בין המצרכים תמצאו גבינה אגוזים וצימוקים
כמובן שקינמון שמוסיף המון וגם סילאן שהתבקש להצטרף.
המילה האחרונה שווה טעימה.
המצרכים לקוגל:
400 גרם אטריות רחבות קצרות
כף חמאה מומסת לערבב את האטריות אחרי בישול וסינון.
4 תפוחי עץ חמוצים מסוג "גרנד"
4 ביצים
3 כפות חמאה לא מלוחה
חבילה גבינה "טוב-טעם" = 250 גרם
3 כפות ממרח תמרים
4 תפוחי עץ חמוצים מסוג "גרנד"
4 ביצים
3 כפות חמאה לא מלוחה
חבילה גבינה "טוב-טעם" = 250 גרם
3 כפות ממרח תמרים
1/4 כוס סוכר חום
4 כפות סילאן או דבש
צימוקים אגוזים שבורים גס , פירות יבשים קצוצים,הכל בכמות של כוס וחצי (ביחד)
כף שטוחה קינמון
כפית תמצית שקדים או 2 כפות ליקר אמרטו או אחר
צימוקים אגוזים שבורים גס , פירות יבשים קצוצים,הכל בכמות של כוס וחצי (ביחד)
כף שטוחה קינמון
כפית תמצית שקדים או 2 כפות ליקר אמרטו או אחר
אופן ההכנה:
להכין את האטריות לפי הוראות היצרן לסנן.
לשים בקערה את האטריות. לערבב עם כף חמאה מומסת.
לחתוך את התפוחים לקוביות
להכניס את התפוחים לסיר ביחד עם הסילאן הסוכר החום הקינמון וממרח התמרים
לערבב כ-20 דקות עד שיהיה סירופ קרמל (התפוחים נשארים בצורתם כקוביות)
לכבות להבה.
להכניס את 3 כפות החמאה ולערבב עד שתימס.
להוסיף את התפוחים ויתר החומרים לקערת האטריות ולערבב.
לשמן תבנית גדולה לפזר עליה מעט קמח ולצקת את הבלילה.
לחמם תנור לחום 180 מעלות ולאפות חצי שעה
להוריד חום ל-100 ולהמשיך לאפות עוד שעה.
לצנן.
אפשר להפוך את הקוגל לצלחת הגשה יפה.
מגישים עם שמנת חמוצה או יוגורט
להכין את האטריות לפי הוראות היצרן לסנן.
לשים בקערה את האטריות. לערבב עם כף חמאה מומסת.
לחתוך את התפוחים לקוביות
להכניס את התפוחים לסיר ביחד עם הסילאן הסוכר החום הקינמון וממרח התמרים
לערבב כ-20 דקות עד שיהיה סירופ קרמל (התפוחים נשארים בצורתם כקוביות)
לכבות להבה.
להכניס את 3 כפות החמאה ולערבב עד שתימס.
להוסיף את התפוחים ויתר החומרים לקערת האטריות ולערבב.
לשמן תבנית גדולה לפזר עליה מעט קמח ולצקת את הבלילה.
לחמם תנור לחום 180 מעלות ולאפות חצי שעה
להוריד חום ל-100 ולהמשיך לאפות עוד שעה.
לצנן.
אפשר להפוך את הקוגל לצלחת הגשה יפה.
מגישים עם שמנת חמוצה או יוגורט
תהנו
טעים לי מאד המתכון הזה.
תבורכי
קוגל טעים מאוד.
ניפלא עם הקפה של שבת בבקר.
לא היתה לי גבינת טוב טעם אז עשיתי עם גבינת סקי ויצא גם טעים, בדרך כלל אני נוהגת להצמד למתכון
בכל אופן מאוד כדי לנסות.
אצלי הוא קצר מחמאות.
תודה פירגה ושבוע טוב.
ערב טוב פנינה יקרה
הגיע הזמן שאכין שוב את הקוגל הזה.התגעגעתי לטעם שלו.
תודה על המחמאות והמשך שבוע נפלא וטעים
נראה מתכון טוב, ינוסה בהקדם!
רק יש לי שאלה- כמה זה בגרם 3 כפות חמאה? חב' אחת של 100 תספיק לעוגה?
וגם- כמה קמח לפזר בתחתית? תופח\רגיל?
למה לא לערבב אותו עם הבלילה כולה?
נועה 3 כפות זה בערך 50 גרם
לפזר כף קמח רק בתחתית מעל לשימון התבנית
וזה לא קשור לקמח שבעוגה.
בהצלחה