d790d792d7a1 d793d791d7a9 - פאי אגסים דבש ושוקולדצ'יפס לבן

פאי אגסים דבש ושוקולדצ'יפס לבן

d790d792d7a1 d793d791d7a9 - פאי אגסים דבש ושוקולדצ'יפס לבן

 
פאי פירות בפירורים תמיד עושה חשק לקום ומיד להכין.

מגוון פירות העונה על המדפים עשה גם לי משהו…..
הכנתי הפעם מאגסים מבושלים ומתוקים.

המצרכים לבצק:
200 גרם מרגרינה או חמאה רכה
1/4 כוס סוכר
1 ביצה
1/4 2 כוסות קמח
כפית גדושה אבקת אפיה

אופן ההכנה:
ללוש לבצק נעים ורך
לרפד את התבנית בחצי מכמות הבצק . לדקור את הבצק במזלג ולאפות בתנור שחומם מראש בחום 175 כ-20 דקות .
צבע הבצק נוטה מעט לחום.
לקרר ולהבריש ריבה.
את יתר הבצק להקפיא ואחר כך נשתמש בו לפירורים על העוגה.

המצרכים למלית:
7 אגסים גדולים מקולפים וחתוכים לפלחים גדולים
2 כפות סילאן או דבש
2 כפות סוכר
כפית קינמון
1/2 כוס שוקולד צ'יפס לבן
2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל

אופן ההכנה למלית:
לשים בסיר 2 כפות סילאן+2 כפות סוכר+כפית קינמון ולצמצמם תוך בחישה עד שיהיו בועות
להוסיף את פלחי האגסים ולערבב על להבה הכי נמוכה כ-5 דקות.
ל ס נ ן
להוסיף 2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל ולערבב

לפזר על הבצק האפוי 4 כפות פירורי בסקוויטים או עוגיות
מעל לצקת את האגסים ולפזר 1/2 כוס שוקולד צ'יפס לבן באופן שווה
לגרר את הבצק מהפריזר על האגסים
לאפות כ-40 דקות בחום 175
להגיש עם אבקת סוכר או לקשט בסירופ שוקולד קרמל

תבנית פאי בגודל 26 או 24 משומנת ומקומחת

"טיפ"
1. במידה והבצק יוצא פירורי יש להוסיף כף או שתיים מים וללוש לבצק גמיש ונוח.
תהנו
d790d792d7a1d799d79d d793d791d7a9 - פאי אגסים דבש ושוקולדצ'יפס לבן

16 תגובות על “פאי אגסים דבש ושוקולדצ'יפס לבן

  1. צהרים טובים פירגה

    מאד מקווה שנהנת מהחופשה הקצרה בצפון, ושנחת קצת :P

    רציתי לספר לך, שמיום ראשון שעבר תיכננתי להכין גם עוגת פירות לששי-שבת. ראיתי את העוגה הזאת, אבל חשבתי שאולי כדאי להכין גפעם מתכון של מישהו אחר. בקיצור שבוע שלם שברתי את הראש ובזבזתי הרבה זמן בלהסתכל בהרבה מתכוני עוגות פירות.
    אבל….כמובן שבסוף החלטתי שהכל היה בזבוז זמן והכי טוב זה ללכת על מתכון שלך :!:

    האגסים שיש אצלנו בסופר הם לא בשלים ובוודאי לא גדולים. וגם אין להם הרבה טעם.
    אז הכנתי את אותו המתכון רק עם שזיפים. יצא מאד מאד טעים! והאמת שגם מאד יפה וצבעוני.

    משום מה חלק מהבצק נדבק לתחתית כך שהיה קצת קשה להוציא, יש לך מושג למה?
    נראה לי ששימנתי את התחתית, למרות שאני לא בטוחה כבר…

    בכל מקרה – הפאי ממש טעים!!
    אני כל כך שמחה שהחלטתי בסוף על המתכון הזה :lol:

    • ויני יקרה
      אולי שכחת לשמן את התבנית.לא מוצאת סיבה נוספת.
      רעיון להכין עם שזיפים ונקרא טעים טעים.
      שבוע נהדר :lol:

  2. ושוב שלום
    כמה זמן מראש ניתן להכין את העוגה הזו?
    אם מכינים ארוחה גדולה ורוצים לעשות כמה דברים יומיים-שלושה לפני- האם את העוגה הזו ניתן לעשות מראש ולשמור במקרר? או בחוץ?
    תודה
    שוב שניצל

  3. נראה מעולה :lol: יש לי 2 שאלות:
    1. 4 כפות פחרורי ביסקוויטים או עוגיות – פשוט לקנות ביסקוויים, לשבור בפטיש ולשים בעוגה?
    לא צריך לטבול אותם בשום דבר? (כדאי לקנות עוגיות אחרות? אין לי בבית…)
    2. לקשט באבקת סוכר או סירופ שוקולד קרמל – האם כדאי לפזר על העוגה או זה רק לקישוט בצלחת כמו בתמונה?

    תודה.

    • דקלה
      אם את לא רוצה לקנות במיוחד בסקוויטים שימי פירורי לחם עם מעט סוכר . הפירורים יבשים ושמים אותם למנוע מעבר של נוזלים לבצק.

      קשטי איך שאת רוצה זה תלוי בך.

      שנה טובה smile

  4. ועוד שאלה (מצטערת, אני רוצה ששיצא טוב :!: )

    להבריש בריבה – גם את זה אין לי בבית, ואני צריכה לקנות, אז איזה ריבה כדאי?
    ריבת אגסים? או שטעם אחר?

  5. נוסה- אני הייתי מרוצה מאוד מהתוצאה
    היה לי מאוד טעים.
    במשפחה היו דעות חלוקות.
    בכל מקרה שתי הערות למי שיתקל במצב הזה: יצא הרבה יותר מ-40 דקות בתנור כדי שהצק למעלה קצת ישחים.
    והעוגה לדעתי היתה הרבה יותר טעימה אחרי יום ואפילו יומיים של ישיבה במקרר.

    • לשניצל בקר אור
      לפעמים אני חושבת שמזל שלא כולם אוהבים את אותו אוכל ;) . אחרת היה לנו משעמם.חהחהחהחה
      שמחה שאהבת. שמחה ששיתפת.
      סוף שבוע נעים
      חתימה טובה smile

  6. בוקר טוב פירגה. אני זוכרת שעשיתי את הפאי הזה כבר כמה פעמים עם תפוחים ויצא מעולה, רק בעיה אחת- אני לא זוכרת אם שיניתי משהו באפיה של הפאי הזה. האם את חושבת שגם עם פתוחים צריך לאפות בשני שלבים? תודה ויום טוב!

להגיב על לא צריך לחכות אנ לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *