כמו שאמא שלי וסבתא שלי עשו
יש לי מחבת מאד מאד ישנה שמיועדת אך ורק לקליית החצילים.
מניחים במחבת את החצילים יבשים ונקיים (לא מקולפים)
דוקרים אותם במזלג בכמה מקומות שלא יתפוצצו
קולים על להבה גדולה כ-15 דקות מכל צד
בודקים בעזרת מזלג שהחציל ממש רך וקלוי . ממשיכים בקלייה עד שבשר החציל רך.
לסגור להבה ולחכות 5 דקות להתקררות.
לחצות בתוך המחבת ל-2
לקרב למחבת צלחת עמוקה –ועם כף רגילה–לגרד ולהעביר את תכולת החציל לצלחת.
לא למעוך ולא לפגום בצורת בשר החציל. את הקליפה לפח.
לסנן מעודף נוזלים
להגיש את החצילים בשרניים ושלמים עם רוטב טחינה ירוק
לקשט בפטרוזיליה טרייה,בגרגרי רימון או צנובר קלוי
הכנת הטחינה:
1/2 קילו טחינה גולמית לערבב עם 1/2 כוס מים מהברז , מיץ מ-2 לימונים טריים, 5 שיני שום כתושות,
1/2 קילו טחינה גולמית לערבב עם 1/2 כוס מים מהברז , מיץ מ-2 לימונים טריים, 5 שיני שום כתושות,
מלח, כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה. מערבלים (רצוי במוט חשמלי) טועמים ומשבחים טעם בתוספת לימון, מלח, ושום.
"טיפים"
1. צנובר קלוי מכינים על מחבת מוברשת בקורט שמן מקפיצים עד שמזהיב .
2. אפשרות לקלות את החציל עטוף בניר כסף על הגז או בתנור
תהנו
שבת שלום יקירתי
האם הטחינה לא סמיכה מידי?
ריקה את מוסיפה מים עד למירקם של טחינה.
אני מתחילה בלימון בשום ובסוף את המים כמה שנכנס…טועמת משבחת עם המרכיבים וזהו…..
טחינה לא צריכה להיות סמיכה כי אחר כך במקרר היא עוד מסמיכה יותר.