לא בא לי לטגן ולהשמין את המנה. אילתרתי והעזתי ויצאה מנה לתפארה.
כל כך קל להכנה ונאה להגיש כארוחה בפני עצמה או כתוספת לארוחה חלבית.
כיוון שחג השבועות בפתח,נראה שהחציל ימצא מקומו ברוב כבוד והדר וישתלב טעים בחג.המצרכים בקערה גדולה שתכיל את החציל בשלמותו
1/4 כוס רוטב צ'ילי מתוק
1/4 כוס קטשופ
כף חרדל
כף דבש
מעט פלפל שחור
לערבבאופן ההכנה:
1.להשאיר את כל החציל ולא לגדום את הראש והעוקץ. לקלף את החציל ולפרוס ל-3 פרוסות ל א ו ר ך
אם הוא מספיק שמנמן לחתוך אפילו ל-4 במרווחים של לפחות 1 ס"מ זה מזו.
להמליח את כל החציל ולשים במסננת לניקוז נוזלים לשעה. לשטוף ולייבש היטב. להבריש את פרוסות החציל בשמן זית.
2. לטבול את החציל מבחוץ ומבפנים כל פרוסה בנפרד ברוטב ולהשאיר כף רוטב בקערה
לפרוס ניר כסף גדול לשמן בשמן זית ולהניח את החציל באמצע
3. לכף הרוטב שנשארה בקערה לפורר 150 גרם גבינה בולגרית מלוחה ו-10 פרוסות גבינה צהובה טל העמק או קשקבל או אחר חתוך לקוביות של ס"מ בערך ולא מגורר. להוסיף קורט פלפל שחור ולערבב.
4. למלא את הפרוסות בכל כמות הגבינות פרוסה אחר פרוסה ולזרזף עוד קצת שמן זית בתוך הפרוסות ומעל לחציל.
5. לעטוף ולגלגל את החציל בניר הכסף ולאפות בחום 175 כ- 50 דקות
לפני הארוחה במידה ויש עדיין נוזלים אפשר להיפטר מהם. לגרר מוצרלה בשילוב פרמז'ן מעל לכל החציל ולקשט. להקרים תוך כדי חימום בחום 175 כ-20 דקות .לבדוק שהגבינה לא תיחרך. לאפות רק עד הקרמה זהובה ובעבוע.
להגיש שלם חם ולוהט על ניר הכסף.
תהנו
נדלקתי על המתכון, נשמע ממש מגניב…איך שראיתי את המרכיבים… אי אפשר לפספס, אני בטוח אעשה זאת לארוחת ערב. ביי
בכיף,מתכון ענק.טעים מאד. בהצלחה ותהנו
נדיה,תכיני ותהני.זה טעים ברמות על.ערב טוב וטעים