מתוך ספר המתכונים של אמא של פירגה:
מרק סמיך שמחמם את הנשמה ביום סגרירי וחורפי.
מצרכים לסיר מרק גדול:
4 כפות שמן קנולה
1 בצל גדול קצוץ גס
4 קישואים גדולים לא מקולפים קוביות גס
6 גזרים גדולים מקולפים חתוכים לקוביות
1/4 כרובית חתוכה קטן
1/4 כרוב ירוק חתוך קטן
2 תפוחי אדמה גדולים חתוכים קוביות
2 עלים פטרוזיליה טרייה
עלה אחד שמיר טרי או כוסברה
סלרי שורש+עלה אחד
3/4 כוס גריסים מושרים לילה קודם (או כוס פסטה למשל שבלולים, או בצקניות בצק)
אופן הכנה:
לטגן בצל בשמן ולהזהיב. להוסיף את הירקות ולטגן דקה תוך כדי בחישה
למלא את הסיר במים ולבשל כ-3-4 שעות על להבה הכי קטנה.
גריסים אפשר להוסיף מהתחלת הבישול.
פסטה מוסיפים בסוף הבישול וסוגרים את הלהבה מיד כשהיא מוכנה.
לטעם:
מלח,פלפל שחור,אבקות מרק שאתם אוהבים (אפשר כמה שרוצים ואיזה סוג שרוצים ואפשר גם לוותר).
תהנו
האם לאחר בישול הירקות 3-4 שעות הם שומרים על צורתם?
כן.
להבה הכי קטנה.
שלום פירגה, בבית היינו אוכלים סולת מטוגנת שמוסיפים לה מים עד שהייתה הופכת למוצקה, יש לך מתכון לזה.
תודה, יוסי.
הי יוסי, לצערי לא מוכר לי.
גמר חתימה טובה לך ולמשפחתך.
נתי הלהבה צריכה להיות קטנה?
להנמיך מיד אחרי רתיחה ראשונה.
מיד אחרי הרתיחה הלהבה הכי קטנה.
תודה רבה, אכן אלו היו הימים……….
שמחה לראות שאת בקו הבריאות וכי המתכונים שכה חסרו שוב מופיעים
הרבה בריאות וימים טובים
חן חן ליאורה תודה על הברכות
פירגה מה שלומך?נהנת לקבל את המתכונים מידי פעם וגם לעשותן!!
לדעתי יש טעות במתכון,אם תראי שכתבת במצרכים"1 בצל גדול קצוץ גס לא לטגן"
ובאופן ההכנה את מציינת "לטגן את הבצל….."
לבדיקתך….המשך יום נפלא
תודה יעל ברור לטגן
שמחנו שאת שוב שולחת את מתכוניך הנפלאים,
המון בריאות וחורף חמים ונעים.
גם אני ריקי,באהבה ומאחלת לכולם סוף שבוע נפלא,חמים ונעים
היי פירגה.
מה שרינה לא סיפרה לך שאת המרק הזה הכנתי וחיסלו את כל הסיר באותו הערב.
יצא מעולה. תודה מקרב לב.
הי בעלה של רינה
תודה מקרב לב על המחמאות למרק. אמא בישלה טעיםםםםםםם שימחת אותי בפירגון
נפלא וכיף לפגוש שוב את מתכונייך ;) ;) מצפה . המרק יצא נפלא ללא אטריות אך הוספתי כף עדשים אדומות לגריסים.
בריאותל טובה והמשיכי להפרות אותנו ביצירותייך.
ציפי, בשמחה.
תודה רבה והמשך טעים ביחד
פירגה יקרה
את ממש מחזירה אותי בציר הזמן הנוסטלגי לאמא שלי ז"ל
למרק דומה אך עם פטריות וגריסים קראה ואני עדין קוראת לו "קרופניק"
מרק נזיד שכזה טעים ומחמם את הלב והנשמה בימי חורף כמו שאנו חווים השבוע.
את מחממת את הלב עם המתכונים הנפלאים
כרגיל חיבוקי
אסתי יקרה,דווקא יש מרק קרופניק באתר.,אבל ע"פ טעמינו. מרק מעולה.
http://pirge.co.il/מרקים-חמים-וקרים/10360
שימשיך להיות חמים וטעים