עוגה קרה משמנת מתוקה
מככבת בגאווה בכל שמחה.
כל פעם מחדשת טעמים ורק מחליפה את הממרחים והקישוטים.
מרשימה ויפיופה והכי טעימה מאין כמוה.
קלה להכנה ונשמרת במקפיא זמן רב בנאמנות רבה.
המצרכים וההכנה לעוגה:
חבילה בישקוטים כפולה
3 שמנות מתוקות מוקצפות עם מיכל ממרח אגוזים
להוסיף שקית אינסטנט פודינג וניל עם פצפוצים
2 כפות ליקר לפי טעמכם
3 שמנות מתוקות מוקצפות עם מיכל ממרח אגוזים
להוסיף שקית אינסטנט פודינג וניל עם פצפוצים
2 כפות ליקר לפי טעמכם
להקציף לקרם ולהוסיף
3/4 כוס אגוזים קצוצים קטן
להקציף ביחד במהירות נמוכה
במידה וסמיך,להוסיף כמה כפות חלב או שמנת מתוקה
3/4 כוס אגוזים קצוצים קטן
להקציף ביחד במהירות נמוכה
במידה וסמיך,להוסיף כמה כפות חלב או שמנת מתוקה
בתבנית עגולה גדולה מסדרים 3 שכבות של בישקוטים (טבולים בנס קפה לא חזק) לסירוגין עם שכבות הקרם
השכבה העליונה תהיה קרם.
ציפוי אפשרי קרם גנאש:
חצי שמנת מתוקה מבשלים לסף רתיחה סוגרים להבה ומוסיפים 100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות.
מערבבים ויוצקים על העוגה.
קישוט לדוגמה:
תותים או דובדבנים או שוקולד "קליק".
"טיפים"
1. את ממרח האגוזים קונים במדפי ה"בלי סוכר" או בחנויות טבע
2. נהדר ונוסה גם עם ממרח שקדים
3. ציפויים לעוגה לפי בחירה: אגוזים, מקופלות שבורות או גליליות ופלים נעוצים,שוקולד "קליק" בטעמים וכו'…
תהנו.
תהנו.
בשבוע שעבר גיליתי את האתר המדהים והתמכרתי.
כבר בסוף השבוע הכנתי 2 עוגות שלך,המחמאות היו מרובות.
רציתי לשאול:
אני רוצה להכין את העוגה הזו לחג, הבעיה שיש לי בערך שעה נסיעה מהבית.
יש אפשרות להקפיא אותה עד שאגיע לארוחת החג ?
תודה
וחג שמח
אורית בוודאי שאפשר להקפיא.אבל עד הרגע האחרון שאתם יוצאים מהבית.
שעה נסיעה זה לא נורא.ברגע שתגיעי שימי אותה שוב בפריזר.
שימי אותה בתוך האוטו מקווה שיש מזגן.
כיף שקיבלת מחמאות על העוגות . אשמח אם תכתבי ליד העוגות שהכנת כדי שכולנו נראה .תודה רבה.
בהצלחה.
היי פירגה ותודה על המתכון
האם אפשר לעשות חצי עוגה עם מוס שוקולד נוטלה
וחצי עם ממרח אגוזים?
ועוד שאלה – האם אפשר לעשות בתבנית חד פעמית?
ריקי שלום
תכיני כמו שאת רוצה.יהיה אחלה :lol:
פירגה.
אתמול לקחתי את העוגה שהלכנו לחברים.
היו עוד עוגות אבל זו פשוט נטרפה.
קיבלתי כל כך הרבה מחמאות שהחלטתי להעביר לך גם.
תודה פירגה.
פנינה חמודה,אני כל כך מאושרת לקבל את חוות דעתכם. זה עושה לי טוב בלב ובנשמה.
כיף לי שכולכם נהניתם מהעוגה הנפלאה.
שימשיך להיות תמיד טעים
הי פירגה,
לא ברור לי – קודם את כותבת שיש לקחת 3 שמנות מתוקות מוקצפות עם מיכל ממרח אגוזים ואחר כך את כותבת להוסיף את הפודינג והשאר ולהקציף. אז קודם להקציף את השמנות המתוקות עם הממרח ואח"כ להקציף שוב עם כל השאר או שהתכוונת שאני שמה את השמנות בלי להקציף ומקציפה רק אחרי שנאי מוסיפה להן את כל השאר?
נ.ב
מה גודל התבנית המומלצת לפי הכמויות במתכון?
בקר אור מ .
את צריכה להקציף את 3 השמנות עם כל המיכל של הממרח לקרם.
להמשיך להוסיף לתוך הקרם (עדיין בהקצפה איטית) את הפודינג ויתר המצרכים עד שהכל מתמזג לקרם אחד.
העוגה מתאימה לתבניות עגולות גדולות 26 או 28.
חג שמח וטעים
תודה רבה!
הי פירגה,
אני מבינה לפי הטיפ שאת מתכוונת לממרח אגוזים ללא סוכר? ומה אם אשתמש בממרח אגוזים מתוק (נגיד של "השחר העולה")? זה לא יהיה יותר מדי מתוק עם השמנת המתוקה? תודה מראש.
הי דקלה יקרה
הממרח באמת ללא תוספת סוכר אבל עדיין מתוק כמו ממרח שוקולד,לכן לא נראה לי שיש הבדל.
לילה טוב