אתמול אילתרתי את המתכון הזה. הילדים והנכדים אמרו שזו מנה של שף.
חיפשתי בגוגל מתכון של דלעת ערמונים ממולאת ומצאתי המון אבל לא במלית כזו כמו שאני הכנתי.
מצרכים:
5 דלעת ערמונים ירוקה בגודל של תפוז גדול
2 בצלים סגולים
בצל גדול רגיל
2 בטטות בינוניות
1/4 1 כוסות עדשים שחורות (לפני בישול)
5 כפות שמן
מלח ופלפל שחור
אפשר להוסיף 3 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה ,לקצוץ אגוזים.אבל לא חובה
אופן הכנה:
שוטפים עדשים שחורות ומבשלים בהרבה מים כ-30 דקות או עד שיתרככו.
שוטפים במי ברז את דלעת הערמונים.חוצים ל-2
ומנקים את הגרעינים והסיבים.
מקלפים את הבטטות והבצלים וחותכים לפרוסות.
בתבנית גדולה על ניר אפיה משומן מניחים את חצאי הדלעות בצורה קעורה (כמו קערה) ביניהם מניחים את פרוסות הבטטה והבצלים הסגולים.
מברישים על הכל שמן זית ומפזרים מעט מלח ופלפל שחור.
אופים בחום 190 מעלות כ-30 דקות או שרכים.
במחבת שמים שמן ומטגנים את הבצל הלבן הרגיל עד שיזהיב ונוטה לחום.
מסננים את העדשים המבושלות לקערה
קוצצים את הבטטות והבצל הסגול ומוסיפים לקערת העדשים
מוסיפים גם את הבצל המטוגן והתבלינים ומערבבים.
ממלאים את קערות הדלעות.
עד כאן אפשר להכין מספר שעות מראש.
לפני הארוחה מחממים תנור ל180 מעלות.מכניסים את הדלעות הממולאות ומחממים.
מגישים עם זילופי טחינה גולמית וסילאן.
ניתן לקשט את הצלחות האישיות בטחינה גולמית,סילאן ופרחי פטרוזיליה טרייה.
תהנו.
נשמע מעניין.
כמה זמן אופים את הדלועים עם הבצל והבטטות?
בקר טוב לאה,
לאפות כ-30 דקות בחום 190 ולבדוק שרך.
שלום פירגה.
אני מאוד אוהבת דלעת.
ניסיתי לצהריים ויצא מאוד טעים .
ארוחה בריאה משביעה מלאת ויטמינים וסיבים תזונתיים רבים בצלחת אחת.
שווה לנסות ממש טעים.
הי טליה, באמת אחלה דלעת
תודה על ההמלצה הטעימה ;) :lol: