שלל ירקות באנטיפסטי. טעים ומתאים לכל ארוחה ובעיקר לברביקיו כשאפשר להכין על הרשת של הבשר.
לארוחת
"פינג-פוד" להגיש עם קיסמים.
הירקות לאנטיפסטי:
בטטות חתוכות פרוסות גדולות
פלפלים צבעוניים חתוכים גדול
פטריות שמפיניון שלמות גדולות
קישואים ל-4 מקלות עבות
פרחי כרובית
מקלות גזר
20 שיני שום בין הירקות
לשמן היטב תבנית גדולה.
לסדר בשכבה אחת את הירקות.
לצקת שמן זית בכמות נדיבה.
לפזר מלח גס.
מעט טימין טרי או יבש
לאפות בחום 175 כ-50 דקות
אחרי כ-30 דקות להפוך בזהירות.
להגיש עם נענע טריה ומיץ לימון.
בטטות חתוכות פרוסות גדולות
פלפלים צבעוניים חתוכים גדול
פטריות שמפיניון שלמות גדולות
קישואים ל-4 מקלות עבות
פרחי כרובית
מקלות גזר
20 שיני שום בין הירקות
לשמן היטב תבנית גדולה.
לסדר בשכבה אחת את הירקות.
לצקת שמן זית בכמות נדיבה.
לפזר מלח גס.
מעט טימין טרי או יבש
לאפות בחום 175 כ-50 דקות
אחרי כ-30 דקות להפוך בזהירות.
להגיש עם נענע טריה ומיץ לימון.
תהנו
פירגה…………אין לי מילים
ואני חשבתי שאנטיפסטי זה מתכון מסובך ומסורבל, כשלמעשה הוא פשוט, קל וטעים.
כנראה השם עצמו הפחיד אותי
תודה,
רחלי
היי מהממת!
היה לנו יום נישואים שבוע שעבר והכנתי את המתכון הזה שהוא מדהים ומהמם בפשטותו,
הוספתי ליד לחם קמח מלא קריספי עם גרעיני חמניות וגבינות לבנה, עיזים, ברי, מותכת וכיוב'…
היה מדהים.
נזלל עד הירק האחרון.
תודה.
שילונת חמדתי
לרגע התבלבלתי עם המתכון הזה:
http://pirge.co.il/תוספות/ירקות-מבושלים-אפויים-מוקפצים-וקלויים/ירקות-בתנור-בשלל-צבעים-וטעמים
אבל מיד ראיתי שמדובר באנטיפסטי הרגיל.
השילוב עם הלחם שלך,עשה את ההבדל,בטוח. יאמי.
אז שיהיו לכם עוד המון ימי נישואין ותמיד ביחד בבריאות אושר ועושר
תודה יקירה.
אני מיד יסתכל גם על המתכון שהזכרת. אבל אני חיפשתי דווקא אנטיפסטי. אכלנו את זה פעם במסעדה ומאד נהננו. אז חיפשתי את המתכון לזה – וכמובן שמשלל האתרים שהביאו את המתכון – אז האתר שלך הוא כמובן היה הכי אמין ומיד קפץ לי לעין.
למנה שניה הכנתי פיצה ענקית עם גבינת מוצרלה – מתכון שלי שיוצא באמת טעים, רך ועסיסי. (אם את רוצה אני ארשום לך אותו למרות שאני בטוחה שאין על המתכונים שלך. אני פשוט דבוקה למתכון הזה כי הוא יוצא מצוין והכרתי אותו לפני שהכרתי את האתר שלך… :lol: … יוצא בצק רך ומעודן… בעלי משוגע עליו…)
אבל מרוב שהעמסנו באנטיפסטי, כמעט ולא היה מקום לפיצה, ואכלנו אותה ממש בכח… לא נורא, השאר נזלל למחרת…
אין עליך ושוב תודה על הברכות.
שילונת,הי
את מוזמנת לעשות קישור לפיצה שלך.
הפיצה שלי היא של מחלבות גד ושופעת מחמאות .אין התפחה ואפשר להכין אותה עבה או דקה.
האתר שלי שופע מגוון גדול של סוגי פיצות.
את האנטיפסטי הזה אני מכינה בד"כ כשאוכלים "על האש" ;)
האתר שלך מדהים.
הסתכלתי בפיצות ושמתי עין על הפיצה שלך.)של מחלבות גד)
אני לא יודעת איך עושים קישורים.
וזה רעיון סופני להכין את האנטיספטי כשמכינים על האש.
לבת שלי יש יומולדת בעוד כחודש ואני חושבת להפתיע באירוע על האש.
לקחתי את הערה לתשומת ליבי.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
שילונת איך לעשות קישור
גם אני למדתי מנירה רק לפני שבוע :P
סמני עם העכבר את שורת הכתובת למעלה ותעשי העתק
ואיפה שאת רוצה להדביק אותה……
את לוחצת ב י ח ד על:
קונטרול V +
את מוזמנת לנסות ואם לא יצליח אני אמחוק (יש לי אפשרות למחוק אותך)
תנסי….
בוקר טוב אם אני רוצה לקלות את הירקות על רשת כמו בטטה למשל האם אני צריכה לבשל אותם קודם ?
בוקר טוב אני רוצה לקלות ירקות על רשת כמו בטטה אם צריך לבשל אותם תחילה ?
רחלי,באנטיפסטי לא מבשלים כלום.הכל נצלה ביחד.
בהצלחה
פריגה הכוונה שלי צליה לא בתנור .על הגז עם רשת האם את הבטטה צריך לבשל לפני
תנסי ,לא עשיתי כך . הבטטה מתבשלת/נצלית מאד מהר. לא נראה לי שצריך לבשל. היא תתפורר לגמרי.
אשמח אם תוכלי להגיד לי בערך כמות של שמן הזית ושל המלח גס. האם לא צריך לבשל לפני את הבטטות?
אילנית , אני לא יודעת כמויות. צריך לשמן בנדיבות .בעיקר באנטיפסטי,לא לקמצן.
לפזר מלח גס למעלה שימי 2- 3 קורטים ותטעמי.
לא צריך לבשל בטטות כי הן מתרככות ממש מהר.
בהצלחה
שאלה נוספת: האם צריך לכסות בנייר אלומיניום. ותודה על מתכונים נהדרים. מאז שמצאתי את האתר שלך המתכונים שלך חוגגים אצלי.
אילנית,לא צריך לכסות.הירקות לא אמורים לצאת גיבץ' אלא קריספיים. שימי לב שכתבתי להפוך אחרי כ-30 דקות ולהמשיך באפייה.
תודה ותמשיכי להכין ולהנות את בני ביתך
יצא מעולה.
תודה אילנית
פירגה האם אפשר ירק אחר במקום טימין? ומלח רגיל במקום גס?
לא חובה טימין.אפשר כל מלח
בוקר טוב
מתי שמים את מיץ הלימון והנענע? לפני ההגשה? והאם אפשר לוותר עליהם?
חוה בקר טוב
כיוון שאילו רק טעמים להגשה, אפשר לוותר.
פירגה את הגזר לחצות לשתיים או ממש מקלות דקות לאורך?
כל גזר ל4 לאורך.
לא צריך נייר אפייה?
לא ולא.