שמה המון תבלינים שלא ישעמם ויהיה ממש טעים
לפעמים "משדכת" בטטה שלמה או שתיים ,תנסו ותהנו.
המצרכים וההכנה:
שקית "קוקי"
8 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לשמיניות (גדול)
8 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לשמיניות (גדול)
2בטטות שלמות לא חובה
5 כפות שמן זית
4 שיני שום דפוקים בפטיש שניצלים
2 שיני שום כתושות
בצל גדול חצוי ופרוס
כף דבש או סילאן
3 כפות יין מתוק
מלח או אבקת מרק עוף
פלפל שחור
כף פפריקה מתוקה גדושה
כף רוטב צ'ילי או קטשופ
קורט קינמון
לטגן במחבת בעוד 2 כפות שמן נוספות את הבצל והשום רק עד הזהבה קלה
להכניס את יתר החומרים כולל תפוחי האדמה
להקפיץ ולערבב 2 דקות.
להעביר לשקית "קוקי"
להניח בתבנית אפיה – לשטח את התכולה בתוך השקית.
לפזר 2 כפות חמאה מגוררת
לסגור את השקית
לחורר בסכין חדה כ-4 חורים
לאפות בחום 175 מעלות כשעה ורבע או שעה וחצי אחרי בדיקה שהתפוחים רכים.
תהנו.
5 כפות שמן זית
4 שיני שום דפוקים בפטיש שניצלים
2 שיני שום כתושות
בצל גדול חצוי ופרוס
כף דבש או סילאן
3 כפות יין מתוק
מלח או אבקת מרק עוף
פלפל שחור
כף פפריקה מתוקה גדושה
כף רוטב צ'ילי או קטשופ
קורט קינמון
לטגן במחבת בעוד 2 כפות שמן נוספות את הבצל והשום רק עד הזהבה קלה
להכניס את יתר החומרים כולל תפוחי האדמה
להקפיץ ולערבב 2 דקות.
להעביר לשקית "קוקי"
להניח בתבנית אפיה – לשטח את התכולה בתוך השקית.
לפזר 2 כפות חמאה מגוררת
לסגור את השקית
לחורר בסכין חדה כ-4 חורים
לאפות בחום 175 מעלות כשעה ורבע או שעה וחצי אחרי בדיקה שהתפוחים רכים.
תהנו.
היי פירגה,
הכנתי כבר כמה פעמים בחודש האחרון, חייבת להודות ש"שידכתי" לתפו"א במתכון גם קישואים, פטריות, בטטות, בצל, שיני שום שלמות, גמבה ואפילו פעם אחת הוספתי ארטישוק ירושלמי…
יצא מצויין + +, אהבתי את התיבול ובמיוחד את הטוויסט שהקינמון נותן לטעם!! תודה רבה
קיבלתי את הראיון של עדי והוספתי: קישואים ,פטריות ופלפל אדום. יצא מצוין !
ניר הי
מאד שמחתי לקרוא ששידרגת את המתכון כמו שעדי שידרגה.
תמיד כדאי לקרוא את התגובות של כולם ולחטוף בדרך רעיונות,שידרוגים ועוד טעמים.
סוף שבוע נפלא טעים :lol:
תיקון טעות שלי.כוונתי הייתה רעיון של עדי ולא ראיון. בפעם הבאה אבדוק לפני שליחת התגובה. הוספתי 5 כוכבים.
ניר,תודה רבה על הניקוד הגבוה.
שתמיד יהיה טעים ומוצלח
פירגה שלום,
האם ניתן לוותר על הדבש/סילאן?..
כן. תוותרי.
הכנתי לפני יומיים. מתכון מוצלח. הכל חוסל!! קיבלתי רק מחמאות! תודה לך.
תודה ותמשיכי להכין ולקבל מחמאות,זה כיף.
היי,
אפשר להגיש בטמפרטורת החדר? ואם לא, יש לך מתכון אחר לתפו"א להגשה בחוץ (בטמפרטורת החדר)?
תודה
עמית,לטעמי,אין הבדל. אפשר בטמפרטורת החדר. או בחוץ.
הייי את החמאה אפשר לוותר עליה ?
היי פירגה.
מברוק על כל התכונים שלך
האם את התפו"א צריך לבשל מקודם? בישול קצר ?
למה אני שואל.
כי מה הטעם לטגן תפוח אדמה לא מבושל 2 דקות
הי יעקב, תפוחי האדמה מוקפצים עם התבלינים והשאר 2 דקות להעשרת טעמים, ועוברים לאפיה בתנור. הם יתבשלו בתנור.
בהצלחה.