקה חריפה
2 פלפלים חריפים חתוכים לפרוסות
2 כפות תבלין מיוחד לדג (לקנות בחנויות תבלינים)עושה את כל הטעם.
חצי לימון
2 גזרים
2 גמבות אדומות
ראש שום כ-10 שיניים נקיים פרוסים – אפשר פחות
2 שקיות אפונה עדינה סנפרוסט
שקית פטרוזיליה
שקית כוסברה
חצי כוס שמן קנולה
אופן הכנה:
יוצקים על הדגים קצת מיץ לימון ומשהים כ-10 דקות.שוטפים.
שמים את האפונה כמו שהיא מהשקית בתחתית הסיר או המחבת המיועדת לדגים עמוקה ורחבה
מעל מסדרים חצי מהירק,חצי מהירקות וחצי לימון פרוס דק
מסדרים את הדגים ומעל שוב את הירק והירקות שנשארו
לתוך החצי כוס שמן שמים את התבלינים ומערבבים.
יוצקים על הדגים ומכסים במים עד 1 ס"מ לפני גובה הדגים.
מרתיחים.מכסים את הסיר ומבשלים כ-3/4 שעה עד שעה על להבה נמוכה. זמן הבישול לפי סוג הדג.
הסיר מכוסה ומשאירים פתח צר ליציאת אדים.
תהנו
אפשר להכין עם מושט?
תודה ציפי
ברור שכן
אני השתמשתי בעלי סלק. לדג השתמשתי בבם. למה כל כך הרבה שמן?
שמן כל אחד יכול לשים כרצונו ולהחליט לפעם הבאה.
תהנו
פירגה היקרה
אפשר חומוס במקום אפונה?
תודה שרי
בוודאי שאפשר חומוס זה השגרתי,אפונה זה יותר יאמי….מיוחד….אבל לטעמכם.
תהנו
נראה מצוין.
מה אפשר במקום תבלינים לדגים? לא קונה תבלינים מעורבבים.
דגים אוהבים כמון כורכום פפריקה מלח פלפל שחור וחריף,לימון….שימי מה שטעים לכם.
גם ירק