מצרכים בקערה והכנה:
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
3 כוסות קמח תופח
200 גרם גבינה קשקבל מגוררת
גבינה פטה לפחות 250 גרם
100 גרם פרמז'ן מגוררת
מיכל שמנת חמוצה או גביע סטנדרטי של קוטג'
ללוש, להוסיף קמח תופח עד שנהיה בצק טיפונת דביק
מוסיפים קצת מלח.
מכינים לחמניות גדולות עם כפות ידיים מקומחות.
מניחים על ניר אפיה משומן קלות.
מברישים ביצה ומפזרים תוספת צבעונית שבחרתם. עשבי תיבול, פפריקה, שומשום וקצח,גרעינים או אגוזים כתושים.
רצוי להכין בתבניות סיליקון גדולות ומשומנות.
אופים בחום 175 כ-25 דקות או עד שנהיה צבע חום בהיר.
אפשר להקפיא. לחמם בטוסטר אובן או בתנור. לא במיקרו.
תהנו
תודה רבה
היי פירגה
נראה טעים וינוסה מזכיר סקונס אנגליים ממש טעים
תודה רבה
ערב טוב רחלי באהבה
היי פירגה
יצא מעולה מתכון טעים .
גם לאחר הקפאה וחימום נוסף יצא טעים .מומלץ מאוד תודה.
תודה רבה נלה,שמחתי מאד לקרוא שאהבתם והבאת המלצה טעימה
פירגה יקרה,
אני פונה אליך כאן בשאלה שלא קשורה למתכון, מכיוון ש"צור קשר" באתר שלך אינו עובד.
ראשית – תודה רבה על כל הנתינה שלך. המתכונים נפלאים ועוזרים לי בתור מי שאין לה הרבה נסיון
במטבח!
אני גרה בדירה שכורה והתנור שיש כאן עובד רק באפשרות של טורבו. האם מניסיונך אפשר לאפות עוגות שמרים, ומאפים? חבל לי לנסות ואחר כך לזרוק…
שוב – תודה על הכל!!
שירי
שירי, עד שפירגה תתפנה כדי לענות לך…..
היה לי תנור משולב, והכל, אבל הכל, הכנתי עם טורבו, עוגות שמרים, מאפים, חלות, אל תדאגי,
תכיני, בטוח שהכל יצא לך מוצלח
בהצלחה
תודה רבה לך רותי. הפחידו אותי ששמרים לא יצליחו, שהרוח של המאוורר מייבשת את המאפים….
אני שמחה לשמוע!!
שירי בוקר טוב,
אני גרה באזור השרון, אם זה עוזר לך, תמיד את יכולה להשתמש בתנור החדש שלי, שאני מתחילה לאט לאט להתרגל אליו.
לפי דעתי, עצה שאני יכולה לתת לך, טיפ ממני…. תכיני, מקסימום, מה יכול לקרות?
אני עדיין לא הכנתי את הלחמניות, אבל זה נקרא ממש ממש טעים, וכל מה שפירגה רושמת, יוצא מעולה!
הי שירי,
תודה לרותי על התשובות.
למעשה אפשר לאפות בטורבו בלי בעיה רק לבדוק זמן אפיה. תמיד בטורבו הכל נאפה מהר יותר.
בהצלחה
פירגה ,
תודה רבה עבור התשובה. אנסה ואלמד את התנור.
רותי, המון תודה על ההצעה לעזרה! אני מאד מעריכה זאת. לפי שעה, כפי שכתבת, אהיה "אמיצה" ואנסה ללמוד את התנור.
:lol: :lol:
פירגה יקרה
מה שלומך?
אני חוזרת כדי לעדכן…
ביום שישי הכנתי את הלחמניות, והעברתי להקפאה.
השבוע חיממתי אותן בשביל הנכדות שלי, הן ממש ממש אהבו, גם אני….
תודה רבה
הי רותי,תודה יקירתי,
נפלא שבחרת להכין את הלחמניות. יופי והמשך הנאה
:lol: :lol:
בהחלט רותי