d7aad7a4d795d797d799d79d d7a7d795d791d799d795d7aa - קוביות תפוחי אדמה-קראנץ'

קוביות תפוחי אדמה-קראנץ'

d7aad7a4d795d797d799d79d d7a7d795d791d799d795d7aa - קוביות תפוחי אדמה-קראנץ'

 
קוביות קוביות קראנצ'יות שהכנתי מתפוחי אדמה מתובלים בשלל תבלינים צבעוניים.
מבשלים מראש את התפוחים בקליפה ומצננים ואז מה שנשאר לעשות זה להכניס לתנור ולהוציא ממש בזמן הארוחה. 

 עושים מנגל?  לכו על זה בעיניים עצומות.

המצרכים ואופן ההכנה:
קילו וחצי תפוחי אדמה מקולפים חתוכים לקוביות
(לבשל תחילה את התפוחים בקליפה לצנן היטב ואז לחתוך )
שמים בקערה :
1/4 כוס שמן זית
1 כף גריל עוף

1 כף פפריקה מתוקה
3 שיני שום מעוכות
2 כפות אבקת מרק בצל ללא מונוסודיום וצבעי מאכל
2 כפות תיבלון פטרוזיליה
מלח
כמון
כורכום
פלפל שחור
כף סילאן
מערבבים וטועמים על קצה הזרת . כמובן משפרים טעמים.
יוצקים לתבנית מצופה בניר אפיה או "קוקי" פרוס
מצפים בנדיבות בפירורי לחם
אופים 35 דקות או עד שייצלו היטב לגוון שחום.
"טיפ"
1. אפשר להשאיר חלק מהקליפה ולא לקלוף את כולה.בכל זאת יש בה משהו….
תהנו

20 תגובות על “קוביות תפוחי אדמה-קראנץ'

  1. יצא מעולה :!:

    האמת שהתעצלתי לבשל קודם ובכל זאת יצא כל כך כל כך טעים וקראנצ'י ושזוף ומריח שכמובן עד הארוחה חיסלתי חצי תבנית רק בהלוך ושוב של טעימות

    טיפ שלי – גיליתי את תפוחי האדמה של "דוד משה" (ככה כתוב על האריזה) הם מוצלחים מאוד (גם הזן של האפייה וגם הזן של המרקים)

    • ברבורה מקסימה
      אפשר בלי לבשל ואז לוקח יותר זמן והתוצאה יותר קריספית.
      נפלא שאהבת. נפלא שדיווחת :lol:

  2. היי ברבורה
    אחלה של טיפ לגבי התפוחי אדמה של הדוד משה
    הבחנתי שהם גם נשמרים יותר זמן מהחברות האחרות וגם הטעם טיפה שונה

  3. היי פירגה
    נראה אחלה מתכון ודי פשוט
    אני גם אקח את המלצה של הברבורה לגבי התנור

  4. המלצה נוספת לגבי ריכוך התפוחי האדמה, לקלף (או לא) ולחתוך לקוביות והלכניס לתוך שקית ניילון לבנה פשוטה לסוגרה ולהכניס למיקרוגל לתוכנית אפיית תפוחי אדמה משהו כמו 10-12 דקות להוציא מהשקית ואז להמשיך לפי המתכון הנהדר הרשום לעיל.

  5. הכנתי את המעדן הזה ובמקום פרורי לחם ציפיתי בקוסקוס גס ( לא מבושל). נ ה ד ר!!! 

  6. פירגה,
    הכנתי גם את תפוחי האדמה האלה וגם הם יצאו נהדר.
    תודה רבה smile
    אני באמת אחפש את תפוחי האדמה של הדוד משה – וננסה גם אותם.
    תודה על כל הטיפים פה.
    שנה טובה

  7. היי פירגה,

    ראיתי שרוב הרוטב בנוי בעצם מהשמן. אני משתדלת להכין ארוחות בריאותיות ודלי קלוריות.
    האם ישנה תוספת נוזלית אחרת בשביל הרוטב במקום השמן?

  8. פירגה בוקר טוב,
    הכנתי את תפוחי האדמה והם יצאו מעלפים כל התבנית חוסלה
    בלי מאמץ יוצרים מעדן!!
    תודה רבה על הכל.

    • טובה, מתכוני תפוחי האדמה שלי נפלאים.תגווני ותכיני כל פעם משהו חדש.
      תהנו ותודה לך.

להגיב על פירגה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *