6 בלינצ'ס במלית קרם גבינה/שוקולד ויש גם תוספות למי שאוהב
לא להתעצל ולהכפיל מיד כמויות. ואם נשאר? תקפיאו
גם חימום במיקרו אפשרי.
המצרכים בקערה:
2 ביצים טרופות
2 כוסות חלב
כף סילאן
3 כפות שמן קנולה
קמח רגיל כמה שנכנס…שיהיה מרקם של שמנת דלילה.
מערבלים במוט חשמלי לבלילה בלי גושים. (אפשר במג'ימיקס)
משמנים מחבת בינונית ומחממים היטב, על להבה גדולה.
בדרך כלל, משמנים את המחבת רק בבלינצ'ס הראשון. אבל זה לא חוק ואפשר להבריש את המחבת לפני כל בלילה.
מורידים מעט את הלהבה ויוצקים כמצקת מהבלילה.
מטים את המחבת מצד לצד-כדי שהבלילה תכסה את כל המחבת ומשאירים כדקה. עד שמזהיב ומקבל ניקודים חומים.
הופכים לצד השני ומזהיבים גם אותו.
להשתדל שהעלה יהיה דק.
מוציאים לצלחת ועורמים ערימה של כל הבליצ'סים.
2 כוסות חלב
כף סילאן
3 כפות שמן קנולה
קמח רגיל כמה שנכנס…שיהיה מרקם של שמנת דלילה.
מערבלים במוט חשמלי לבלילה בלי גושים. (אפשר במג'ימיקס)
משמנים מחבת בינונית ומחממים היטב, על להבה גדולה.
בדרך כלל, משמנים את המחבת רק בבלינצ'ס הראשון. אבל זה לא חוק ואפשר להבריש את המחבת לפני כל בלילה.
מורידים מעט את הלהבה ויוצקים כמצקת מהבלילה.
מטים את המחבת מצד לצד-כדי שהבלילה תכסה את כל המחבת ומשאירים כדקה. עד שמזהיב ומקבל ניקודים חומים.
הופכים לצד השני ומזהיבים גם אותו.
להשתדל שהעלה יהיה דק.
מוציאים לצלחת ועורמים ערימה של כל הבליצ'סים.
המצרכים וההכנה לקרם הגבינה:
חבילה גבינה "טוב טעם" 250 גרם
קופסה גבינה לבנה 5% 250 גרם
3 כפות סילאן
טועמים בקצה האצבע—ומחליטים אם להוסיף עוד סוכר.
1/2 כוס צימוקים לבנים
מעט תמצית וניל
כף גדושה של פודינג אינסטנט וניל ( האבקה) אפשר יותר במידה ויצא דליל.
ממלאים מהמלית באמצע העלה ועוטפים מ-2 הצדדים.
אני לא סוגרת את הצדדים (משאירה גלוי שיראו את הגבינה (כמו בצילום)זורים קוקוס ומזלפים סילאן.
חבילה גבינה "טוב טעם" 250 גרם
קופסה גבינה לבנה 5% 250 גרם
3 כפות סילאן
טועמים בקצה האצבע—ומחליטים אם להוסיף עוד סוכר.
1/2 כוס צימוקים לבנים
מעט תמצית וניל
כף גדושה של פודינג אינסטנט וניל ( האבקה) אפשר יותר במידה ויצא דליל.
ממלאים מהמלית באמצע העלה ועוטפים מ-2 הצדדים.
אני לא סוגרת את הצדדים (משאירה גלוי שיראו את הגבינה (כמו בצילום)זורים קוקוס ומזלפים סילאן.
"טיפ"
1. מוסיפים חצאי דובדבנים טריים (מתוקים) למלית הגבינה
2. שמים במחבת כוס דובדבנים חצויים מוגלענים עם 1/2 כוס סוכר ומערבבים על להבה נמוכה
עד שיהיה סירופ אדום והדובדבנים נשארים עדיין יפים. יוצקים על הבלינצ'ס לפני ההגשה.
תהנו.
תהנו.
פירגה היקרה, כמה קמח צריך לשים?
תודה שרי – מעריצה מס' 1
שרי,אין כמות מדוייקת תערבלי ותוסיפי כל פעם רק כף אחת קמח, עד שהבלילה מסמיכה כמירקם של שמנת.
בהצלחה
בא לי להכין לאורחים של שבת אבל אני גרה בחו"ל ואין לנו "טוב טעם" (ועוד הרבה גבינות טובות ונפלאות שיש בארץ). איזה גבינה יכולה להחליף את הטוב טעם- יש נגיד גבינת שמנת של פילדלפיה לעוגות האם יעבוד?
המון תודות,
אני מכינה כל יום מתכון אחד שלך- וכולם מרוצים :lol:
כן,תלכי על זה.
איזה כיף שכולכם מרוצים. באמת אני ממש מאושרת
:lol: :lol: פירגה אין מילים להביע את דעתי :lol:
טעים ברמות תודה לך
קבלי חיבוק אוהב
לאה התמוגגתי לקרוא.חיבוק חוזר עם כל הלב
תודה
פירגה.
יצא טעים מאוד.
רשמתי בקינוחים מועדפים אצלי.
תודה לך.
נהדר. מה שנותר זה להכין שוב ולשמח את בני ביתך :lol:
תהנו
פירגה יקרה
את כל המתכונים לחג השבועות הכנתי מהבלוג שלך ופשוט יצא מדהים. סידרת לי את החג.
פשטידות עוגות בייגלך ועוד. האורחים התלהבו ונתנו מחמאות, אך שהגיע לבלינצ'ס , ניגשה אלי אחת האורחות שהיא בשנות השיביעים שלה עם דמעות בעיינים, חיבקה אותי ואמרה: אלו הבלינצ'ס שאמא שלי נהגה לעשות.
בגלל שאני גרה בארה"ב אין לנו את אותם גבינות, השתמשתי בריקוטה ושמנת חמוצה ולמעלה פיזרתי אבקת סוכר. אני רק קיפלתי אותם.
למחרת כל האורחים צילצלו לבקש מתכונים. כיוונתי אותם אל הבלוג שלך.
המון תודה לך,
נאוה מלוס אנגלס
:lol:
נאוה,את לא יודעת מה זה עושה לי לקרוא את המחמאות של כולכם.
את ממש ריגשת אותי היום. בעיקר הסיפור עם הדודה בלינצ'ס ;)
שימשיך כך ותמיד יהיה שופע וטעים על שולחנך
חיבוק
אני כבר שבועיים באתר שלך כל ערב(אחרי שהקטנים נרדמים) ועדיים לא ראיתי חצי:))))))))))))))))))))את מדהימהההה וכל כך הרבה רעיונות.תודה
גבינה לבנה או sour cream כמו שקוראים לזה אצלנו(ארה"ב) מתאים?
הי ליאת יקרה
התרגשתי מאד לקרוא שאת משוטטת באתר שלי ונהנית. העונג גם שלי.
אני לא מכירה את הגבינה שכתבת. היא רכה ובלי טעם? אז כן.
אני מקווה שיצא לך טעים טעים.
תודה ותעדכני.
להתראות והמשך טעים.
פירגה יקירתי!
אתמול החלטתי לגוון קצת את ארוחת הערב הסטנדרטית של חנוכה שעשויה מלביבות, לביבות ולביבות…והכנתי את הבלינצ'ס (בלי המילוי). יצא מ ע ל ף !!! נטרפו בשניה וגם כל כך קל. שאלתי את עצמי למה לא הכנתי את זה קודם ואיך זה שגיליתי את המתכון הזה רק אתמול…. :?
חיבוקים
נורית יקרה תודה מהלב על המחמאות.
תמשיכי להכין ,ולפנק את כולם
חג נפלא ושבת שלום