23770278 640x410 - מבחר כדורי שוקולד מיוחדים(או חיתוכיות)

מבחר כדורי שוקולד מיוחדים(או חיתוכיות)

קרמל - מבחר כדורי שוקולד מיוחדים(או חיתוכיות)

 

 

מבחר כדורי שוקולד או חיתוכיות בתבנית.ניתן להחליף את הקורנפלקס בעוגיות טחונות.

1. חיתוכיות קורנפלקס צימוקים וחלבה
מצרכים :
150 ג' צימוקים רחוצים יבשים
כוס יין מתוק לקידוש
משרים את הצימוקים והיין 6 שעות
בתוך סיר על להבה קטנה בבחישה מתמדת ממיסים:
100 ג' שוקולד לבן שבור לקוביות
50 ג' חמאה ללא מלח
2 כפות קקאו
100 ג' חלבה חתוכה לקוביות
5 כפות דבש
5 כפות טחינה גולמית
מערבבים עד שמתקבל כמו קרם
כוס אגוזים קלויים קצוצים גס – לא חובה
כ-2 כוסות פצפוצי אורז או קורנפלקס/פתי בר או עוגיות כשרות לפסח

הכנה:
ממיסים על להבה נמוכה, שוקולד, חמאה, קקאו,חלבה,דבש וטחינה עד שתתקבל בלילה נוזלית.
מכבים את הלהבה.
מסננים את הצימוקים ומוסיפים אותם עם האגוזים ופצפוצי האורז לקרם.
מערבבים ומצננים מעט.
יוצקים לתבנית ומצננים
חותכים לריבועים קטנים ומגישים במנג'טים.
אפשר לשלוף  ישר מהפריזר .
תהנו

2. חיתוכיות קורנפלקס בטעם שוקולד

מצרכים:
חבילת פצפוצים או קורנפלקס או שברי פתי בר עוגיות כשר לפסח
כוס חלב
כוס סוכר
5 כפות אבקת קקאו
150 גרם חמאה
לבחור טעם ולהוסיף: כפית תמצית רום או וניל, או ליקר.

הכנה:
לבשל בסיר תוך כדי ערבוב מתמיד את החלב עם הסוכר החמאה והקקאו עד שייתמזגו לקרם.
להוסיף טעמים .
להעביר לקערה ולקרר 2 דקות. להוסיף פצפוצים/קורנפלקס או שברי עוגיות/פתי בר כשר לפסח ,בכמות שאפשר יהיה ללוש בצק נוח.
ניתן להוסיף: קיצוצי פירות יבשים,אגוזים,קוקוס ועוד מה שרוצים….

הערה חשובה: העיסה צריכה להיות שוקולדית ולא יבשה- שימו לב לא להוסיף יותר מדי קורנפלקס.

לשטח בתבנית ו ל ה ד ק.
אפשר לבזוק קוקוס או קקאו או שוקולית.
לשמור במקרר או בפריזר
לחתוך ריבועים ולהגיש במנג'טים (ספלוני ניר)
תהנו

3. חיתוכיות קורנפלקס שוקולדצ'יפס ושמנת:

מצרכים:
שמים בסיר קטן:
מיכל שמנת מתוקה
חבילה שוקולד צ'יפס
חצי כוס אגוזים שבורים – לא חובה
להמיס את השוקולד בשמנת (לא להרתיח רק לחמם)
לצקת לקערה ולהוסיף קורנפלקס או שברי פתי בר/עוגיות כשר לפסח ,תוך כדי ערבוב- כמה שנכנס אבל שהעיסה תשאר שוקולדית ולא יבשה
לשטח בתבנית ולהדק.
לקרר בפריזר כשעתיים
לחתוך לריבועים ולסדר במנג'טים
להחזיר לפריזר או למקרר
תהנו

4. כדורי שוקולד מטחינה וסילאן-המלצה.ו pirge 10:20 | 03/01/07
רעיון ישן שלי שבא לידי ביטוי השבוע כנקניק טעים ומשובח

מצרכים והכנה:
שמים בקערה חצי כוס סילאן תמרים
2 כפות טחינה גולמית
כף או שתיים קקאו
מערבבים ביחד.
מוסיפים תוך כדי ערבוב:
שברי פתי בר בכל מיני גדלים . אני לא מפוררת. להמרה או בחירה: קורנפלקס או פצפוצי אורז

אפשר להוסיף אחרי טעימה:
סוכר חום או ממרח חרובים
צימוקים או פירות יבשים אחרים,אגוזים וכו'..
משטחים בתבנית או מכינים כדורים/נקניק

המלצה:
limimלימור:
השתמשתי באבקת חרובים – במקום בקקאו.
שמתי פצפוצי אורז ללא סוכר – במקום ביסקויטים.
נראה לי שבפעם הבאה אשתף גם את הדור הצעיר בהכנה…
הפעוט טרף!
תהנו

5. פצפוצי אורז /קורנפלקס

מצרכים :
250 גרם קוקוס קלוי (או לפי הטעם)
6 כוסות פצפצוצי אורז (או קורנפלקס) או שברי עוגיות/פתי בר כשר לפסח
200 גרם חלבה
3/4 כוס דבש
3/4 כוס סוכר
100 גרם חמאה
2 כפות קפה נמס או שחור לפי הטעם

הכנה:
בסיר ממיסים חלבה,דבש,חמאה,סוכר על אש קטנה ותוך כדי בחישה, מוסיפים הקפה,פצפצוצים או קורנפלקס,קוקוס ובוחשים. מורידים מהאש ושופכים לתבנית שטוחה מצננים ומכניסים למקרר לכמה שעות ואחר שהעיסה התיצבה חותכים לקוביות ומקפיאים.
תהנו

10 תגובות על “מבחר כדורי שוקולד מיוחדים(או חיתוכיות)

  1. שלום רב פירגה במתכון של הסילאן והטחינה והקקאו כמה גרם שברי ביקסויט? תודה מירה

    • מירה בקר טוב,
      אני קונה שרוול ומתחילה להוסיף עד שזה נוח לגלגול. לא מוסיפים הכל בבת אחת ;) :lol:

    • מרים בקר טוב,
      אחרי שתכיני את העיסה בלי המרגרינה והיא עדיין יבשה, תוסיפי טיפה מים עד שמתגבש. כל פעם טיפה ותלושי.
      smile

  2. היי פירגה,
    הכנתי את הגרסה עם השוקולד והחלבה. אמנם לא שמתי צימוקים ויין (לא כולם אוהבים צימוקים) וקצת היססתי לגבי הטחינה והדבש אבל החלטתי שאני סומכת עלייך. שמתי רק 3 כפות טחינה ודבש והוספתי כפית נס קפה ומעט חלב. יצא טעים ומיוחד ואפילו הבן שלי, שלא אוהב חלבה, אכל ונהנה. אז תודה על עוד רעיון יצירתי וטעים. לא תמיד אני מגיבה אבל נעשרת הרבה באתר שלך ונהנית מאוד. תודה ויישר כוח. :lol:

    • סמדר ערב טוב,
      אני כל כך שמחה שבחרת להכין אותם ובעיקר ;) שטעים לכם. העונג גם שלי כמובן.
      לבריאות והמשך הנאה smile

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *