מתכון נוסטלגי . אצלינו במשפחה מזה דורות הוא נקרא "קולה" עם שורוק…
מצרכים לכדורים:
חצי קילו בשר בקר
3 כפות מהבצל המטוגן והשחום (ראה בהמשך)
2 פרוסות חלה מושרות וסחוטות-מפוררות
ביצה אחת או שתיים
פירורי לחם מוסיפים כ-2 – 3 כפות תוך כדי לישה
מלח
פלפל
קורט קינמון
להכין כדורים ולהשאיר בינתיים במקרר
בסיר רחב ושטוח להכין את הרוטב:
4 בצלים ג ד ו ל י ם קצוצים מטוגנים לצבע ח ו ם כ ה ה ( 3 כפות מהבצל המטוגן מפרישים לקערת הקציצות)
מוסיפים גזר פרוס ומערבבים דקה
למלא את הסיר 1/4 מגובהו במים ולתבל במלח ומעט אבקת מרק עוף+פלפל+קורט קינמון
להרתיח. לטעום ולשפר טעם ולא להוסיף תבלינים אחרים.
להניח בזהירות את הכדורים בסיר ולהרתיח שוב.
להנמיך ללהבה הכי קטנה ולבשל כשלוש שעות
טעים במיוחד עם חלה מתוקה טריה.
"הערה"
אם יחסרו מים במהלך הבישול יש להוסיף ממש מעט מים ר ו ת ח י ם מאחת מפינות הסיר.
תהנו
האם קציצות חייבות להתבשל 3 שעות – האם זה לא יותר מדי?
הי אילה,ערב טוב
לא חובה אבל זה יוצא ממש ממש מעולה אחרי בישול ארוך. תנסי פעם.
מצאתי את המתכון כבר לפני מספר שנים ומאז הוא מככב ממש!!!!
(החלפתי את בשר הבקר בחזה עוף טחון)
הקציצות נימוחות וטעימות .
אהובות על כולם מגיל 3 ועד 80!!! :lol:
תודה
הי דור,
נפלא, שימחת אותי מאד לקרוא שאתם אוהבים ונהנים לבריאות
בס"ד
שלום וברכה,
כיצד מטגנים בצל לצבע חום כהה ? האם על ידי טיגון באש גבוהה או טיגון איטי באש נמוכה ?
תודה רבה
ענת
ענת יקרה,מטגנים על להבה קטנה או בינונית בהשגחה, הרבה זמן, לבחוש מדי פעם שלא יישרף ואז יהיה בצל מר.
תכיני ותהנו
פירגה יקרה,
עקבתי אחריך כבר לפני שנים בפורום האוכל, ותמיד התרשמתי מהמקוריות ומהרצינות של המתכונים שלך.
לאחרונה נתקלתי במה שכתבת על מחלת אמך, והתרגשתי לראות שמאחורי הבשלנית מלאת הנשמה יש אישה שכולה נשמה אוהבת ומחויבת. מניסיון חייך, איך רבות כמוך – תבורכי מנשים.
מובן שמיד נרשמתי לבלוג שלך, ועכשיו אני נתקלת במתכון הנהדר הזה – גם הוא מלא נשמה.
תודה!
גיסי שריג
תודה גיסי יקרה,
החלטתי לשתף פתאום,בלי מחשבה על השלכות וכו'. זה עושה לי טוב.
לאחרונה אמא מאד אגרסיבית והפסקתי לכתוב,זה כואב מאד.
שנמשיך לבשל ולהכין מטעמים למשפחות האהובות שלנו
תודה מהלב
זה כמו מרק בצל עם כדורי בשר.
אבל 3 שעות?
אין פה כמעט רוטב. 3 שעות זה הסוד של הטעם המיוחד. אבל אפשר פחות….
נשמע טעים אנסה את המתכון
תודה
יופי, מקווה לשמוע שטעים לכם
וואו תודה על מתכון שנראה ממש מעולה . ביתי וטעים. מעבד המזון שלי שבק. עם מה את עובדת במטבח ? על מה תמליצי? תודה
בקר טוב ירדנה, גם המעבד שלי שבק. עוד לא קניתי ועוד לא עשיתי סקר.
הנה פה יש המלצות על סוגי מעבדים. בעקרון,אני אוהבת את הכי פשוט עם מינימום חלקים.
http://www.zap.co.il/reviews.aspx?sog=e-foodproccessor
תכיני את התבשיל, הוא מעולה ומומלץ. תעדכני.
יום נפלא
שלום לך פירגה , האם אפשרי עם חזה עוף טחון ? או חצי בקר וחצי חזה עוף ?
תודה וחג שבועות שמח והעיקר הרבה בריאות לכולכם !
אתי יקרה,
תכיני איך שאת רוצה. יהיה מעולה.
חג שמח
אתי,
כן, זה אפשרי עם חזה עוף טחון. למעלה בתגובות, יש בחורה שהכינה והמליצה.
אכן, עניתי בחיוב .אפשר
חג שמח
עכשיו אנחחתי על הגז וריח משגע ורוצה להגיד לך תודה ושבת שלום
תודה מקרב לב ושבת שלום לכם. תהנו
היי פירגה, שמחה שהאתר שלך חזר לאחר הפסקה ארוכה….
המתכון הנ"ל ידוע ומוכר לי, אך הפעם נוסה בהתאם להנחיות שלך, אך עם חריגה קלה… הוספתי פרוסות תפוחי אדמה…התוצאה
יצא מהמם…..
ערב טוב דינה. שמחתי לחזור לכתוב ולשתף אתכם באתר שהיה באמת מוזנח עקב סיבות בריאות קשות.
כרגע יש הטבה ואני ממש שמחה ומאושרת לחזור.
אני בטוחה שתפוח אדמה מוסיף המון לכדורי בשר. זה רעיון נהדר. תודה רבה.
שלום לך פירגה!
אני רוצה להכין היום אך שאלתי היא האם אפשר להוריד מכמות הלחם?
כמה מינימום צריך לשים?
חושבת להכין מחזה עוף טחון, מתאים?
קצת דחוף לי!
תודה לך!
דבי צהריים טובים, הלחם נותן את הרכות המיוחדת. תורידי חצי פרוסה.
לא ניסיתי עם עוף,אבל הגיוני שיהיה מעולה.
תהנו
תודה פירגה על תשובתך המהירה.
בסוף כנראה אכין שבוע הבא ואז בל"נ אשתף כאן.
שוב תודה!
חן חן דבי יקרה, תמיד אשמח לחוות דעתך.
המשך יום נפלא לך
ערב טוב פירגה,
אני לא כל כך מצליחה בטיגון שחום של בצל.
אפשר את כל הבצלים יחד במחבת גדולה?
כמה שמן את שמה? אני מעדיפה מינימום.
מחבת מכוסה?
תודה לך
הי דבי,
תטגני את הבצל בשמן מרודד. לא צריך הרבה.
להבה קטנה הרבה זמן ומדי פעם לבחוש עד שיהיה שחום.
לא צריך לכסות במכסה.
אני חושבת להכין מקילו עוף טחון ואני מאד מקווה שלא צריך להכפיל את הבצל ברוטב.
שוב תודה ולילה טוב!
הי דבי,יצא לך מעולה, אני בטוחה.
צהריים טובים וטעימים
טוב אז באמת יצאו טעים ומאד מיוחד.
בינתיים עשיתי ניסוי עם חלק מהעיסה.
שאלותי: אפשר להוריד מעט מהמתיקות ?
אפשר להוסיף צבע כי עשיתי מעוף טחון וזה לבן בפנים?
ערב טוב דבי, תשחקי עם התבלינים לטעמך, אין בעיה. תורידי מהמתיקות.
לגבי הצבע צריך להשחים את הבצל לפחות בחלק שהולך לתוך הבשר הטחון והוא ישנה את הצבע לחום.
בהצלחה
סליחה שאני שוב שואלת, אבל בעיסה שמתי בצל שחום והצבע לבן.
אולי בגלל שזה חזה עוף אז זה נשאר לבן?!
מה אפשר להוסיף כדי לשנות צבע?
בקשר למתיקות הרי אין תבלינים שממתקים,
השאלה היא, מה יוריד מתיקות? פחות בצל וגזר?
הקציצות די קשות, מה להוסיף?
הרבה תודה ולילה טוב!
בקר טוב דבי, המתכון הזה מיוחד ונוסטלגי כמו שהוא..
לדעתי חזה עוף לא יעשה את אותו מתכון מיוחד. האמת שלא ניסיתי עם עוף, נראה לי שזה לא מתאים למתכון שלי.
אם את רוצה להכין שוב תנסי להכין עם חלה ולא עם לחם ותוסיפי עוד ביצה. לגבי המתיקות תשני את התיבול ושוב, זה לא ייתן את אותו אפקט למתכון המקורי.
תוסיפי כמון, פפריקה קצת מרק עוף. אולי גם בכלל לא להוסיף גזר. מהבצל לא הייתי מורידה.
שווה לך לנסות שוב? לשיקולך
תודה רבה לך על כל העזרה!
הוספתי תיבול וקיבל צבע.
לא עשיתי חדש אלא בחלק מהעיסה לא השתמשתי עדיין ולזה הוספתי תיבול ביצה ומעט לחם.
יצא מצוין רך ושזוף גם בפנים.
ערב טוב לך!
דבי יקירתי, כל כך שמחתי לקבל את חוות דעתך האחרונה על המתכון. תודה לך.
רציתי מאד להעביר לכם את הטעם הנוסטלגי שלנו.
תודה מה